Toma: „E mult mai ieftin cu firmele de pază la școli. Un agent ne costă 1700 de lei. Pentru un polițist local plăteam 5000 de lei”

Discuții ample și polemice azi în CLM Buzău pe seama polițiștilor locali. Dacă despre eliminarea normei de hrană pentru întreg anul 2017 și eficiența acțiunilor agenților locali vom scrie știri separate, în articolul de față vom prezenta ultima declarație a primarului C-tin Toma referitoare la economiile care s-ar face prin înlocuirea polițiștilor de la școli cu agenții firmelor private:

„Acum pot vorbi mai pe larg întrucât am datele exacte. Știți cât ne costă un agent al unei firme de pază ? Maximum 18 milioane de lei vechi pe lună! Știți cât ne costa un polițist local ? Conform datelor prezentate de Curtea de Conturi – 31 de milioane pe lună. Iar conform calculelor noastre, cu toate sporurile, echipament, benzină etc. peste 50 de milioane. Concluzia e că pentru același serviciu, paza școlilor, Primăria Buzău plătește o suma lunară la jumătate și chiar mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut. Agenții sunt și mai puțini și își fac treaba chiar mai bine”.

Discuția despre polițiștii locali a pornit de la intervenția consilierului local C-tin Ionescu:

„Din datele pe care le am eu, furnizate de dna Amalia Gâlcă, șefa Serviciului Buget – Finanțe din cadrul Primăriei, veniturile Primăriei în 2017 vor fi cu 2 milioane mai mici decât anul trecut. Motivul stă în faptul că Primăria nu va mai încasa banii de la școli pentru plata polițiștilor locali de la pază”.

Imediat a venit și răspunsul primarului:

„Nu e adevărat ce spuneți. Era o plimbare a banilor dintr-un buzunar în altul, dar până la urmă ei ajungeau tot în salariile celor care păzeau școlile. În anii trecuți la polițiștii locali, anul acesta la agenții de pază. În 2017, dacă s-ar fi reușit concedierea celor 300 de agenți, am fi ieșit multv mai ieftin, cu cheltuieli la jumătate pentru același serviciu. Restul banilor i-am fi folosit în investiții, în dezvoltarea orașului. Încă o dată vin și întreb. Ce vor majoritatea buzoienilor de la noi ? Să băgăm toți banii în salarii și sporuri, dar să nu facem nimic în acest oraș, sau să asfaltăm străzi, trotuare și parcări, să cumpărăm autobuze, să facem locuri de joacă, platforme îngropate și alte asemenea lucruri ce țin de dezvoltarea orașului ?”.

Polițiștii locali: „Toma dezinformează”

În replică, polițiștii locali susțin că primarul Toma minte și dezinformează și îi solicită primarului să prezinte două facturi comparative, de la aceeași școală. Una pe anul trecut, cu banii plătiți polițiștilor locali și una pe anul acesta.

Până acum , primarul Toma n-a prezentat două astfel de facturi, dar a precizat: „Vă asigur că așa este, credeți-mă pe cuvânt”.

Auraș Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „Toma: „E mult mai ieftin cu firmele de pază la școli. Un agent ne costă 1700 de lei. Pentru un polițist local plăteam 5000 de lei”

  • Aaaa , nu am știut ,diferențele de bani de la un agent de pază ,la un polițist local ,sunt foarte mari ,și cu banii ăștia se poate face într-adevăr altceva .Aici îi dau dreptate dlui Primar .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.