Toma: „Mi-a făcut două plângeri penale!”

„Sunt vânat ca un mistreț. Nu trece o săptămână fără să mă trezesc cu o nouă plângere penală”, s-a plâns Toma la Focus Tv.

Primarul a dezvăluit că printre cei care „au vrut să mă bage la pușcărie” a fost și Ionel Gagu, directorul general al firmei Concas.

„Ionel Gagu mi-a făcut nu una, ci două plângeri penale. În legătură cu cartierul Orizont. Mi-a cerut și despăgubiri de până la 7 milioane de euro. Vă dați seama ce prieten îmi e dacă a vrut să mă bage în pușcărie. Eu n-am făcut plângere penală nimănui și nici n-o să fac vreodată”, a spus Toma.

Toma a apreciat (măcar) că „prietenul” Gagu și-a pus numele și semnătura pe cele două plângeri penale.

C-tin Toma: „În acel dosar trimis la DNA Ploiești, care era să blocheze orașul nu vom ști numele denunțătorului. Am primit scrisoare de la Parchetul Buzău prin care mi s-a comunicat că plângerea penală a fost anonimă și trimisă prin poștă. E inadmisibil ce s-a întâmplat în acel caz, ca o astfel de făcătură, care trebuia aruncată la coș de procurorul de la Buzău a ajuns să blocheze un proiect de 18 milioane de euro fonduri europene”.

De ce i-a făcut Gagu plângere lui Toma

Directorul general Concas consideră că Primăria Buzău e deținătoarea terenului de sub cartierul Orizont și că municipalitatea trebuie să vândă terenurile de sub locuințe proprietarilor. Gagu a dat în judecată Consiliul Local și a cerut despăgubiri de 7 mil. €.

Pe de altă parte, Eduard Pistol, secretarul primăriei, a susținut că terenul nu aparține municipalității, iar recent a primit un verdict favorabil în justiție în acest sens.

În încercarea de a rezolva problema (și să împace și capra și varza) Toma a inițiat un proiect de hotărâre, votat în CLM, prin care orașul Buzău va cere statului român (pe modelul pădurii Crâng) să-i doneze terenurile de sub cartierul Orizont.

Ionel Gagu: Nu i-am făcut lui Toma două plângeri penale, ci doar una. Și i-am făcut-o întemeiat, dovadă că am și semnat-o, nu ca alții. Iar Primăriei Buzău i-am cerut în instanță despăgubiri nu de 7 mil. €, ci de 16 mil. €. În contractul semnat cu Concas, Primăria Buzău a prezentat terenul ca fiind liber de sarcini. Iar acum, iată, sunt probleme. Apoi, în Codul Civil, scrie că la terminarea superficiei, proprietarul terenului are obligația fie de a cumpăra locuințele ridicate de constructor, fie de a le vinde terenul proprietarilor locuințelor. Dacă Primăria Buzău nu le poate vinde terenul, atunci să cumpere locuințele. Costă 16 milioane de euro”.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Toma: „Mi-a făcut două plângeri penale!”

 • Mare „om” și Gagu ăsta…
  Toma credea că corb la corb nu își scot ochii. Când este vorba despre foarte multi bani, nimic nu mai contează pentru unii. Și-ar vinde și părinții…

 • Gaguuuleeee, aveam o parere foarte proasta despre tine!
  A ramas la fel dar ma bucur mult sa vad ca sari la beregata Atoatestiutorului!
  Bravo, Johnule, hai ca poate va luati intre voi si, intr-un final, intra DNA pe felie si are „material” pentru toti gusatii din judetul asta.
  Doamne-ajuta!

 • A facut scandal primariei, clm-ului. Toma nu e pe mosia ma-sii, asta omite domnul primar sa accepte.

 • Care prieten, ba? Sunteti o increngatura de hoti, privat cu public, imbarligati in relatii, va folositi unii de altii, in defavoarea cetatenilor cinstiti.

 • Pe Gagu l-am cunoscut, nu are tata, nu are mama, a inceput sa se considere atat de intangibil incat nu mai are contact cu pamantul. Pluteste !
  Are si el 10 lei in buzunar, are impresia ca este deja in alta lume.

  Dle Gagu, revino-ti !!! Repede ! Esti doar un alt muritor, cu ceva bani mai multi. Dar atat !

 • Din cauza asta nu mai termina Concas lucrarea la fostul Bazar ?
  Trebuia finalizata de mai bine de 1 an !
  Ca de obicei : maharii se cearta si prostul (cetateanul) plateste !

 • Catalin, tu nu te laudai ca stai in Orizont? Ai cumparat totusi casa de la el, chiar daca observasei ca n-are mama, n-are tata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.