Toma: „Le-am spus că sunt egoiști. Nu se gândesc deloc la copiii și la nepoții lor”

C-tin Toma a dat recent un interviu pentru TVR Moldova și care a fost difuzat în Basarabia.

Primarul Buzăului i-a luat la rost pe românii din Republica Moldova care sunt rezervați sau chiar împotriva unirii cu România.

„Cred că am șocat-o pe doamna reporter când am spus asta. Le-am transmis moldovenilor, adică românilor de peste Prut, care vorbesc și gândesc românește dar sunt împotriva unirii cu România că sunt egoiști. Se gândesc doar la ei și nu la copiii și nepoții lor. Pentru moldovenii de peste Prut unirea cu România e cea mai facilă cale de a intra în Uniunea Europeană și în NATO. Se declară în masă pentru unirea cu România și nu mai trec prin toate etapele dificile ale aderării. Imediat devin cetățeni europeni, imediat primesc finanțări de la UE. Oamenilor trebuie să li se spună des aceste lucruri. Doar 20% din populație este rusofilă. Pe aceștia îi înțeleg să nu vrea unirea, dar restul ?”, a spus Toma într-un interviu la TVR Moldova.

După acțiunile de săptămâna trecută de la Buzău – municipiul Buzău fiind primul din România care s-a unit simbolic cu Republica Moldova – Toma a spus că primește zilnic solicitări de noi interviuri din partea mass-media românească de peste Prut.

„Am fost invitat la Chișinău. Pe 25 martie are loc acolo un mare miting în care se va cere unirea. Nu știu dacă o să merg. dacă o să am timp, dar e bine că acest val unionist crește, poate va deveni de neoprit. Mă bucur că și noi, la Buzău, am pus umărul, cei o sută de primari și viceprimari din Basarabia veniți la Buzău au plecat mult mai încurajați în ideea de unire. Poate noi nu ne dăm seama, dar pentru ei contează foarte mult să fie încurajați din România, să vadă că suntem frații lor și că îi așteptăm acasă”, a adăugat Toma.

 

loading...

3 comentarii la „Toma: „Le-am spus că sunt egoiști. Nu se gândesc deloc la copiii și la nepoții lor”

  • Felicitari dlui Primar si celor care au declansat acest fenomen. Deja se creeaza efectul „bulgarelui de zapada”. Perfect adevarata sublinierea privind dorinta romanilor moldoveni de a-si exprima vointa unirii. Noi le-am dat increderea, le-am dat ajutoare, finantari substantiale in sanatate, educatie, conectarea la sistemele energetice etc. Succes!

    Răspunde
  • Se vorbește de prea multă vreme de unirea Basarabiei cu România .Cândva o să aibă loc .Nu e nevoie decât de consens .România ,ca țară mamă ar trebui să se strângă mai mult în jurul Moldovei ,și așa cum a procedat acum dl Primar Toma ,să procedeze și celelalte județe ,să facă o acțiune de masă ,pentru că unirea dă putere și cred că de asta sunt conștienți și frații noștri de dincolo de Prut .

    Răspunde
  • Domnule „Ion”, dacă sunteți cumva, pe lângă Ion, și Marcel, atunci sunteți un ion negativ. În chimie există și ioni pozitivi, dar la aceia nu aveți acces. Ajutoarele pe care spui că le-ați dat voi basarabenilor nu sunt nici pe departe „substanțiale” ci, mai degrabă, jenante. Care „conectare la sistemele energetice”?! Pe conducta de gaz, calibrată numai pentru Chișinău(!), dată în folosință de câțiva ani, nu a trecut până acum nici un milimetru cub de gaz! Propagandă chioară, menită să ne facă de râs și să-i ajute pe rusofili să-i persifleze pe unioniști. Băsistul cleptoman Radu Berceanu, când era ministrul industriilor și comerțului a tăiat furnizarea energiei electrice către R.Moldova fiindcă, chipurile, acumulaseră o datorie de 25 milioane dolari, cât fura el într-o zi(seară!). Gazoductul BRUA, care va fi gata în 2019(!), va duce gazul românesc din Marea Neagră către Ungaria, dușmanul de moarte al integrității teritoriale a României, NU SPRE BASARABIA CARE ESTE LĂSATĂ CONECTATĂ LA GAZUL RUSESC ȘI LA REȚELEE ELECTRICE RUSE!!! Prin urmare, nu mai întărâtați lumea cu himere pur propagandistice. Singurul ajutor real, cu bun efect pentru redescoperirea identității românești, a fost acordarea de burse școlare unor elevi și studenți basarabeni, construirea câtorva grădinițe și implementarea smurdului în zona Chișinău. Cam puțin, în treizeci de ani de jaf național bezmetic!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.