Primar Toma: „Duminică e sărbătoare și le inaugurăm pe amândouă”

Se lucrează intens în aceste zile în jurul catedralei Sf. Sava pentru înființarea noului parc.

„Duminică e declarată Sărbătoare Națională. Ziua Martirilor Brâncoveni. Cu acest prilej vom inaugura și noi duminică noul parc din jurul Catedralei, botezat Sf. Brâncoveni. Tot duminică vom inaugura oficial și expoziția de fotografie istorică din pasajul subteran”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Foto, azi. Toma primind explicații de la expertul peisagist Marius Avramescu, cel care a proiectat parcul și sistemul automat de irigare.

Toma: „Va ieși foarte frumos acest parc. În primă fază va fi doar gazon. Pe urmă vom planta și flori”

Este al doilea parc nou la care se lucrează în aceste zile în mun. Buzău după cel din Micro III, vizavi de str. Frăsinet, Parcul „Iazul Morilor”, care va avea și două lacuri.

Șantierul dintre Kaufland Frăsinet și Biserica Sf. Ștefan

Toma are în obiectiv, pe lângă asfaltarea completă a orașului, să înfrumusețeze Buzăul cu cât mai mult verde și, acolo unde se poate, să înființeze lucii de apă.

Vezi mai jos un material video despre expoziția foto de la pasaj, noul parc și despre legăturile dintre C-tin Brâncoveanu și Buzăul.

Pe șantier în Centrul Buzăului: amenajarea galeriei foto istorice ,,Buzăul, oraș deschis de istorie" și amenajarea parcului ,,Sfinții Martiri Brâncoveni".

Publicată de Constantin Toma pe Luni, 10 august 2020
loading...

Un comentariu la „Primar Toma: „Duminică e sărbătoare și le inaugurăm pe amândouă”

  • Dar cu extinderea Parcului Crâng ce se mai aude? Era vorba de un parc de 180 de hectare, cât are toată pădurea, după modelul nu știu cărui parc din Berlin. Ba chiar veniseră și niște băieți de pe acolo, peisagiști de meserie, dar se pare ca asa cum au venit, asa au și plecat…. Pana la urmă a fost cedata pădurea Crâng orașului Buzău, sau nu? Anii au trecut și retrocedarea a rămas ca în tren!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.