Toma: „Li se vor lua banii înapoi”


Salariu diminuat pentru cei patru consilieri ai primarului C-tin Toma.

Simona Săvulescu a implementat sistemul Kaizen în Primăria Buzău

Măsura a fost impusă primarului de inspectorii Curții de Conturi Buzău.

Aceștia, în urma ultimului control efectuat la Primăria Buzău, au descoperit că, după modificarea legii, ajutoarele primarului primeau salarii ceva mai mari decât cele pentru treapta IA din administrația publică locală.

În consecință, inspectorii au cerut ca o sumă de 330 de milioane de lei vechi să fie restituită. Aceasta înseamnă că, în medie, consilierii vor trebui să aducă înapoi de acasă câte 82 de milioane de lei vechi.

„Asta e. Li se vor lua banii înapoi. Nu mi se pare normal pentru că meritau acei bani. Sunt oameni foarte bine pregătiți, foști directori generali de pe unde au venit, cazul doamnei Simona Săvulescu, nu-i poți plăti precum un șofer. Dar, n-am ce face, mă voi supune deciziei Curții de Conturi”, a anunțat primarul Toma.

Pe lângă Simona Săvulescu, un alt consilier personal al primarului C-tin Toma – cunoscut la nivel public – este Cristi Ceaușel, cel care are în grijă, pe lângă altele, clubul sportiv al primăriei – SCM Gloria Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Toma a anunțat azi planul pentru primul „inel”  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Toma: „Li se vor lua banii înapoi”

 • Deci consilierii astia aveau numai un spor ilegal (din mai multe) mai mare decat salariul minim?
  Misto sa fii bugetar… nu vrea domnul primar un consilier cinstit si nepatat de coruptie la jumatate de pret care face cat toti 4 la un loc pe care ii plateste cu salarii europene?
  Sau criteriul e sa fii cat mai hot, cat mai corupt si sa fi lucrat cu el in trecut la tepele date creditorilor?

 • Toma vorbește despre sanatate. Păi va spun eu ca este un mare mincinos si escroc. In sectia de turnătorie era un fum de polistiren ars, de la formele care le topea cu fontă, de nu puteai sa respiri. La secția unde erau lăcătușii si masinile de debitat era fum de mureai si plus ca se vopsea in secție. Cabina de vopsit nu se putea folosi mereu fiindcă erau piese mari.

 • Da, si pentru asta au avut grupe speciale si s-au pensionat mai devreme, mai tineri.

  La altii erau aceleasi conditii si nici nu i-au incadrat in grupe speciale si s-au pensionat la varsta normala.

 • A inflorit doamna primarului Mariana Simona Savulescu de cand i-a dat primarul birou in primarie.
  Si-a luat terenuri in 2017 de zeci de mii de metri patrati in Buzau, si-a luat spatii comerciale de mii de metri patrati.
  Cam bate la ochi ca asa brusc sa incepi sa cumperi terenuri si spatii comerciale de sute de mii de euro, ca sa nu zic chiar peste milionul de euro.
  Probabil a luat toate astea din salariul minim pe care il are in cartea de munca la firma primarului…
  Sau poate din banii de somaj, ca a facut o suveica sa incaseze si somaj in timp ce e angajata si la firma primarului si la primarie.

  N-au nici o jena, fura tot ce prind.

 • Daca te uiti pe declaratia de avere postata mai sus, conform declaratiei de avere a lui Savulescu, atat ea cat si sotul au ambii SALARIUL MINIM, si cu toate astea anul trecut au achizitionat terenuri (7261mp si 3706mp) si spatii comerciale (734mp si 282mp) de mii de metri patrati.
  Avand in vedere ca evaluatorul primariei evalueaza la 100 euro/mp terenurile din Buzau, rezulta ca au achizitionat terenuri si spatii comerciale de peste 1 milion de euro pentru 10.000mp terenuri (1hectar) si 1000mp spatii comerciale.
  Toate astea dupa ce a fost numita de primar sefa la primarie.

  Ceva miroase rau aici… cred ca a intermediat niste sacose si cutii de whisky pline cu bani pentru cineva cum e practica la Buzau (avem condamnati penali pentru asta in structurile locale), si din comisionul de intermediere a cumparat terenuri si spatii comerciale.

 • Interesant, saracii au salarii minime dar au trai de lux si proprietati de lux.
  Din ce bani oare?
  Cumva din banii nostri platiti din salariile noastre ca taxe si impozite?
  Cumva din comisioanele pentru a semna contractele din banii nostri?

  Ca daca traiau din salariul minim abia le ajungea de intretinere si mancare cat sa nu moara de foame.
  Din salariul minim nici macar bani pentru rate de 30 de ani la un apartament nu aveau, ca nu iti da banca imprumut la salariul minim.

 • Salarii ceva mai mari decat treapta 1A ???? Poate salarii triple fata de treapta 1A la care ajung salariatii cu zeci de ani vechime , studii superioare si masterat. Sau mai bine zis ajungeau, ca acum sar direct din ROMET in Primarie pe salarii maxime. pe vremea lui Boscodeala veneau cei din fabrica de lapte, acum cei din ROMET. Savulescu si Ceausel au indemnizatii din consilii de administratie, salariii de directori care le tripleaza cel putin salariile ceva mai mari de treapta 1A. Restul veniti din ROMET grup, vai mama lor… Stefan Oprea – serviciul administrativ… nu face nimic in primarie (daca sta acolo tot programul, in majoritatea timpului se plimba cu masinile primariei) una noua venita la investitii cu aere si talente de mare cunoscatoare… scuturata bine e zero, mai e unul pe la Directia Economica sef serviciu Purcaru si nu mai stiu cum… zero absolut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.