Toma, îndemn: „Ne unim ACUM, luăm mai repede și mai mulți bani europeni”

Două mesaje noi, către buzoieni, lansate de primarul Toma în favoarea unirii cu Țintești.

1) Toma: „Nu e nevoie de mulți bani. Dezvoltarea Ținteștiului nu înseamnă decât câteva milioane de euro. Pentru orașul Buzău nu e o sumă înspăimântătoare. Apoi, majoritatea banilor, pentru apă, canalizare, gaze, etc. în Țintești îi vom atrage prin fonduri europene. Buzoienii din oraș să nu se lase păcăliți de cei care amenință că banii orașului vor merge către Țintești”

Toma, bucuros, după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că susține 100% unirea. Ciolacu: „Vor fi locuri de muncă mai bine plătite, vor putea fi înființate parcuri industriale pe traseul viitoarei Autostrăzi A7 (Ploiești – Buzău – Pașcani – Siret) și construit un spital municipal care să deservească toți buzoienii!”

2) Toma: „Cu cât facem unirea mai repede, cu atât vom atrage mai repede și mai mulți bani europeni, cu atât ne dezvoltăm mai rapid. Sunt două surse de bani europeni. Prin PNRR și prin POR. Vom depune proiecte pentru ambele. Prin unirea cu Țintești, Buzăul va deveni mai mare, mai puternic, mai populat. Uniunea Europeană încurajează viața urbană, nu cea rurală. Orașul Galați a luat dublul Buzăului fonduri europene. De ce ? Pentru că are o populație mai mare”

După unire, Buzăul își va dubla suprafața!

Referendumul pentru unirea dintre Buzău și Țintești va avea loc duminică 26 septembrie.

E sprijinit puternic la nivel național de toate partidele, fiind o șansă de reformare administrativă a României în condițiile în care constituția e greu de schimbat.

Dacă unirea Buzău – Țintești trece, vor urma sute de localități din toată țara care vor fuziona în acest fel.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „Toma, îndemn: „Ne unim ACUM, luăm mai repede și mai mulți bani europeni”

 • Domnule Toma, banii europeni nu îi dați dumneavoastră și nici domnul Ciolacu, ci îi dau europenii cum, când și unde vor ei!! Și tocmai aveți dovada banilor europeni ceruți și nealocați Companiei de apă! Așa că…la capitolul bătut câmpii văd că stați bine!!

 • Vad ca se face propaganda pe toate canalele posibile pentru unirea cu Tintesti. Pe bani publici!!!
  Intrebare: cum pot beneficia si eu de bani publici pentru propaganda impotriva unirii cu Tintesti? Fiind bani publici, banuiesc ca este (si) dreptul meu si al celorlalti locuitori ai Buzaului care sunt impotriva (multi, din cate imi pot da seama). Discutam de egalitate de sanse, de drepturi pentru tot felul de minoritati, dar pentru o (posibila) majoritate, cum se pot asigura drepturile?
  Se poate primi un raspuns de la primar, sau prefect, sau alt stalp al puterii locale?

 • Mărimea localității nu este determinantă în obținerea de fonduri europene. Comuna Ciugud de lângă Alba Iulia a depășit multe orașe la fonduri atrase.

 • Alo, Toma, municipiul Galați are vreo 240.000 de locuitori, iar municipiul Buzău plus nimic, adică comuna Țintești, ajunge la o populație de vreo 120.000 de locuitori. Deci, asta nu ține!
  Prin PNRR și POR nu vom primi niciun ban. Deci, nici asta nu ține!
  În plus, dacă referendumul este validat nu înseamnă că unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești se va realiza automat. Sunt mulți pași legali de urmat, sunt mulți bani de tocat pentru a se materializa unirea administrativă. Și, pentru ce?

  P.S. Deși nu îl simpatizez pe Neagu, acesta pare neîncrezător că referendumul va trece. Și bine face.

 • Galati a luat mai multe fonduri fiindca are POPULATIE mai mare ; Buzaul isi va dubla SUPRAFATA ( nu populatia ! ) dupa unire ! Numai bazaconii A7 , Spitalul nu au legatura cu acest subiect A uitat sa spuna ca se vor construi un cosmodrom si cimitire cu fintini arteziene muzicale sau ca pe aici va trece si A8

 • Nu pot sa nu comentez. Atragem fonduri europene??? Atunci de ce nu am primit fonduri europene pentru zona soselei de centura? Primarul chiar crede ca primim fonduri pentru parloaga dintre Buzau si Tintesti? Iar in afara de argumentul cu autostrada, nu e niciunul cu cap. Da exemplul Galati, dar Tintesti are o populatie de cateva mii de oameni. Ca sa atraga tinerii, primarul ar trebui sa modernizeze in ritm mai alert orasul. Santierul de la Bazar stagneaza, santierul de la Biblioteca Judeteana nici nu a inceput, se lucreaza in ritm de melc.
  P.s.: i se pare cuiva moral ca toata promovarea referendumului sa fie realizata cu bani publici?

 • Strategul și vizionarul confundă populația cu densitatea populației și se miră că sunt respinse proiectele. Insistă să înjumătățească densitatea. Apoi ne va spune că oamenii răi și fără viziune îi sabotează proiectele din vis. Mai are proiecte istorice discutate doar cu amicii?

 • Domnule Toma,pentru dureri in gat si dureri de cap,se recomanda gargara cu musetel,nu GARGARA POLITICA.Iar pentru “frisoanele” care va incearca ,niste piramidoane si o “frectie la picior de lemn”.Poate va aduceti aminte si ceea ce spunea Elena Ceausescu la ultima “reprezentatie”,inainte de “plimbarea” la Targoviste : SEDETI LINISTITI,tovarasi!

 • “Dacă unirea Buzău – Țintești trece, vor urma sute de localități din toată țara care vor fuziona în acest fel.”

  Cum influențează unirea Buzăului decizia sutelor de localități?
  Ziceți că dacă nu iese unirea de la nereprezentare, sutele de localități vor zice “dacă n-au ieșit buzoienii la vot, gata, ne lăsăm păgubași, că ai noștri clar nu ies”?

 • Domnule Tereacă, indiferent de convingerile dvs., mai mult sau mai puțin interesate, arătați-i și comentariile acestea și măcar sugerați-i să nu-și bată joc de o sumă prea mare din banii noștri!

 • Aloooo, visătorilor! Care autostradă? Cai verzi pe pereți. Tereaca, ai idee ce presupune acest PNRR? Europa nu vrea autostrăzi, gigele. Europa vrea energie verde, digitalizare. Noi ne-am dus cu un proiect românesc sperând că îi păcălim. Dar ghici cine va fi păcăliciul în toată povestea asta? Voi chiar credeți că veți vedea autostrada asta vreodată? Până acum de ce nu au luat fonduri europene? Pe cine păcălești, domnule primar?

 • Nu vine nimeni la referendum !
  Vreau trotuare normale, locuri de parcare suficiente, eliminarea chioșcurilor insalubre dintre blocuri, asfaltarea străzilor decopertate de luni de zile, renovarea exterioară a blocurilor care chiar au nevoie, nu a celor care arată deja bine….etc.

 • Dom primar,nu va merita buzoienii ingrati.Nu stiu sa aprcieze puterea dumneavoastra de munca,capacitatea manageriala si viziunea progresista de care dati dovada, mai ales ca toate acestea le ati manifestat cu extraordinare rezultate si in activitatea privata.

 • Toma bate câmpii. Rău de tot. Pe banii noștrii. În loc să termine ceva început și să înceapă ceea ce a promis în campaniile electorale, visează la unirea cu NIMIC, cum bine spunea cineva pe acest site.
  De ce se cheltuie banii noștrii pentru o inițiativă privată a primarului?
  A făcut o consultare publică înainte? NU!
  A făcut un studiu de impact, un studiu de piață, pentru a vedea care sunt beneficiile, dar mai ales care nu sunt beneficiile pentru noi, buzoienii? NU! Nici măcar un sondaj de opinie nu a făcut.
  Domnule Toma, sunteți primarul municipiului Buzău, nu al comunei Țintești! De Buzău trebuie să vă pese, nu de Țintești, și nici de interesul personal sau al găștii. Ați vrut primar, faceți-vă treabă!
  Nu mă interesează pe mine că ținteștenii nu au utilități sau locuri de muncă. Au primar ales, este treaba lui. Cumva municipiul Buzău a ajuns la un grad ridicat de dezvoltare, ați rezolvat toate problemele, și acum îi ajutăm și pe alții? NU!

  ePebanii tăi nu ai dovedit nimic, iar pe banii noștrii ai grijă ce faci.

 • I HAVE A DREAM !
  Martin Luther King – 28.08.1963

  by P. TOMA CONSTANTIN :))))))

 • Vrajeala a la politichea PSD .Don Primarele mai da o fuga si vb. cu Boc, sa te invete cum sa o joci p’asta.E grele cand esti aliat cu Neagu ,profesore de smecherii.Mai bine apucate si termina ce ai inceput sau nu mai gologani la pusculita, oricum ai fost promotorul cresterilor de impozite si taxe.Dupa tine s au luat toata gasca de primari Psd din Romania. Si apropo cu bani aia ce faci ca nu zici nimic.Cred ca cresti gasca de smecheri din primarie pe bani prea multi. Ar trebui sa ne arati cum ai executat bugetul pana acum, unde ai cheltuit si cat.Pt.deszapezire acum se fac contractele nu in decembrie.Daca vrei unire, intai intreaba poporul de la Tintesti daca vrea sa fie un cartier al Bz lui

 • Zăpadă? Ionuta mamă, cu încălzirea globala și cu lockdown (ia sa vezi, după “dinamovisti”, referendum și “congresul” pnl) nu o sa avem nevoie de “fără” zăpadă decât pe bulevardele mari. Nu-i mai da idei de sifonat banii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.