Toma mai sever decât Garda de Mediu! Cine are dreptate ?

Buzoienii cu simțul estetic mai dezvoltat față de medie au avut de-a lungul anilor luări de poziție față de priveliștea de pe marginea șoselei înspre Ploiești (și București).

E vorba de tronsonul dintre Pasarela Nehoiu și Hanul lui Țintă, unde proprietarii de parcele aduc și încurajează deversarea de deșeuri provenite în special din construcții.

„Vă rugăm, faceți ceva! E rușinos! Strică imaginea orașului nostru. Ce părere își fac oare vizitatorii orașului nostru sau cei aflați doar în trecere când la intrarea în Buzău văd asemenea munți de gunoaie ? Nu înțeleg ce fac autoritățile, de ce nu intervin ?”, e ultimul mesaj trimis de un cititor buzoienii.ro.

Nivelul terenului este sub cel al șoselei, iar deținătorii de parcele caută înălțarea acestora pentru o mai bună hidroizolație a viitoarelor construcții.

Citește și articolul: În atenția șoferilor din Buzău. De la 1 februarie se va aplica! Amenda e de 600 de lei!

Dacă Garda de Mediu a manifestat de-a lungul anilor toleranță față de aceste deșeuri la vedere, primarul C-tin Toma, care ține la imaginea orașului pe care îl conduce, a anunțat războiul:

„E cea mai importantă poartă de intrare în orașul Buzău. Eu nu pot accepta așa ceva. Ca vizitatorii orașului să fie întâmpinați de această priveliște dezolantă. Vreau să spună „uite ce frumos e la Buzău” și nu „ce mizerie și țigănie e la ăștia”. De asta am dat dispoziție să se termine cu această practică. Vom ridica molozul și gunoiul pe cheltuiala noastră, a primăriei, după care vom da amenzi usturătoare. Le-am cerut celor de la Poliția Locală să trimită echipe de monitorizare atât ziua, cât și noaptea”.

Citește și articolul: Pădurea Crâng chelește. „Unele parcele pot fi afectate până 50%!”. De ce Primarul Toma poate să zică merci!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Toma mai sever decât Garda de Mediu! Cine are dreptate ?

 • Si daca cei de la politia locala nu vad? Ii da afara?

  Răspunde
 • Garda de Mediu, este o pacoste pe capul locuitorilor acestui municipiu și județ.
  Peste tot numai gunoaie aruncate. Primăriile județului, greu sau deloc controale, care nu asigură containere, coșuri de gumoi la locurile de agrement, toate pârâiașele și văile pline de gunoaie și peturi, pe părțile laterale ale căilor ferate. Nimeni nu are nici o responsabilitate. Cu regret spun că și pe timpul actualei prefect, cănd conducea Mediul buzoian, la fel era dezastrul. Ăștia primesc salarii absolut degeaba. Pe unde te uiți numai gunoaie. Nu fac acțiuni comune, permanente cu poliția….. Decât să facă, mai bine să stea în birouri, ca și cei de la Protecția Consumatorului.
  Felicitări acestui domn Primar care se zbate cu toți „ilegaliștii” să facă ceva bine. SUCCES DOMNULE PRIMAR!

  Răspunde
 • Pingback:

 • Cum o sa se între pe terenul lor? Este proprietate privata!
  Mai bine domnul primar al dispune lățimea b-lui Unirii, între OMV și Integral, unde nu sunt doua benzi pe sens. S-au plantat repede copacii aia, în loc sa se reamenajare partea carosabila. Sa vedeți aglomerație după ce se deschide Kaufland 2. E nevoie de latirea bulevardului.
  Domnule Tereaca, faceți ceva în acest sens. Întrebați-l pe domnul primar despre asa ceva.

  Răspunde
 • Pe afara ii vopsit gardul iauntru te musca maidanezu – vezi in spatele fabrici de geamuri.

  Răspunde
 • E groapa de gunoi acolo, nu e nici o inaltare, si chiar daca ar fi, inaltarea se face cu basculante de pamant aduse, nu cu gunoi adus cu caruta.
  Si de cati ani e acolo groapa aia… e clar ca nu e vorba de nici o inaltare, pur si simplu e durere de dos, iar garda de mediu tace si incaseaza la plic si la functie… sa se verifice ale cui sunt terenurile.

  Răspunde
 • Nu conteaza cine are dreptate.
  Conteaza ca atat primaria cat si garda de mediu arunca pisica si trec fluierand pe langa groapa de gunoi de multa vreme… nu se poate sa deranjeze proprietarul, ca e baiat bun probabil, de comitet.

  Răspunde
 • Garda de mediu,anpc,ansvsa,dsp,sunt platiti degeaba !Numai smecheri si puturosi!Nu fac controalepreventive si cind sunt sesizati ,dau la pace cu sesizatii !

  Răspunde
 • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.