Toma: „Deja caut bani pentru studiul de fezabilitate!”

Veste bună pentru buzoieni.

Bucuros după reușita cu Parcul Crâng, Toma a anunțat aseară, la Campus TV, că a demarat în forță proiectul pentru SPITAL MUNICIPAL.

„Am găsit un teren care s-ar preta pentru așa ceva. De fapt, avem vreo patru variante, dar una îmi face cu ochiul mai mult. E un teren care aparține municipalității, câștigăm timp. Dacă luam teren de la altcineva pierdeam timp prețios, procedura e foarte greoaie în România. Trebuie să ne grăbim, să depunem repede proiectul ca să luăm bani europeni, concurența e acerbă”

Toma a spus că de mâine va căuta în buget primii bani pentru proiectul SPITAL MUNICIPAL:

„Avem bugetul pe 2022 făcut, e în dezbatere publică. Dar o să văd ce pot să scot de acolo, de unde pot să reduc din bani, pentru a găsi finanțare și să dăm repede drumul la studiul de fezabilitate pentru spitalul municipal. Suntem contratimp, va fi o concurență acerbă, U.E. va finanța construcția a 7-8 spitale noi în România. Vă dați seama, suntem în concurență cu alte orașe și județe, trebuie să avem un proiect gata în timp scurt și care să fie și foarte bun”, a adăugat primarul.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI.

Citește și:

loading...

19 comentarii la „Toma: „Deja caut bani pentru studiul de fezabilitate!”

 • In ciuda cârcotasilor…
  FELICITARI. Daca reusiti acest proiect, veti fi pe viata primar, dar asta sunt sigur ca nu va doriti!
  Proasta calitate a lucrarilor despre care scriu unii pe aici chiar nu stiu ca lucrarile sunt neterminate si ele vor arata altfel la final!

  Răspunde
 • Nu înțeleg de ce se agită Toma! Nu a promis Emanuelle Ungureanu că face el spital municipal!

  Răspunde
 • Ar fi mai bine ca dl primar sa se concentreze pe alte proiecte, in special pentru crearea unor facilitati reale pentru mediul de afaceri, astfel incat sa se creeze noi locuri de munca („Buzaul…. Oras magnet…”).
  Avem un spital, cei drept judetean, in care nu sunt suficienti medici si nici nu vor fi, din pacate.
  Daca acest proiect nu este gandit complet, o sa avem o cladire care va înghiți foarte multi bani, dar care nu va avea personal!
  Inca un proiect european discutabil….
  La fel ca transformarea Pietei Dacia….
  De Iazul Morii ce sa mai zic…..
  Locuri de parcare dle primar!!!!!

  Răspunde
 • E bine!Dar….Am spus-o demult tare !Vom avea cladiri, aparate etc, dar nu vom avea …oameni, doctori! Decat doar daca vom vrea sa vina aia cu ochi oblici sau blackmani! Aveti un exemplu deja, avem stadioane dar nu mai avem fotbalisti, fotbal in general…

  Răspunde
 • Au dotat SJ-ul la nivel de TOP mondial și nu știm noi? Clădirile se fac, mai simplu sau mai greoi, dar cu cine le populezi (demenți pe post de personal sanitar avem și acum, destui), cu ce le dotezi, pe cine deservește? Adică, recent am avut nevoie de un RMN, s-a realizat la SJ Bz, prost, adică acum trebuie să-l repet, pe bani, pe timp, la Regina Maria, că deșteapta de aici a făcut rezultatele praf, neinterpretabile.
  Spitalul Municipal va funcționa din banii primăriei, așa cum cel Județean… s-a înțeles. Să renunțe oare Toma la ghiorlăneala din jurul beșicilor bătute pe parchet ori iarbă, în detrimentul acestui spital empiric, pentru a avea banii necesari, anual?
  Atât Toma, cât și Neagu au de recuperat în fata lui Mocanu, SINGURUL care, cu chiu, cu paturi plimbate, cu vai, a făcut o maternitate decentă. Nu știu să mai fie alt spital de stat construit după 90, în Bz.
  Până acum nu băgam de seamă catastrofele care au răzbătut și au ajuns în vârful administrației locale, pentru că nici nu făceau, mimau. Acum, să ”fure”, e nevoie să facă, iar ce fac e de o mântuială care concurează misticismul biblic.
  I-aș recomanda dlui Toma puțină prudență în cheltuirea banului public, că cel privat și l-a falimentat cu forțe proprii! Nu știi când și cât cresc cheltuielile curente prevăzute, peste câteva luni… Iar dacă vine și ne spune că e criza de vină, îi dau mâna mea dreaptă să-și dea singur două palme cu ea.

  Răspunde
 • Nu terenul e problema ! Acest lucru l-a spus chiar Toma C atunci cind E. Ungureanu a solicitat teren de la Primarie. Deja a uitat, dar demagogia lui Toma inca mai poate pacali cetatenii

  Răspunde
 • Ar fi bine sa nu mai promiteți nimic și să vă apucați de treabă. In general toate aceste promisiuni se transformă în minciuni și manipulări. Succes

  Răspunde
 • Din seria parcari etajate intre blocuri, aeroport etc

  Răspunde
 • Din seria ” gondole ” pe IADUL MORILOR si Aqua Parc in Tineretului , Bazin Olimpic de natatie si Sala Polivalenta cu Patinoar la subsol !

  Mai taie din ele da-le … cului!
  Ba , da parcari …. cind faci ? Nici macar nu este nevoie sa le faci : lasa-le asa cum sint pe Unirii in spic si TOATA lumea va fi multumita !

  Si renunta la circurile alea de statii de autobuz pe mijlocul Bd Unirii ca sint fix precum gaina in virful gramezii…..

  Răspunde
 • Tovarasu’ domnu’ primar refuza sa priceapa ca oamenii care locuiesc in municipiul Buzau vor sa aiba, in prima faza, drumuri terminate (cu sensul de asfaltate, in stare foarte buna) si LOCURI DE PARCARE. Desi, fie si numai daca si-ar arunca un ochi pe acest site, s-ar cam prinde de modul in care sta treaba. Ca sa nu mai spun ca insusi domnu’ Tereaca l-ar putea informa.

  Dupa ce acestea vor fi fost finalizate, ar fi probabil o idee buna sa puna domnia-sa pe hartie planul unui parc industrial (stim ca polueaza, asta e clar, da-n acelasi timp produce si locuri de munca si, implicit, bani cu care sa traim).

  Dupa ce si parcu’ industrial e gata si incepe municipiul Buzau sa aiba si ceva industrie (care, cu voia Domnului -Dumnezeu, de data asta- va produce si ceva bani) ne putem gandi la spitale, clinici, etc. Nu de alta da’ suntem obisnuiti cu drumurile la Bucuresti cand apar asemenea probleme (de sanatate) asa ca, daca tot am batut drumu’ atatea zeci de ani, nu ne-om prapadi daca l-om mai bate 2-3-4 ani).

  Ei bine, si abia dupa ce astea-s gata, ne putem concentra pe parcuri , parculete, canale, fantani, fantanele, s.a.m.d.

  Ce parere aveti, stimabililor, nu asa ar trebui sa gandeasca un primar cu viziune? Viziune logica, evident. Ca daca incepi fix cu parcurile si desfiintatul parcarilor….

  Răspunde
 • Din cate am înțeles terenul de care povestește domnul primar este situat pe soseaua de centura, dincolo de calea ferată.Ma întreb cine va avea prioritate când trece
  Nehoiașu : trenul sau ambulanta ?

  Răspunde
 • Dl Primar nu a înțeles că majoritatea comentatorilor la acest mesaj sunt analfabeți civic . Orice ar face Toma în acest oraș , întotdeauna vor exista SCLAVII frustrați din USR, PMP,PNL care vor comenta . Buzăul a devenit , dintr-o data , un oraș plin de experți .Acest lucru s-a întâmplat după ce Administrația Locala a dovedit că POATE SCHIMBA BUZAUL !!! .

  Răspunde
 • Ca să facă Toma un parc industrial anunțul ar trebui să fie de forma: veniți industriașilor, Toma vă garantează că va convinge buzoienii să muncească doar pe salariul minim pe economie! Creșterea nivelului de trai în colonii este o utopie, o promisiune fără acoperire în istorie, rolul coloniilor fiind acela de a furniza forță de muncă ieftină, materii prime ieftine și piață de desfacere pentru mărfurile neconforme și debușeu pentru supraproducția de mărfuri. Piața liberă este o poveste pentru naivi și o justificare a abuzului monopolist corporativ. Prețurile au crescut pentru că noii proprietari își optimizează profiturile în detrimentul consumatorilor. Doar naționalizarea distribuției și producției pot rezolva pe termen lung problema prețurilor la energia electrică și gaze, alte soluții sunt fără nici un efect benefic pentru consumatori. României i sa impus privatizarea sectorului energetic, tocmai că este unul dintre cele mai rentabile sectoare din economie unde profitul este sigur și substanțial. Actuala clasă politică este subordonată total intereselor străine, fiind practic controlată și dirijată de către așa-zișii partenerii strategici ai României.
  Guvernul Germaniei a anunțat că are nevoie de 400.000 de șparangheliști și a mărit de la 10 la 12 euroi venitul minim garantat pe ora de muncă. Nemții nu pot lucra la șparanghel, că stau aplecați și îi doare spatele. De, chestie de facultăți!

  Răspunde
 • Multe luni de zile nu se găsea loc pentru construirea unui nou spital. Bine că acum avem multe variante (în Buzăul mic). Poate cele 5 milioane de euro alocați echipelor sportive ajung in dotarea spitalului.

  Răspunde
 • Dacă se face cu aceeași doctori sa se ducă Toma acolo. Cu banii de șpagă te duci la privat la București. La maternitatea noua au intrat aceeași doctori dintre care unii, știu ei care niște jeguri. Și șpăgari si incompetenți. Cu obiceiuri din anii 80 când medicii nu aveau de mâncare si aveau salarii de mizerie nu mai pătrunde niciun medic tânăr si bine pregătit ca nu mai e loc de hodorogii la trup sau la minte care condiționează actul medical de vila lor de la munte. Așa ca cei care termina medicina cu rezultate excepționale se duc afara sau rămân in București in cel mai bun caz. Pacienții merg la București doar cei mai saraci servesc loco sau cand e ceva urgent si nu ai încotro. Nu e normal ca nu e spitalul lui masa si a lui tac su lăsat moștenire ci funcționează din bani privați. Sa se ducă nemernicii șpăgarii care condiționează actul medical in Africa sau la pușcărie. In plus tot ăștia au cele mai nenorocite culpe cu morți pentru ca le sta mintea la bani si nu la actul medical. Nu contest ca sunt si oameni serioși dar știu câteva cazuri de felceri in Buzau care ocupa locul unor medici adevărați.

  Răspunde
 • @Un Buzoian :
  Pretenas, administratia locala este despre ADMINISTRATIE, fir-ar mama ei, nu are nici o legatura cu politica. Sau esti chiar atat de analfabet civic, functional, de-care-mai-vrei-tu incat sa nu pricepi chestia asta?
  Cei care mentionati „culoarea politica” atunci cand e vorba de primar (indiferent cine e, cum il cheama si ce partid l-a promovat) nu intelegeti nimic din nimic si e dureros ca voturile voastre sunt egale cu ale noastre, cei care intelegem cam ce si cum se petrece si mai ales ar trebui sa se petreaca. Asa ca lasa naibii placa asta cu „primaru’ care face minuni da’ „e” oamenii rai si prosti si nu „intelege” toate minunile astea” si coboara pe Pamant, in realitate!

  P.S. Si, pentru cultura ta generala, chiar si cand un primar e minunat si fara de cusur tot trebuie criticat ca sa nu o „ia razna”. Dupa ce i se termina mandatul/renunta la primarie poate fi laudat fara nici o problema, daca merita.
  Dar na, nu ma astept sa inteleaga asta un „alfabetizat civic” care are buzele calde. Prietenii stiu de ce.

  Răspunde
 • Un Buzoian de mai sus este chiar Toma probabil. El este ce mai mare sustinator al sau.

  Răspunde
 • Da si acest lucru reprezinta o necesitate pentru municipiul Buzau si daca avem o maternitate noua de ce sa nu avem si un spital care de multe ori te tratezi de ceva si vi cu altele de pe acolo in plus nu prea s-au mai construit spitale prin Romania din 90 .

  Răspunde
 • Aceasta este o idee care s-a insinuat în mod parșiv în viziunea domnului Primar.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.