Toma: „Nu e un subiect plăcut, dar aveam o problemă mare și aici”

„Nu e un subiect plăcut, dar așa-i viața. Se termină. Iar la Buzău avem o mare problemă cu locurile de veci. Anual decedează câteva sute de buzoieni, dar noi nu mai avem acum decât câteva zeci de locuri de veci în cimitirele municipale”, a explicat primarul.

Problema se rezolvă în acest an

Cum Primăria Buzău nu mai are terenuri, rezolvarea a venit cu ajutorul armatei care a cedat orașului 5,74 de hectare la marginea Pădurii Crâng. Cu două condiții. Cimitirul să fie realizat în acest an, iar o parte din cele 3820 de locuri de veci să revină militarilor buzoieni.

În ultima ședință a Consiliului Local s-a aprobat alocarea a 2,8 mil. € către Urbis Serv pentru amenajarea cimitirului.

Ce se va face

Capelă și clopotniță

Corp administrativ și grupuri sanitare

Alei și trotuare

Împrejmuire gard de 1,90 m

107 locuri de parcare

Plantare de arbori, arbuști și gazon

Legarea la utilități: apă, canalizare, energie și gaze

3820 de locuri de veci

A existat și discuția ca terenul să fie folosit pentru realizarea unui spital. Numai că armata a cedat terenul exclusiv pentru realizarea unui cimitir, plus condiția de a se realiza în 2021. Altfel, terenul se va întoarce în proprietatea armatei.

loading...

5 comentarii la „Toma: „Nu e un subiect plăcut, dar aveam o problemă mare și aici”

  • Si ce facem, o sa ajunga orasul sa aiba in jur cimitire in suprafata mai mare decat orasul pentru vii? Civilizati-va si folositi incineratoatele, lasati ritualurile si traditiile primitive!

  • @username …..babuinule de unde vii tu cu aroganta asta mare, sa hotarasti ce se intampla cu trupul unui om, dupa trecerea in eternitate ?! Daca erai civilizat si nu o maimuta cu chip de om ,ai fi luat in considerare faptul ca ,nu esti abilitat, tu ,sa hotarasti pentru altii !

  • Era doar un sfat, voi puteti sa traiti ca in evul mediu in continuare, cu ritualuri primitive, nu va opreste nimeni, baietii destepti (unii cu sutana, altii fara) fac bani pe spinarea voastra. O intreaga industrie de facut bani pe spatele fraierilor, asta pe langa aglomerarea inutila a oraselor. Chiar ii felicit pe aia care profita, nu mi-e mila de prostanaci.

  • Greu de crezut ca a impus Armata se se realizeze in 2021; de asemenea exista mult mai multe locuri libere, nu doar citeva zeci

  • Stiti ce mi se pare ciudat si al naibii de curios ?!
    Frate, toti se ingramadesc sa faca cimitire si mai ales biserici, in tara asta. Nu conteaza banii, se gasesc…
    Dar absolut NIMENI nu se ingramadeste sa faca un Spital. Nu sunt bani, nu e teren, nu se poate, etc…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.