TOMA: „MARȚI LA ZECE SUNT LA BUCUREȘTI. ÎNTÂLNIRE LA GUVERN CU SHHAIDEH PENTRU SALVAREA RAM-ULUI”

Principalul subiect al discuției dintre primarul C-tin Toma și prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost situația dificilă prin care trece societatea de termoficare din Buzău.

„Nu e doar Buzăul cu această problemă, peste tot e la fel. Vom elabora o strategie națională în acest domeniu. Până acum s-a acționat pompieristic, se ștergeau datorii sau se alocau zeci de miliarde pentru a nu se ajunge la faliment” a spus Grindeanu pe treptele Primăriei Buzău.

Mai apoi, C-tin Toma i-a reclamat și ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, situația de la RAM Buzău.

Problema pusă de Toma n-a rămas fără răspuns. Deja, marți, la guvern Sevil Shhaideh a convocat o întâlnire cu primarii și directorii societăților de termoficare din țară.

„Mâine, la 10.00, sunt la guvern. Doamna Shhaideh a înțeles imediat problema și a convocat această ședință. Am speranțe că se va găsi o soluție” a spus Toma.

La ședința de azi va participa din partea RAM, directorul C-tin Tacea.

Auraș Tereacă

loading...

3 comentarii la „TOMA: „MARȚI LA ZECE SUNT LA BUCUREȘTI. ÎNTÂLNIRE LA GUVERN CU SHHAIDEH PENTRU SALVAREA RAM-ULUI”

  • 1.Nu puteți salva RAM-ul fără să decăpușați sistemul. RAM este doar transportator și distribuitor care încarcă, într-adevăr, prețul prin cheltuieli de personal neeconomice( număr de angajați, nivel salarial), pierderi calorice din neglijență(coloane neizolate), etc. Dar, trebuie verificat și producătorul de agent termic Ecogen și Ecogen term, să se vadă la ce preț real este produs agentul termic în condiții de cogenerare și care este profitul real al acestor firme(eventual și unde s-au dus banii împrumutați de la bănci, câți au fost investiți în sistem și câți în alte interese private ale patronilor).
    2.Spuneți-le neostaliniștilor care vor să ne readucă în sistemul corupt și mafiot pe toți aceia care, har Domnului, am evadat de sub ghiara lor lacomă și vicleană, că nu vor reuși. Necopții care se tot joacă de-a protestele din plictiseală, vor vedea abia atunci o lecție de adevărată revoltă devastatoare a celor ce au dat de gustul libertății, măcar în ce privește confortul termic la discreție și la jumătate de preț față de jecmăneala centralizată. Domnul să-i dea sănătate inventatorului centralei murale.

  • Care jecmaneala centralizata? Tu vorbesti de confort termic la discretie cu centrala termica de apartament? Adica sa platesti la gaze ca la balamuc si sa-ti inghete aerul expirat in toiul iernii?

  • Balamucul e în capul celui interesat de perpetuarea jafului centralizat. În condițiile eliminării subvențiilor pentru care primăria nu mai are de unde să tot împrumute bani, și al menținerii sistemului actual de căpușare a producției, transportului și distribuției, prețul gigacaloriei va fi de 500-550 lei. Într-un apartament de 3-4 camere încălzirea ar costa cam 1000 lei. Păi, cu zece milioane încălzești 3 apartamente cu centrala murală, zăpăcitule!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.