Toma: „Nu vom mai plăti cotizația la ADI! Să ne excludă, să ne dea în judecată! E o organizație împotriva cetățenilor municipiului Buzău”

Astăzi a avut loc o nouă adunare a ADI Buzău 2008, entitate care grupează localitățile din județul Buzău unde operează Compania de Apă. Ca de obicei, și astăzi a avut loc un schimb de replici acide între primarul municipiului Buzău C-tin Toma și directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru.

Mai întâi, Toma a cerut amânarea ședinței pe motiv că a primit abia astăzi materialele. Solicitarea i-a fost însă respinsă de președintele ADI Buzău, Emanoil Neagu, care a precizat că materialele au fost urcate pe site-ul Companiei și al ADI încă de săptămâna trecută.

Toma a fost singurul care a votat împotrivă la cele patru puncte de pe ordinea de zi și a apreciat rezultatele Companiei de Apă ca fiind dezastruoase: „Cel mai mare preț din țară, dar apă neagră la robinet, conducte care cedează, iar altele din azbociment care e cancerigen. Au venit oamenii cu sticle cu apă murdară la primărie, nu mai suportă această bătaie de joc”.

În schimb, Tesacru a apreciat rezultatele economice ca fiind bune, iar pentru problemele din ultimele zile din cartierul Micro XIV și împrejurimi și-a cerut scuze: „A fost o avarie, peste tot în lume se mai întâmplă să cedeze câte o țeavă. Chiar și la Seul, unde a fost domnul Toma, se mai sparg țevi, iar apoi curge apă murdară”.

Finalul a fost însă cel mai tensionat, când primarul Toma a anunțat că își asumă riscul, dar nu va mai plăti cele peste două miliarde de lei vechi cotizație a municipiului Buzău către ADI Buzău:

„E de două miliarde și ceva pe an, dar nu contează atât banii, cât principiul. Această organizație, ADI Buzău 2008, lucrează împotriva cetățenilor municipiului Buzău. Nu vom mai plăti cotizația la ADI, ne pot da în judecată, să ne excludă, să facă ce vor. Nu știu care sunt implicațiile, dar e o lipsă de respect față de buzoieni care merge până la sfidare. Noi, municipiul Buzău, plătim trei sferturi din bugetul ADI, dar avem, un singur vot, precum o comună mică de la țară. Și astăzi am fost singurul care am votat împotriva punctelor de pe ordinea zi. Se pare că sunt singurul care văd ilegalitățile care se petrec aici, pe ceilalți primari nu-i interesează”.

Reporterul buzoienii.ro a încercat fără succes până acum să obțină și un punct de vedere de la directorul ADI, C-tin Raicu, și de la Ionel Tescaru asupra consecințelor ce ar putea rezulta dacă Primăria Buzău nu își va mai plăti cotizația.  

Auraș Tereacă

 

loading...

3 comentarii la „Toma: „Nu vom mai plăti cotizația la ADI! Să ne excludă, să ne dea în judecată! E o organizație împotriva cetățenilor municipiului Buzău”

 • Sedinta s-a terminat ,Toma sa facut de cacat ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,IAR.
  sE CREDE SI STAPANUL JUDETULUI

  Răspunde
 • Dle Primar ,mie îmi pare foarte rău pentru neplăcerile pe care vi le provoacă colegii dvoastră .Eu nu înțeleg un lucru ,sunteți autoritatea cea mai de sus a municipiului Buzău ,ați încercat vreodată să coborâți puțin vocea ,știți cum e , vorba dulce ……și să-i faceți pe contracandidații dvoastră să vă acorde girul ,măcar pentru o perioadă măcar ,și abia atunci ,dacă lucrurile nu merg bine ,să-i lăsați pe ei să se înhame la treabă .Nu știu ,eu așa aș proceda .Cu duhul blândeții ,căutați să faceți în așa fel încât să vă lase să vă faceți treaba cum credeți dvoastră că e mai bine ,și dacă Ferească Dumnezeu ,nu iese bine atunci să renunțați și să vedem cine a putut să ajute cetățeanul buzoian mai bine .

  Răspunde
 • Domnule Andru, fii așa bun și nu ne mai aminti de leprele analfabete din epoca lui Coțăială. Se scrie „s – a făcut”, adică se desparte verbul „a face” de pronumele reflexiv „s(e)”. E greu?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.