Toma: „Nu puteam face asta!”

Ghinion pentru primarul Toma, dar și pentru buzoieni.

Planul primarului de a amenaja cu fonduri europene o parcare subterană lângă biserica Sf. Îngeri (sub actuala parcare de suprafață) a căzut!

Aici muncipalitatea avea în plan să facă o parcare cu trei niveluri subterane. UE ar fi dat banii, cu condiția să fie prelungit parcul de deasupra

Parcarea subterană generoasă ar fi fost excelentă, deservind:

1) Piața Centrală

2) Centrul orașului

3) Locatarii blocurilor din zonă

C-tin Toma: „Din păcate, am primit informații că în acea zonă e un fost cimitir. Înainte, cimitirele se făceau pe lângă biserici. Iar Biserica Sf. Îngeri a avut cimitir acolo. Nu puteam face asta, să excavăm acolo și să dăm peste morminte”.

În aceste condiții, Toma și ajutoarele sale din Primăria Buzău încearcă să găsească o altă soluție.

O idee ar fi mutarea proiectului în zona parcului din spatele Catedralei Sf. Sava („Parcul Ștefan Frățilă”).

N-ar fi rău nici acolo (deși s-ar suprima strada), numai de s-ar putea.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Toma: „Nu puteam face asta!”

 • Asta e așa… păi pot muta osemintele, cu toată cinstea și respectul cuvenit, cu rugăciunile necesare etc.
  Acum e mai bine, dacă e parc peste oseminte?

  Răspunde
 • Bine ca au pus asfalt peste oase dar nu le pot dezgropa. Din punctul meu de vedere e absurd

  Răspunde
  • Nu se poate in fată la BRD că acolo distinsul primar Boscodeală a dat terenul familiei Brebeanu (schimb cu clădirea în care isi are sediul Politia Locală). În contract e trecută obligatia de a se face acolo parcare supraterană. Dar, ce ghinion, primarul și ceilalti din primărie au uitat să treacă acolo și o dată/un termen.

   Răspunde
 • La Breabeanu se rezolva absolut simplu si legal cu sesizare zilnica la Agentia de Mediu, Prefectura, bagat RER-ul sa aspire praful si facturata lucrarea si isi revin in simtiri stimabilii afaceristi, ca nu-s investitori ci doar profitori. Dar ce te faci cand dl Toma e pe ecrane fix si aproape numai din studioul Campus Tv?!? Te faci ca ploua si aia e!
  Legat de oseminte, e absurd si hilar, daca nu ar fi de plans. Adica MacDonald s-ul, care e pe roti intelegem, si asfaltul parcarilor, care prespune ca se calca zilnic cu rotile peste ramasite, sunt mai ok decat un osuar civilizat, facut undeva in parc? As prefera un adevar trist decat astfel de dume ca pentru fraieri. Nu-si asuma NICIO eroare de calcul, nicio idee nastrusnica de nepus in practica, niciun proiect nereusit acest domn primar…
  Au mai spus si altii, dar nu cred ca intelege cineva din primarie conceptul. PARCARI MODULARE cu elevator si card. Au avantajul ca pot fi mutate cu usurinta, ORIUNDE e nevoie la un moment dat de ele, daca se constata ca nu e cerere in zona initiala, fara niciun cost suplimentar fata de demontat, carat si reamplasat pe o platforma betonata cu acces la 330v. Ocupa doar cat trei locuri de parcare clasice si ofera pana la 24 (daca zona permite, evident) la sol, pot fi monitorizate si taxate cu usurinta (siguranta si venituri) si are si sistem de backup atunci cand se ia curentul o data la 2 ani. Pur si simplu conduci masina pe rampa si cobori, apoi sistemul face totul iar tu primesti un card sau cod. Pana nu platesti (si introduci codul sau cardul), nu-ti coboara masina. http://smartparking-systems.com. Simplu si prea civilizat. Poate prea scump dar sunt convins ca se pot eficientiza alte activitati curente, gen comasari de firme ale primariei, mai putine fonduri la sportul profesionist, mai putine investitii inutile in imaginea orasului… macar pana ne asigura STRICTUL NECESAR.
  Bine, eu cred ca nu meritam si d-aia. Obedienta gratuita. Scuze de lungimea mesajului, dar nu pot desena aici!

  Răspunde
 • Nu se mai poate. Pînă nu îl mîncați de fund pe domnul primar Toma nu puteți dormi. Ăsta este stilul romănului.

  Răspunde
 • Faceti parcare deasupra Pietei Centrale, supraetajata si mai ieftin decat cea subterana.
  1. Mutati pietarii cu tarabe cu tot in actuala parcare din spate de la McDonald’s
  2. Incepeti constructia parcarii pe amplasamentul actualei Piete Centrale.
  3. Mutati pietarii inapoi in Piața.

  Pe 4 niveluri parcarea poate asigura 400 de locuri de parcare suficient pentru zonă. Primul etaj rezervat pentru pietari si aprovizionare, cu lift industrial si de persoane. Cu intrare dinspre parcul Sf. Îngeri si iesire spre Independentei.
  In 2 ani rezolvi problema la piață.

  Eu i-am scris si lui don primar, dar daca nu e voință politică…
  E de departe cea mai buna idee a zonei si ai si piață moderna cu acoperiș adecvat.

  Răspunde
 • Nu se poate dedesubt că noi, românii, suntem cu melancolia rămasă prin secolul al 15-a, facem dimineața rugăciuni sa ne meargă bine, mergem în mod regulamentar la tămăduitoare, ne ghicim in….detoate, ne zicem de deochi, e OK, dar suprateran ?!
  Nu avem loc de Sfântul duh sau cum ?!

  Apropo, dar ce zice administrația de un plan nebunesc de-a ctitori parcări pe deasupra Unirii ?!

  Ici – colo, nu neapărat să mai ridice încă un bulevard pe deasupra…

  Cu intrări și ieșiri laterale, cu banda dedicata precum intrările/ieșirile de pe autostrada direct în/din Unirii și apar locuri de parcare la discreție.

  Răspunde
 • Nu va prindeți niciodată, avem un oraș sugrumat, ne trebuie extindere. Ce ziceți facem un referindum sa ne ducem cu orașul spre Țintești?

  Răspunde
 • Mă uit la aceste comentarii si vad cum uni bat câmpii așa cu nonșalanță si nu vad realitatea. Primaria nu are bani nici macar să asigure prescolarilor hârtie igienică si sapun lichid si voi vb de OZN-uri. Sa vedem cu ce va plati incalzirea la școli in iarna asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.