Toma le-a răspuns buzoienilor care solicită redeschiderea pasajului de la Catedrala Sf. Sava

Mai mulți buzoieni i-au cerut din ce în ce mai insistent în ultima vreme primarului C-tin Toma să redeschidă pasajul pietonal din vecinătatea catedralei Sf. Sava.

„Eu am circulat prin acel pasaj, a fost o idee și o realizare foarte bună. Sunt mulți pietoni care circulă prin zonă, ar folosi cu siguranță pasajul, nu ar mai merge o sută de metri până la trecerea de pietoni. Plus că pasajul ar putea fi folosit în scop comercial, de afișaj, etc.”

Primarul Toma s-a declarat deschis acestei idei:

„Da, consider că e o idee bună. Am avut și am încă alte probleme mai importante. Prioritar e să dau drumul la asfaltarea celor 54 de străzi. Dar, sper să-mi găsesc timp și pentru asta. În primul rând trebuie făcut un proiect. O să-l dăm în lucru. Contează și cât va costa această lucrare, din câte știu erau probleme cu izolația, se scurgea apă înăuntru”. 

Pasajul a fost realizat în anii 80, când a și funcționat câțiva ani, după care s-a închis. Proiectul a fost repus pe tapet la începutul anilor 2000 când s-au și început lucrările la reamenajarea lui. Numai că, în proiect, s-au prevăzut și două contrucții, la cele două extreme, care au deranjat comercianții de pe o latură și pe preotul Mihail Milea și pe enoriași, de partea cealaltă.

Lucrarea a fost oprită, construcțiile demolate, iar gurile pasajului acoperite. Viceprimarul de atunci, Pompiliu Câmpeanu, și arhitecta primăriei Carmen Magazin au primit condamnări cu supendare pentru eliberarea ilegală a autorizației de construcție. 

Fănică Bîrlă, consilier local PSD: „E o idee foarte bună, m-aș bucura să se pună în practică. Toate orașele care se respectă au astfel de pasaje. Noi îl avem construit, dar îl ținem acoperit. Și au am circulat prin acel pasaj, e lat precum cel de la gară. Se pot amenaja magazine de o parte și de alta. Dar, în primul rând, ar fi mai puțini pietoni la cele două intersecții”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938 sau pe e-mail la aurastereaca@gmail.com

loading...

Un comentariu la „Toma le-a răspuns buzoienilor care solicită redeschiderea pasajului de la Catedrala Sf. Sava

  • Sper(am) din suflet sa nu se întâmple ceea ce domnul Bârlă susține, anume amenajarea unor construcții de spatii comerciale precum cele de lângă clădirea Obor care sunt vândute la prețul de 5000 de lei(apropo, pentru cei interesați)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.