Toma: „Din păcate, am ratat o oportunitate!”

Astăzi, pe strada Depozitului, din cartierul buzoian Simileasca a avut loc inaugurarea unei instituții care va servi comunității rome din cartier.

Din păcate, evenimentul – la care au participat și oaspeți din străinătate – a fost deranjat de trecerea continuă a… camioanelor cu asfalt.

În vecinătatea noii instituții de pe str. Depozitului e și stația de asfalt a Urbis Serv.

Cum azi s-a întâmplat ca Urbis să aibă de asfaltat, camioanele au trecut non-stop, iar cuvântările invitaților, ținute în curte, au fost uneori dificil de auzit de asistență.

Urbis a avut azi de asfaltat o parcare din capătul str. Spiru Haret

Deranjat de zgomotul camioanelor, un reporter tv l-a întrebat la final pe primar ce mai e nou cu stația de asfalt a Urbis Serv:

„Din păcate, am ratat o oportunitate. Știți că Urbis Serv are acea limitare dată de lege, nu poate vinde asfalt peste 25% din cifra de afaceri. Am vrut acum patru ani, când era cerere mare de asfalt, să mutăm stația de asfalt pe o altă firmă, ca să scăpăm de această limitare. Am fost blocați atunci, vă amintiți, de C-tin Florescu și Prefectura Buzău. Am câștigat anul trecut procesul, dar ne-am trezit, în recesiunea provocată de pandemie, că solicitările de vânzare de asfalt sunt mici. N-am mai mutat stația, n-avea rost. Răstimp și-au deschis și alții stații de asfalt. Am ratat o oportunitate, în afaceri nu te așteaptă nimeni”, a explicat azi primarul.

În aceste condiții, stația de asfalt a Primăriei Buzău e folosită în principal de Urbis Serv pentru asfaltările de străzi și parcări din orașul Buzău.


Instituția inaugurată azi în Simileasca se numește „Centrul Comunitar Integrat” (vezi foto mai jos) care cuprinde în primă fază un „Centru de Educație Sanitară pentru romi”.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Toma: „Din păcate, am ratat o oportunitate!”

 • Centrul de Educatie Sanitara pentru Tigani…
  Pai asta nu e rasism? Nu e discriminare (pozitiva, ce-i drept, dar tot discriminare) pe criterii rasiale?
  De ce nu avem in oras si Centrul de Educatie Sanitara pentru Evrei? Dar pentru aromani? Poate pentru bulgari (ca avem comunitate importanta de bulgari desi, posibil, nici ei nu stiu ca sunt bulgari)?
  Bani dati pentru cai verzi pe pereti!

  P.S. Cum, Toma ne spune despre „oportunitati de afaceri”? Pai el de unde sa stie lucrurile astea? Vorbeste si el din auzite, cand a fost vorba de practica s-a vazut…

  PPS. Asta nu-i un comentariu rautacios, e un comentariu contrariat cu privire la nivelul rasismului si discriminarii care inca exista.

  Răspunde
 • A uitat ungurii. Dacă numeri voturile UDMR-ului la parlamentare din orașul Buzău te sperii! Ai impresia că suntem încercuiți.

  Răspunde
 • Loc de tocat banii, posturi noi de frecant menta pe bani publici. Sunt curios cine sunt angajați acestui centru sper ca nu sunt rude cu mai marii tiganilor.

  Răspunde
 • Din câte se vede, totul este cu iz electoral.
  Primarul, deja si-a asigurat o parte din electorat.

  Răspunde
 • ,,@ pixel,,,Protocolul dintre PSD și UDMR prevede ca în secțiile de votare ( din toată țara ) sa fie cate un reprezentant din partea fiecărui partid, ,,,cum, la buzău te pune ( cetățean român fiind) in secția de votare din partea UDMR , la numărarea voturilor trebuie să votezi UDMR , dacă nu , nu o sa mai fii pe lista !!!
  Județul Buzău ( cred ) că are peste 500 de secții ,,,
  ,, , ,,de aceea au voturi și trec pragul electoral ,,,,ceea ce mi se pare ( nu am voie să zic , cum se zicea ) romm-nie!!!

  Răspunde
 • @Alexander f
  Deci, buzoianul care reprezintă partidul parlamentar UDMR în secțiile de votare este de fapt român pursânge și votează UDMR pentru nenorocita aia de indemnizație, altminteri data aviatoare nu-l mai desemnează pesedeul reprezentant UDMR în secțiile de votare. Zic corect?

  Răspunde
 • Te aprinzi prea repede si degeaba,mai Pixel.Si debitezi numai prostii.Sa sti ca si eu am fost delegat din partea UDMR in cadrul biroului electoral al unei sectii de votare si nu m-a obligat nimeni sa votez cu UDMR-ul din partea caruia eram delegat. Am participat nu pentru prapadita aia de indemnizatie,ci pentru ca doream doar sa constat corectitudinea desfasurarii alegerilor.Ca fapt divers,pot sa spun ca la primele „alegeri libere din Romania,cand am participat la paza sectiilor de votare,la terminarea procesului de vot,am mers cu presedintele unei sectii de votare la Primarie (acolo se predau sacii cu voturi si procesele verbale) si ceea ce am constatat,ma determina sa afirm fara echivoc ca acele alegeri au fost FRAUDATE.Spun asta,fiindca acel presedinte de sectie de votare,a oprit in portbagajul masinii cateva sute de buletine de votpregatite pentru frauda.Oricum,de atunci mi-am pierdut total respectul si credinta in corectitudinea acestor „alegeri si a celor din justitie,care asigurau presedentia sectiilor de votare.Si totul,pentru ca PSD-ul si Criminalul Iliescu sa iasa ……”biruitori”.Nu am votat niciodata si nu o sa votez nici de acum incolo,criminalii comunisto-securisti din PSD. Voturile oamenilor,oricum nu conteaza,iar „alesii” nu au nici o legitimitate!

  Răspunde
 • Nu contează cine votează, doar cine numără voturile!
  UDMR nici măcar nu este partid politic, nu se supune legii partidelor. Nu ar trebui să intre în parlament pentru că, în realitate, nu trec de pragul minim.

  Să înțelegem că dacă Toma reușea să facă altă firmă pe care să funcționeze stația de asfalt o duceam noi mai bine?! De ce nu modifică legea astfel încât să poate vinde asfalt așa cum este acum firma? Sau e doar gargară electorală?

  Răspunde
  • Legea e bună/corectă. Urbis Serv are de ales între a fi un SRL ca toate celelalte sau unul privilegiat care primește lucrări direct de la primărie. A mers pe varianta a doua – unde este pusă condiția (corectă) că nu poate emite facturi către firme private mai mari de 25% din cifra de afaceri.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.