Toma: „Nu am nici măcar un metru pătrat! O să vă spun acum de ce”

Primarul C-tin Toma a ținut să le răspundă celor care au întrebat dacă în propunerea de fuziune a Buzăului cu Ținteștiul există și interese imobiliare personale.

„E normal ca oamenii să întrebe, pot exista suspiciuni, mai ales că eu sunt originar de acolo. Dar, adevărul este că nu am nici măcar un metru pătrat de pământ în Țintești. Haideți să vă dau din casă. Am fost patru frați la părinți. Eu și fratele Ion, plus două surori, Victorița și Elena. Părinții mei n-au fost prea înstăriți, n-a fost cine știe ce avere de împărțit. Iar înțelegerea în familia noastră a fost ca sora cea mică, Elena, să ia tot”

Toma: „Dacă există cineva care se îndoiește de asta, se poate interesa la cadastru, la Primăria Țintești. Chiar îi rog s-o facă și să spună apoi adevărul. Nu am absolut niciun interes personal în asta, interesul este al orașului Buzău, care are posibilitatea de a-și extinde astfel Zona Industrială, mai ales că pe aici va trece viitoarea autostradă”

Primarul a explicat de ce comuna Țintești e cea mai bună alegere:

„Înspre Mărăcineni și Vadu Pașii nu te poți duce, vede oricine ce trafic e înspre cele două comune. Pe când înspre Țintești e liber. Apoi, poate unii nu știu, dar Țintești e o comună foarte mare ca suprafață, aproape cât orașul Buzău. Zona locuită e redusă, comuna are doar patru mii de locuitori. Sunt foarte multe terenuri pe care se poate construi, chiar de la marginea actualei Zone Industriale a Buzăului”

Imaginea de mai sus, surprinsă din satelit, vine în ajutorul spuselor primarului. Orașul Buzău se poate lesne dezvolta înspre sud – unde există acum teren arabil (ce ține de comuna Țintești) și puține zone locuite.

Citește și:

loading...

34 de comentarii la „Toma: „Nu am nici măcar un metru pătrat! O să vă spun acum de ce”

 • 1. Această extindere trebuia fundamentata printr-un studiu făcut de oameni competenți ( cu competențe) și cu experiență.
  2. Trebuiesc definite clar obiectivele.
  3. O hotărâre de genul acesta nu se ia de către 4 oameni (indiferent cine sunt ei) și apoi se comunică intentia.
  De aici vine îndoiala cetatenilor. Și este îndreptățită. Nu întreb nimic dar va comunic ce am hotărât. Cum a trecut subiectul în registru personal? Asta este și cauza pentru care un referendum nu va trece. Cine merge sa voteze o miză personala?

 • Eu mă abțin de la orice fel de comentariu!! Sunt luat de fraier, inclusiv de jurnalist, care insistă pe acest subiect, ceea ce este regretabil, domnule Tereacă!!! O singură întrebare: De ce utilități dispune în prezent comuna Țintești și satele componente ( Pogonele, Maxenu, Odaia Banului ) – apă curentă, canalizare, gaze, care să o aducă la stadiul de municipiu ( fără WC în curte) ???

 • … dacă ruralii din Țintești vor să plătească impozite și taxe la nivelul orașului rămâne să-i convingeți….eu nu am nimic împotrivă!….

 • Ramane de vazut daca localnicii din Tintesti vor accepta sa platesca impozite mai mari…

 • Cei din Țintești nu vor plăti impozite mai mari. Vor fi prinși la cea mai redusă cotă de impozitare. Iar avantajele vor fi numeroase. Cei din Țintești vor vota aproape de 100% pentru.

 • Cei din Țintești nu vor plăti impozite mai mari. Vor fi trecuți la cea mai redusă cotă de impozitare. E un proiect din care toată părțile/lumea are doar de câștigat, nimeni de pierdut.

 • Hotărârea doar a fost comunicată de primar. Ea va fi fundamentată când va ajunge în Consiliul Local. Dar, atenție, în urma acestei fuziuni nimeni nu are nimic de pierdut. Nu există niciun aspect negativ. Toate părțile au doar de câștigat.

 • Eu merg la referendum! Ce ma aia pe mine grija despre cine are si cat teren in zona aia cat timp municipalitatea in intregul ei va avea de beneficiat pe termen lung? Ce natie si popor de iobagi melteni, mereu despre capra vecinului. Du-te, ba X, fa imprumut, cumpara teren tu in zona si asteapta sa faci tranzactiile de milioane de euro dupa aia, in ani de zile! E atat de simplu si se numeste capitalism, afacere, antreprenoriat, sa cumperi cu un pret si sa vinzi in profit. Daca unii-s prosti toata viata lor, pai ei au impresia ca nu e datoria lor sa faca ceva si sa se indrepte ci e obligatia noastra sa ne coboram la mintea lor.
  Cine se uita pe o harta mai ampla va vedea ca portiunea dintre sos Spatarului si Tintesti este fix obiectul acestui referendum, unde deja primul rand a fost ocupat de hale si spatii comerciale, deci…
  Pentru adeptii teoriei conspiratiei ii sfatuiesc sa caute indicii despre averea lui Toma pe numele fetei acestuia, daca tot se plictisesc. Si apoi isi pot baga unghia linistiti in gat afland ca d-aia sunt ei saraci si putini la cap, cu tot respectul.

 • Daca infrastructura si organizarea traficului va fi si aici la fel cum e spre nord, vai de capul nostru. Va deveni la fel de insuportabil ca Bucurestiul. Deja cred ca avem nevoie de metrou, altfel e viata de caine, nu de om.

 • Eu cred ca locuitorii din Tintesti vor plati taxe mai mari.
  Mai apoi, are primaria atatia bani incat sa ridice si comuna Tintesti la nivel de oras? Nici daca renunta la milioanele de euro alocate cluburilor sportive si nu ajunge.
  Eu cred ca logic Buzaul ar fi trebuit sa se uneasca cu Vadu Pasii si Maracineni, dar trebuia o strategie de mult timp facuta. Ca sa nu zic ca aceste comune nu vor unirea (din cauza de taxe, din cauza de functii politice, etc.)

 • Toma sa îngrijească ce are sunt terenuri parloaga destule, nu planuri faraonice bazate pe nimic. Nu mai visati Cluj, Oradea etc
  Pt cei ce nu stiu, primaria administreaza banii din impozite si taxele locuitorilor si a firmelor din oras. Locuitorii sunt putini si saraci, firme la fel.
  Unim orasul cu o comuna saraca ca sa ce ? Ce face acolo, la ce foloseste ?

 • Nu are el terenuri dar are familia lui, rude de ale lui , prieteni de-ai lui. Vadu Pași este cea mai bună opțiune deoarece sunt terenuri de la E85 până la Bobocu și vor fi trei poduri care să lege Buzau de Vadu-Pașii (Mărăcineni , Vadu-Pașii și podul noii autostrăzi )

 • Răspuns pt Buzoian. Nu aveti dreptate. Primăria Buzău nu mai are terenuri. Au fost date toate. Țintești are și chiar la marginea Zonei Industriale a Buzăului. Spunem că vrem dezvoltarea orasului, investiții, noi locuri de muncă, dar când vine unul cu un proiect concret ne opunem.

 • Reporter,
  Cui au fost date terenurile primariei ?
  Creaza Primaria locuri de munca la Tintesti ? Face Primaria fabrici ? Vorbești sa te afli in treaba…
  Daca vrea dezvoltare sa repare sau sa faca infrastructura – apa, canal, asfalt la orașul actual, si se va dezvolta
  Sunt mii de hectare pe langa Buzau, apartin de municipiu, nu au apa, canal, gaze etc. Cine sa faca acolo o fabrica ? chiar daca vrea….
  O sa adaugam mii de hectare de parloaga… cine crezi ca face acolo vreo fabrica…. ori ne credeti prosti, ori sunt tampiti cei ce propun asta

 • Cea mai redusa cita impozitare de oras este de 20 ori mai mare decat la Tintesti ! Lucred un administratie, știu ce vorbesc. Nu mai publicati prostii fara sa va informati

 • “….vine unul cu un proiect concret ne opunem.” Domnule Tereacă, 95% din comentarii sunt împotriva acestui proiect și vin și cu argumente, pentru că el este prost și probabil ascunde un mare interes pe banii noștri, iar tu insiști în continuare!! Este o vorbă românească, când toți îți spun că ești beat, nu te apuci să-i contrazici; mergi și te culci!!

 • Răspuns pt. Florian. Am văzut argumentele gen „Can-can”. „Probabil are Toma pământ acolo”.

 • Nu, argumentele sunt inclusiv de infrastructură – apă curentă, gaze, canalizare, etc. , total inexistentă la Țintești și satele componente!! Când și din ce fonduri vor fi realizate pentru a aduce Ținteștiul la rang de municipiu!! Argumente sunt și cele legate de poluare, cu o zonă industrială în mijlocul unui municipiu!!!…și altele!!! Acestea nu se văd, sau citești doar printre rânduri??

 • Căutați nod în papură. De asta nu sunteți de acord cu mărirea orașului Buzău că nu e la Țintești canalizare ?

 • Tereaca, lumea nu e de acord pentru ca din banii buzoienilor s-ar trage utilitati la Tintesti. Spre exemplu, UE a inceput sa nu mai ofere bani pentru retele de gaze deoarece nu este energie verde. De asemenea, cu ce cauta lumea nod in papura? Daca era un studiu facut care prezenta beneficiile, lumea era de acord. Asa e doar o propunerea a primarului.

  P.s: lipsa studiului de fezabilitate intarzie lucrarile de pe Transilvaniei.

 • Cred ca va contraziceti degeaba,oameni buni! Proiectul Tintesti va avea aceeasi soarta cu proiectul Monteoru. Acelasi PSD,aceleasi obiceiuri dar cu alti actori!Bosco-Monteoru,Toma-Tintesti,si in viitor probabil Ciolacu-…

 • Străzile din cartier Micro3 și zona Prutului sunt praf, de trotuare nu mai vorbesc, încă sunt căruțe pe aici, e jale, plătim impozite de 30 ani și nu am văzut nici o schimbare, nici măcar de la samariteanul Toma, ai distrus stradaTransilvaniei și ai lăsat-o așa, de o săptămână nu mai lucrează nimeni, daca îți bați joc draga domnule primar te va alerga lumea pe aici.
  Spor la treabă și mai puțin pe vrăjeală.

 • Ți se pare o bagatelă că nu este la Țintești canalizare? Și nici apă curentă? Și nici gaze? Nu are nimeni ceva cu extinderea pe orizontală a municipiului! Am mai multe locuri de casă : la Țintești, la Vernești – Mierea, la Vadu Pașii, Mărăcineni și Spătaru! Preferi vreunul?Vom avea locuitorii municipiului Țintești mutându-se de bine ce le este în localitățile rurale amintite! Restul…nu mai are sens!! Propun un referendum, cu condiția ca dacă nu va trece, cheltuielile legate de organizarea și desfășurarea lui să fie suportate de inițiatori ( primar, membrii CLM, cetățeni)!!!

 • Noi nu suntem in stare, cu resursele si managementul actual, sa reparam si sa aducem la un nivel civilizat ce avem acum, daramite sa luam totul de la zero in alta parte…
  Kaisen sau Kaiser ?

  Doar intreb…

 • MARE VRAJEALA LA BUZAU……DECI ZONA AIA ESTE CAM NELOCUITA PERSOANE IN VIRSTA IN GENERAL…..DE CE NU MERGE LA LIPIA — STILPU SAU STANCESTI GALBINASI….SI MAI AM ZONE…..CUM RAMINE CU IMPOZITUL???….. CE FACEM CU INFRASTRUCTURA BUZOIANAA?? DAR CU N MASINII FARA LOCURI DE PARCAREEE????/ SA CONTINUI DIN PROGRAMUL DLUI TOMA???///////DAC SE DEZVOLTA ……ZONA ……CE OPORTUNITATI SUNT..A MAI SCRIS CINEVA LIPSA CANALIZARE GAZE SI CAM ATIT…..CUM E PROBLEMA AIA CU GREEN IN CALMATUI…..?????????????????????CAM ASTEA AR FI INTREBARILE PTR EDIL SAU CE FACEM CU LUCRARILE DE MINTUIALA TOVARASE PRIMAR SA LE INSIR……DOBROGEANU GHEREA LINGA …….POSTA MICRO 5……PRECIS GAZE…EXECUTANT….DOAR NISIP PE ACI COLO, PIATA CENTRALA–CATRE HOTEL ….VARZA POATE NE SPUNE DUL SOFER VENIT DIN ANGLIA LA TRANSBUZ CUM ERA INFRASTRUCTURA….????CAM ATIT LOCURI DE MUNCA REALIZATE DE PRIMARIE…………..MA INDOIESC……………..NU AU LOGISTICA NECESARA PRIETENII STIU DE CE…??….CINE SUNT INVESTITORII AIA DE PORTOFOLII CARE VIN IN BUZAU………CAM ASA TREBUIA SA INCEAPA EDILUL CU………..UNIM TINTESTI CU …..SI VIN UN GRUP DE INVEST………….DAR DEAIA SERIOSI HAI LA VOT………………..

 • Scrie clar – ce beneficii aduce aceasta alipire ?
  Cum apar noi locuri munca ?
  Cu ce bani se fac pe acel camp drumuri, apa, canal, electricitate ?
  Fara Can-can cum zici…. argumenteaza beneficiile !

 • Chiar asa , a terminat de modernizat Buzaul si hai sa ne extindem , Domnule Tereaca inteleg sustinerea lui Toma dar fii realist ce naiba. REPET INSISTENT, ACELE TERENURI SUNT PROPRIETATE PRIVATA, CE E GREU DE INTELES, POTI CONVINGE O PARTE SA VANDA DAR UNUL DIN MIJLOC NU VREA SI S-A TERMINAT .

  http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html

 • DL. Primar nu are teren la Țintești. Daca avea, era executat demult de către bănci. Nu am nimic împotriva haiduciei cu privire la bănci.

 • Răspuns pt. orășean. În sfârșit, un argument care poate fi discutat. Nu prostii gen „are Toma pământ acolo”.

 • Zi-ne Tereaca – ce se va face acolo ?
  Care este proiectul pe termen lung ? Dupa ce s.ar alipi ? DETALII

  Sau sustii asa , doar sa faci pe plac primarului…

 • Auras, ma ajuți, te rog sa găsesc declarația de avere a primarului! Pe site-ul primăriei nu am găsit-o! Mulțumesc!

 • Domnule Tereacă, în alte ocazii erai mai promt cu replicile și răspunsurile!!! Cum facem cu întrebarea pertinentă a lui Mihai legată de declarația de avere a domnului primar Toma???

 • Nu cereți din astea. Citiți liniștiți reclamele și mesajele de interes public de la RER și de la Compania de apă. Ajută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.