Toma: „M-a sunat ministrul și a urat succes Buzăului”

Veste bună pentru orașul Buzău. Ministrul Dezvoltării a semnat un nou contract important cu fonduri europene la care a aplicat Primăria Buzău.

„O surpriză plăcută, chiar dacă e de la UDMR. M-a sunat personal pe telefonul mobil chiar ministrul Dezvoltării. Cseke Attila m-a anunțat că a semnat contractul pentru modernizarea Pieței Dacia și ne-a urat succes”, a anunțat primarul Toma.

Simulare. Așa ar urma să arate Piața Dacia (vezi și foto de mai jos)

Toma: „Speranța mea e că nu vor mai fi contestații între firme, așa cum se întâmplă la proiectul de modernizare a Bd. Unirii – str. Transilvaniei – Aleii Industriilor. Dacă vom avea noroc atunci lucrările ar putea începe la toamnă sau în primăvara 2022”.

La finalul proiectului, buzoienii ar urma să aibă un centru cu care să se mândrească, dar unde să se și relaxeze. Vor fi copaci, arteziene, spații verzi, băncuțe, pavele noi, chiar și o toaletă modernă în subteran.

Atenție, strada din fața primăriei, dar și Aleea Trandafirilor vor deveni spații exclusiv pietonale. Inclusiv Aleea Trandafirilor va fi modernizată și ar urma să aibă un canal cu apă.

Proiectul este de aproximativ 4 milioane de euro și se adaugă celorlalte (cu fonduri europene) aflate deja în licitație pe SEAP sau cu executant deja desemnat. Vezi lista de mai jos.

Achiziție 9 autobuze electrice BYD Europe

Modernizare Bd. Unirii, str. Transilvaniei, Aleea Sporturilor

Achiziție 4 autobuze electrice, stații de încărcare, 10 stații de autobuz SMART, dispecerat, automate eliberare bilete, etc.

475 de biciclete electrice inteligente și 48 de stații de închiriere

Extindere Parcul Tineretului înspre râul Buzău

Park and Ryde

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Toma: „M-a sunat ministrul și a urat succes Buzăului”

 • Râzgaiați mai sunt turiști ăștia!
  Dar mai ales investitorii!
  Nu năvăliți că nu mai avem loc de voi!

 • Gata, ne-ai convins, votam Tomita si la urmatoarele alegeri…
  🙂

 • Mai coboara si tu domnule Tereaca pe strada, priveste fetele oamenilor, intreaba si tu cat castiga „in mana”. Suntem vai de mama noastra in satucul asta si tu aberezi cu avion, locomotiva, autobuze electrice, iazuri si nu mai stiu ce… In 2,3 ani or sa fie numai turisti in orasul asta, bastinasii vor disparea

 • O sa mergem cu masinile prin Piata Dacia , asfalteaza strazileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .

 • Deci aceste proiecte mai vechi ( unele inutile ) vor fi gata in 2024 , data viitoarelor alegeri; despre proiecte noi si importante nu s-a scris nimic in aceea brosura

 • Poate discuta dl Toma si despre sala de sport cu minstrul

 • Ceva foarte frumos ! Numai prin astfel de realizări vom putea simţi şi noi, buzoienii, că trăim în anul 2021, în rând cu lumea modernă şi civilizată. Îl felicit din toată inima pe primarul Toma ! Dacă extinde şi dezvoltă şi Parcul Tineretului, înspre dig, după cum a promis, din partea mea (ca şi din partea multor altor buzoieni) va avea VOT PE VIAŢĂ !

 • Hai sa le vedem in realitate si mai ales finalizate, ca de proiecte anuntate pompos si neincepute decat pe…hartie, sincer, m-am cam convins. Inclusiv de la dl. Toma.

 • pe data de 28 si 29.02 2021 va rugam sa deschideti targul de vechituri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.