Toma, invitat în două importante orașe europene

Primarul Buzăului va merge în această săptămână la Amsterdam, iar luna viitoare în Anglia, la Oxford.

„Am fost invitat chiar de primarul Amsterdamului. Se ține acolo o conferință cu participanți din toată lumea despre conceptul de smart-city, oraș inteligent în română. Apoi, în iunie voi merge la celebra universitate din Oxford. Conferința de acolo, la care am fost de asemenea invitat, are ca subiect rebranduirea orașelor. Iar noi la Buzău suntem într-un astfel de proces. Se vede treaba că prezența și discursurile mele la Asociația Municipiilor din România și pe unde am mai fost au fost remarcate. S-a dus probabil vestea despre ce facem noi la Buzău și de-asta am fost invitat. E un lucru bun că merg acum și la Amsterdam și la Oxford, capăt experiență, aflu lucruri noi pe care voi încerca să le implementez la Buzău”, a spus Toma.

La începutul lunii martie, Toma a participat la Viena la o conferință la care o participat reprezentanți a patru sute de orașe din toată lumea.

În primăvara anului trecut a vizitat (la invitația Asociației Municipiilor din România) pentru două săptămâni orașe din Japonia, Coreea de Sud și China.

În Japonia, Toma a fost impresionat de grădinile publice – pline cu flori colorate – din marile orașe, experiență care s-a transpus la Buzău în „Operațiunea Laleaua”.

O altă idee pe care Toma a văzut-o și o vrea transpusă la Buzău e aceea a unui centru de supraveghere video și de comandă a întregului oraș, prin care să se poată acționa imediat asupra semafoarelor din oraș atunci când se creează ambuteiaje în anumite zone.

Citește și articolul: Bebe s-a legat de polițiștii locali și de asistații social. Iată schimbul de amabilități dintre Toma și Ionescu

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Toma, invitat în două importante orașe europene

 • Bravo Auras! Tine-o tot asa, tot inainte spre inalte culmi! Esti pe calea cea buna!

  Răspunde
 • Nu stiu cum se face ca alesii tarii numai in plimbari pe bani publici stau.
  Numai in sejururi platite din bani publici stau toti cat au mandat. Desigur mascate ca fiind vizite de „lucru” sau „schimb de experienta”, si nu ceea ce sunt, si anume concedii gratuite.
  Asa de mult urasc alesii tara/orasul si alegatorii incat cum dau de un mandat de ales fug cat mai des prin concedii prin strainatate platite din banii alegatorilor.

  Răspunde
 • E de sperat ca prin cele 2 ” ieșiri ” internaționale Primarul Buzăului să se lumineze la cap și să pună în practică lucrurile cu adevărat fezabile pentru gradul de civism actual al locuitorilor orașului … Nu de alta, dar nici micul Oxford și nici Amsterdamul nu sunt sufocate de atâtea mașini, p-acolo ” verdele-i ” la putere și a doua regină e … bicicleta ! Democrat cum îl știm, nu cred că dl. Constantin ( felicitări de ziua onomastică ! ) Toma s-ar supăra dacă ar face un mic … raport de activitate în urma acestei ” delegații ” … Doar procedând așa, ar putea închide gura opoziției și a cârcotașilor ( ca noi !)…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.