Toma împarte „L”-ul în două. Scop: eliminarea confuziilor

În acest moment, Aleea Industriilor cuprinde două segmente în forma literei „L” (aflate la 90 de grade).

Un segment e cel de la podul Drăgăicii până la rondul de la fosta benzinărie Alascom, iar al doilea segment, mai lung, cel de la rond până la Apcarom (podul de la Metalurgica).

Imagine din rond: în stânga e drumul spre Drăgaică, în dreapta spre fabricile din Zona Industrială (Gerom, fabricile de ulei și de zahăr, Rotec. Apcarom)

Ca să fie eliminate confuziile (între cele două segmente), primarul Toma propune ca primul segment să fie botezat Strada Drăgăcii (vezi harta de mai jos):

Astfel, în ședința din luna ianuarie, consilierii locali vor avea pe masă proiectul prin care va apărea strada Drăgăicii. Până pe 10 ianuarie, proiectul e în dezbatere publică, iar cetățenii care au sugestii/propuneri le pot face la Ghișeul Unic din cadrul Primăriei Buzău.

proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii tronsonului din „Bulevardul Industriei”, delimitat de Strada Dimitrie Filipescu și rondul de la intersecția Șoselei București cu celălalt tronson al aceluiași bulevard, în „Strada Drăgăicii” din municipiul Buzău.

În precedenta ședință de Consiliu Local s-a aprobat schimbarea denumirii a altor patru străzi:

*Strada „13 Decembrie” în Strada „Academician Constantin Budeanu”

*Strada „Vasile Golea” în Strada „Dr. ing. Cristea Chiru”

*Intrarea „lazului” în Strada „Academician Ştefan Minovici”

*Strada “Coloniilor” în Strada „Ing. Emil Boianovici”

Primarul Toma susține că modificarea denumirilor de străzi se face pentru eliminarea confuziilor și a denumirilor „comuniste”, dar și cu scop cultural (prin promovarea unor personalități ale jud. Buzău).

Anunt-Public-str.-Dragaicii

loading...

4 comentarii la „Toma împarte „L”-ul în două. Scop: eliminarea confuziilor

 • Cand nu mai au bani de asfaltari, sensuri giratorii si unice,etc schimba denumiri de strazi. S-a umplut Bz. de academicieni ,ingineri, doctori, aviatori,etc. In curand apar si primari( ex. Boscodeala), secretari primarie, prefecti, pres. cons .judetean , pres. Camera Deputati ca asta este o noua moda in Bz.Don Primarele cum arata o adresa pe un plic de genul” str. Doc.ing.diplomat Ion Mihai Georgescu de la Buzau”

  Răspunde
 • Acest om e obsedat de numele strazilor , a bulversat tot orasul cu redenumirea lor .

  Răspunde
 • Nu putem ramane cu denumiri comuniste la strazi. Foarte bine, domnule Primar ! Poate schimbam si mentalitatea persoanelor mai in varsta astfel. Schimbarea este in bine, in TOT orasul!

  Răspunde
 • Sunt curios ce era asa comunist in denumirea Industiei si nu este in Dragaicii.
  Deasemenea sunt curios ce era comunist in alte nume de strazi redenumite cu numele unor nimeni fara nici o realizare in viata alta decat ca s-au dus la frecat menta in strainatate pe bani publici multi si au decedat acolo ca urmare a propriei prostii si lacomii, ma refer la strazile alea denumite idiot precum „sublocotenent plutonier major Dumitrescu Marian Iulian”. In timp ce oameni care chiar au realizat ceva pentru tara sau omenire de-a lungul istoriei si le e cunoscut numele si peste hotare datorita realizarilor sunt aruncati la cosul de gunoi ca sa se puna placute cu numele unor nimeni.

  De strazile redenumite cu nume de sate ce parere aveti? Probabil satele sunt varful democratiei in mintea unora.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.