Toma i-a scris din nou lui Arafat: „Ridicați carantina din Poștă!”

Reacție a primarului după ce în presă s-a publicat informația că Gheorghiță Constantin, zis Comitet, a fost trimis acasă de la spital.

„Comitet” s-a întors noaptea trecută în cartierul Poștă după ce două teste consecutive i-au ieșit negativ (CLICK AICI pentru detalii).

Primarul Toma i-a scris lui Raed Arafat și l-a rugat să reanalizeze cazul din Poștă pentru a ridica starea de carantină decisă asupra cartierului.

„Vă salut, domnule Ministru! Sunt Constantin Toma, primarul Buzăului! Vă informez că pacientul cu nr. 21 de la Buzău, Gheorghiță Constantin , zis „Comitet”, pt care s-a carantinat întreg cartierul Poștă din mun. Buzău s-a întors noaptea trecută acasă de la Matei Balș după mai multe testări dovedite negative! Vă rog, dle ministru, să reanalizați situația și să ridicați starea de carantinare pentru a preîntîmpina tensiunile sociale din acest cartier! Aici sunt doar trei familii de rromi argintări care sunt deja verificate ! Vă informez că aici nu au mai apărut niciun caz aici de o săptămână de când s-a declarat carantinarea! Vă mulțumesc!”

Primarul Toma consideră că autoritățile locale s-au speriat mai tare decât era cazul și că „au luat în pripă măsura exagerată de carantină a întregului cartier. Era suficient să fie păzite cele trei case unde a apărut virusul, nu blocat un cartier cu peste două mii de oameni”.

Toma a mai trimis și zilele trecute o scrisoare către Raed Arafat și Marcel Vela. De partea cealaltă Prefectura și DSP Buzău susțin că măsura a fost una corectă.

„Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate, având în vedere detaliile anchetei epidemiologice făcute de autoritățile sanitare, cât și rezultatele testelor făcute asupra probelor. A fost unica posibilitate pe care o puteam aborda în această situație particulară. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătății publice”, Leonard Dimian – prefect Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma i-a scris din nou lui Arafat: „Ridicați carantina din Poștă!”

  • Testati toti 2000. E mai ieftin decat carantina. Care e bolnav la spital care nu asta e. In doua zile pot fi toti testați. De ce nu intreaba domnul Toma spitalul județean cate teste face?

    Răspunde
  • Asa e, sa se ridice carantina, acum trebuie sa vina Dragaica si trebuie sa mai faca si nea Tomita un ban cinstit, o serbare ceva, ce naiba. „Hai vecine pe la mine”! Să facem schimb de „covizi”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.