Toma nu mai are răbdare! A cerut 20 de milioane de euro!

Primarul C-tin Toma nu mai are răbdare.

Vrea o dezvoltare și o modernizare rapidă a Buzăului, care să reducă diferențele măcar față de orașele din vestul României.

Avantaj vor avea locuitorii orașului, care vor trăi în condiții mai bune într-un timp mai scurt decât cel preconizat.

„Așa cum am spus, am venit la primărie să dezvolt acest oraș rapid și nu să stau degeaba în scaunul de primar pentru a lua un salariu și a mă făli că sunt șef pe aici. Din păcate, bugetul primăriei și nici fondurile europene pe care le vom atrage nu sunt suficiente pentru ambițiile mele. Am mai avea nevoie la Primărie de aproximativ 20 de milioane de euro. Vom căuta să le procurăm din împrumuturi. Zilele trecute am mers la București la șeful Trezorerie, iar semnalele sunt pozitive. Mi s-a promis sprijin, dar trebuie să venim cu proiecte concrete și convingătoare. E nevoie de investiții în primul rând în infrastructură, dar și în educație, pentru dotarea școlilor și liceelor, pentru modernizarea parcurilor din Buzău, a stadioanelor, cum sunt cele de atletism și de rugby, și multe altele”.

Toma s-a îndreptat în primul către Trezorerie, pentru că aici dobânda ar fi mai mică decât la bănci sau la emiterea de obligațiuni.

De notat că bugetul primăriei în 2018 este cu aproximativ o treime mai mic decât cel din 2017.

În principal, din cauză că salariile profesorilor nu mai sunt trimise de guvern la primărie, ci către inspectoratele școlare și apoi către școli. În al doilea rând, municipalitatea a a pierdut și după reducerea impozitelor pe venit de la 16% la 10%.

loading...

7 comentarii la „Toma nu mai are răbdare! A cerut 20 de milioane de euro!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.