Toma îi ia lui Chiru parcarea de la patinoar!

Asta înseamnă să fii primar pentru oraș și buzoieni și nu pentru a servi intereselor diverșilor oameni de afaceri.

Toma a demarat acțiunea prin care va recupera pentru orașul Buzău parcarea de la stadionul de atletism. Parcare dată pe degeaba până în 2056 (!) de Boșcodeală și ai lui către firma afaceristului Gheorghe Chiru – ElcarGid.

Extras din contractul – cadou făcut de Boșcodeală lui Chiru

„Municipiul se obligă să pună la dispoziția colaboratorului în regim de folosință gratuită până în 2056 terenul proprietate publică de 1691 mp” – data 19.05.2008

Norocul buzoienilor e că Toma a cerut verificarea actelor și a observat că există o clauză de reziliere a contractului în cazul neîndeplinirii obligațiilor contractuale. Noroc e și că – din 2008 – firma Elcargid n-a mișcat un pai în parcare.

Astfel că în viitoarea ședință a CLM de luni, Toma va propune consilierilor locali rezilierea contractului.

Apoi, în caz că afaceristul Chiru nu va pune piedică (în justiție) lui Toma și orașului , Primăria Buzău va demara operațiunea de modernizare a parcării, a realizării de vestiare și spații de depozitare.

După ce s-a modernizat stadionul, se va intra și în parcare

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Toma îi ia lui Chiru parcarea de la patinoar!

 • Sa ne spună domnul primar actual cat pământ și unde a dat Episcopiei, și a cui firma lucrează la Iazul Morilor…asteptam răspuns

 • Foarte bine, dar cred ca dupa ce o va prelua si dupa modernizare se va intra si acolo doar cu legitimatie cum a facut si cu pista si cu parcul.
  Cam asta e tendinta in mandatul primarului… cum a dat o mana de lavabil pe domeniul public pe undeva a facut acces cu plata și legitimatie.

 • Bine D-l Primar! Si asa in orizont sunt numai limuzine . Dacia nu are putere acolo.Asa ca Dl Gagu are bani. Iar Chiru sa zica mersi ca scapa ieftin doar cu luarea parcarii si nu e si pus sa plateasca. Asa ca avem primar de valoare nu precum fostul din fruntea Primariei Buzau. Multumim si conducerii Prefecturii Buzau. Iar lui Gagu, spor la TREABA!

 • Dar patinoarul de ce nu este luat înapoi de primărie? A fost construit de statul român și dat pe degeaba lui Chiru, în concesiune sau cu titlul de folosință gratuită. Așa a primit domnul Chiru (despre care sunt zvonuri ca a fost ofiter de securitate) terenul de pe strada Transilvaniei unde funcționează firma Elcar Gid. Este terenul primăriei.
  Dar insulița din Parcul Crâng pe care o stăpânește „omul de afaceri” Vlase de ce nu este recuperată de primărie? Vlase a construit fără autorizație de construcție și plătește aproape nimic pentru această concesiune.
  Și, mai sunt și altele…

 • Tereaca, nu este niciun zvon. Chiru a fost ofițer de securitate pe vremea lui Ceaușescu, iar apoi SRI-ist, de unde s-a și pensionat. Răspundea de unele întreprinderi din zona industrială a Buzăului, fiind CI-ist, adică ofițer de contra-informații.
  Poți să îl întrebi, Chiru recunoaște.

 • Ar trebui recuperate si terenurile de linga Finante, cele cu parcarile

 • Probabil că dnul Chiru a plătit către partid și a primit, la schimb, facilități din activele municipiului pe gratis. Este o cutuma binecunoscuta.

 • Toma parca a fost primar si inainte de alegerile de anul asta … acum probabil a avut ceva discutii in contradictoriu cu prietenul lui si a scos de la sertar una alta … dar nu din drag de buzoieni ca putea sa o faca mai demult ( dar nu a facut-o !)

  Vizavi de statutul de securist al unui si al altuia … ma rog … probabil pe unii ii intereseaza doar anumite persoane …

 • inainte de revolutie Toma parca era director (destul de tanar) la Metalurgica …. cum credeti ca a primit acel post ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.