Toma i-a scris din nou lui Arafat: „Ridicați carantina din Poștă!”

Reacție a primarului după ce în presă s-a publicat informația că Gheorghiță Constantin, zis Comitet, a fost trimis acasă de la spital.

„Comitet” s-a întors noaptea trecută în cartierul Poștă după ce două teste consecutive i-au ieșit negativ (CLICK AICI pentru detalii).

Primarul Toma i-a scris lui Raed Arafat și l-a rugat să reanalizeze cazul din Poștă pentru a ridica starea de carantină decisă asupra cartierului.

„Vă salut, domnule Ministru! Sunt Constantin Toma, primarul Buzăului! Vă informez că pacientul cu nr. 21 de la Buzău, Gheorghiță Constantin , zis „Comitet”, pt care s-a carantinat întreg cartierul Poștă din mun. Buzău s-a întors noaptea trecută acasă de la Matei Balș după mai multe testări dovedite negative! Vă rog, dle ministru, să reanalizați situația și să ridicați starea de carantinare pentru a preîntîmpina tensiunile sociale din acest cartier! Aici sunt doar trei familii de rromi argintări care sunt deja verificate ! Vă informez că aici nu au mai apărut niciun caz aici de o săptămână de când s-a declarat carantinarea! Vă mulțumesc!”

Primarul Toma consideră că autoritățile locale s-au speriat mai tare decât era cazul și că „au luat în pripă măsura exagerată de carantină a întregului cartier. Era suficient să fie păzite cele trei case unde a apărut virusul, nu blocat un cartier cu peste două mii de oameni”.

Toma a mai trimis și zilele trecute o scrisoare către Raed Arafat și Marcel Vela. De partea cealaltă Prefectura și DSP Buzău susțin că măsura a fost una corectă.

„Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate, având în vedere detaliile anchetei epidemiologice făcute de autoritățile sanitare, cât și rezultatele testelor făcute asupra probelor. A fost unica posibilitate pe care o puteam aborda în această situație particulară. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătății publice”, Leonard Dimian – prefect Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma i-a scris din nou lui Arafat: „Ridicați carantina din Poștă!”

  • Testati toti 2000. E mai ieftin decat carantina. Care e bolnav la spital care nu asta e. In doua zile pot fi toti testați. De ce nu intreaba domnul Toma spitalul județean cate teste face?

  • Asa e, sa se ridice carantina, acum trebuie sa vina Dragaica si trebuie sa mai faca si nea Tomita un ban cinstit, o serbare ceva, ce naiba. “Hai vecine pe la mine”! Să facem schimb de “covizi”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.