Toma: „În două luni, Pădurea Crâng va trece în proprietatea Primăriei. Se va emite hotărârea de guvern”

Unul dintre subiectele întâlnirii din primarul C-tin Toma și prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost și situația Pădurii Crâng.

„I-am explicat care e situația juridică de moment a parcului și pădurii Crâng, i-am arătat documentele care atestă că primăria a fost proprietară și i-am prezentat și planul nostru în legătură cu Crângul. A admis că avem dreptat și a rămas că în maximum două luni se va emite Hotărârea de Guvern prin care Primăria Buzău va deveni proprietar. Vrem să modernizăm parcul, vom asfalta restul de alei, vom angaja un expert peisagist pentru a-l înfrumuseța. Ideea mea este ca parcul Crâng să fie un loc al relaxării și liniștii, distracția o vom muta în parcul Tineretului, iar parcul Marghiloman să devină un loc mai elitist, aristocrat, așa cum a fost odinioară. Vrem să modernizăm grajgurile, casa de oaspeți, să aducem cai pentru a crea un mic club hipic” a anunțat primarul C-tin Toma.

Referitor la trecerea pădurii Crâng în proprietatea Primăriei Buzău s-au exprimat și opinii contrare. Că în viitor bucăți din pădure ar urma să fie tăiată, iar în loc să se construiască vile: „Nu-l bănuim pe domnul Toma, dar cine știe ce primar va veni în viitor și ce idei va avea. De asta era mai bine ca pădurea să rămână la Direcția Silvică”.

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.