Toma: „N-aș fi închis tot cartierul! Aș fi pus pază la cele 2-3 case cu probleme și atât”

Primarul Toma i-a cerut azi demisia prefectului Leonard Dimian pentru „administrarea defectuoasă a situației din cartierul Poștă, înainte și după apariția cazurilor de infectare cu Covid”.

„Eu n-aș fi închis tot cartierul. Puneam pază la cele 2-3-4 case cu probleme, nu intră, nu iese nimeni, și atât. Nu blocam tot cartierul cu 2500 de oameni. Domnul prefect, fără experiență, probabil și la presiunea celor din jurul său, s-a speriat și a luat o decizie exagerată. Nici înainte de apariția acestor cazuri n-a procedat prea bine, trebuia să-i instruiască pe cei din subordine și să nu permită organizarea de petreceri, așa cum am văzut că s-a întâmplat la acea familie de rromi. Pentru aceste deficiențe, eu îi cer demisia”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Dimian: „Nu comentez, preocuparea mea e limitarea răspândirii”

„Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean.
În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică.
Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor” – comunicat Prefectura Buzău

Dimian, apărat de DSP Buzău

Prefectul a fost apărat azi de DSP Buzău, instituția care – de fapt – a venit cu propunerea (către prefect) a carantinării întregului cartier:

„La confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeaşi comunitate, se poate decide declararea carantinei într-o comunitate (conform unui ordin al Ministrului Sănătății)”.

DSP Buzău a mai explicat că la propunerea de carantinare a cartierului s-a ținut cont de „stilul de viață specific comunității rrome care presupune o interferență permanentă între membri acesteia si ceilalți locuitori, precum și faptul că nu au răspuns pozitiv la masurile și recomandările
de limitare a răspândirii infecției cu COVID-19”.

Petrecere de Paște în curte la „Comitet”, când se suspectează că s-a răspândit virusul

Toma: „În municipiul Focșani sunt peste o sută de cazuri și nu s-a mai carantinat niciun cartier. La Bărbulești, satul de lângă Urziceni, sunt 56 de cazuri, iar prefectul de Ialomița a refuzat carantinarea”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „Toma: „N-aș fi închis tot cartierul! Aș fi pus pază la cele 2-3 case cu probleme și atât”

 • Dle Toma, aveti dreptate: da-i dracu’ de specialisti de la DSP, sau de aiurea, ca doar cine „e” ei? Daca dvs, despot luminat (vorba mentorului dvs, Ion Iliescu) nu sunteti de acord, vas’ ca nu „ezista” problemele…

 • Pt ce ii ceri demisia? Pt ca nu a stat el in curtea tiganilor sa vada daca petrec? Sau cumva altcuiva ar trebui sa ceri demisia? Cuiva care era obligat sa cunoasca zona si familiile si sa dispuna masuri de ordine. Nu prefectul face asta

 • Dupa cate se pare, tov primar Toma vrea sa vada neaparat Buzaul transformat intr-o Suceava mai mica, sau un Tandarei mai mare.
  Vad ca refuza in continuare sa inteleaga ca in asemenea situatii doar niste masuri drastice pot impiedica extinderea epidemiei.
  Si dupa parerea mea prefectul a luat masura cea mai buna……[Leo]

 • Degeaba îl blamați pe primar! Toma are dreptate! Citiți ce zice DSP: se impune carantina când în comunitatea respectiva sunt mai mult de 3 cazuri! De când cartierul Posta este „comunitate” pentru țiganii de pe Muncii? Nu avem nicio treabă cu ei! Nu ne intersectam cu ei! Este foarte clar că decizia este una luată pe genunchi de DSP și prefect! Comunitatea celor infectați de pe Muncii nu este cartierul Posta.

 • Cred ca dl Dimian a fost prefect si pina in 4 mai si ar fi trebuit sa se preocupe de limitarea raspindirii Covid asa cum spune; au fost cumva verificati vreodata cei infectati , avind in vedere ca au circulat nestingheriti prin oras ? au completat oare vreo declaratie pe propria raspundere ?

 • “ La Bărbulești, satul de lângă Urziceni, sunt 56 de cazuri, iar prefectul de Ialomița a refuzat carantinarea” -> pai bine a facut, nu? Daca decidea carantinarea, acum Buzaul nu sarea de la cateva cazuri, la zeci de cazuri.
  Nu vedeti ca prefectul din Ialomita e baiat de treaba, da si la altii?
  Daca nenea Toma era asa pregatit cum vrea sa arate, de la inceput monitoriza intens cele cateva zeci de familii problematice astfel sa limiteze riscul de raspandire. Acum dupa razboi sunt multi eroi…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.