Toma: „Din păcate, am ratat o oportunitate!”

Astăzi, pe strada Depozitului, din cartierul buzoian Simileasca a avut loc inaugurarea unei instituții care va servi comunității rome din cartier.

Din păcate, evenimentul – la care au participat și oaspeți din străinătate – a fost deranjat de trecerea continuă a… camioanelor cu asfalt.

În vecinătatea noii instituții de pe str. Depozitului e și stația de asfalt a Urbis Serv.

Cum azi s-a întâmplat ca Urbis să aibă de asfaltat, camioanele au trecut non-stop, iar cuvântările invitaților, ținute în curte, au fost uneori dificil de auzit de asistență.

Urbis a avut azi de asfaltat o parcare din capătul str. Spiru Haret

Deranjat de zgomotul camioanelor, un reporter tv l-a întrebat la final pe primar ce mai e nou cu stația de asfalt a Urbis Serv:

„Din păcate, am ratat o oportunitate. Știți că Urbis Serv are acea limitare dată de lege, nu poate vinde asfalt peste 25% din cifra de afaceri. Am vrut acum patru ani, când era cerere mare de asfalt, să mutăm stația de asfalt pe o altă firmă, ca să scăpăm de această limitare. Am fost blocați atunci, vă amintiți, de C-tin Florescu și Prefectura Buzău. Am câștigat anul trecut procesul, dar ne-am trezit, în recesiunea provocată de pandemie, că solicitările de vânzare de asfalt sunt mici. N-am mai mutat stația, n-avea rost. Răstimp și-au deschis și alții stații de asfalt. Am ratat o oportunitate, în afaceri nu te așteaptă nimeni”, a explicat azi primarul.

În aceste condiții, stația de asfalt a Primăriei Buzău e folosită în principal de Urbis Serv pentru asfaltările de străzi și parcări din orașul Buzău.


Instituția inaugurată azi în Simileasca se numește „Centrul Comunitar Integrat” (vezi foto mai jos) care cuprinde în primă fază un „Centru de Educație Sanitară pentru romi”.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.