Toma: „O altă afacere păguboasă pt. oraș a lui Boșcodeală”

Primăria Buzău trebuie să plătească 1,15 mil. € către Alpha Bank în termen de 5 zile.

Dacă municipalitatea nu plătește de bunăvoie, atunci banca se va adresa justiției (vezi documentul oficial la finalul articolului).

De unde e datoria primăriei

Datoria e veche din 2008, când Primăria Buzău a gajat (cu banii orașului) împrumutul de 14 mil. € luat de Ecogen pentru a face investiția în fabrica de căldură din Zona Industrială.

Actualul primar, C-tin Toma, consideră că afacerea din 2008, cu Boșcodeală actor principal, a fost la limita legalității „Nu știu cât de legal e ca o primărie să gajeze cu propriii bani o afacere privată cum a fost Ecogen”.

Să tot fii om de afaceri, precum Munteniță, când o primărie gajează pt. tine. Dacă afacerea nu merge, nicio problemă, acoperă buzoienii investiția

Ce se va întâmpla

Primăria Buzău va fi nevoită să achite voluntar sau prin poprire pe conturi (pe termen scurt) banii. Pe de altă parte (pe termen lung), municipalitatea a deschis proces la tribunal împotriva Alpha Bank. În caz de succes, ar putea să primească banii înapoi.

Toma: „Boșcodeală a semnat documente precum în dosarul Gloria Buzău”

Primarul și juriștii săi vor încerca să convingă judecătorii cu două argumente:

A) Fostul primar Boșcodeală nu ar fi avut împuternicire din partea Consiliului Local atunci când a semnat angajamentul că Primăria Buzău va plăti banii. „Așa cum s-a întâmplat și în dosarul Gloria Buzău”, afirmă Toma.

B) Consiliul Local ar fi dat acceptul în 2008, dar pentru un alt creditor, SC Romelectro (firma care a relizat investiția) și nu pentru Alpha Bank (creditor final, în urma unor cesionări repetate).

„Și Toma a greșit, când a rupt-o cu Ecogen”

Pe de altă parte există și opinii ale adversarilor politici ai primarului, că „și Toma a greșit anul trecut când a rupt-o cu Ecogenul. Trebuia să o mai ducă un an cu ei, ultimul. Ecogenul era obligat să-și plătească datoria de 1,1 milioane la Alpha Bank. După ce se plătea ultima rată, în primăvara asta, Toma putea încheia relația cu Ecogen”.

Toma e nevoit acum să ia 1,1 mil. de euro de la un alt capitol din bugetul Primăriei Buzău pe 2020 ca să plătească ultima rată la bancă

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

9 comentarii la „Toma: „O altă afacere păguboasă pt. oraș a lui Boșcodeală”

 • Boscodeala, acest falcos penal care e mai presus de lege, a nenorocit orasul ca sa aibă el bani de fete tinere, de mese bogate, masini scumpe si vacante afara. Nu a contat decat burta lui imensa si plăcerea proprie. Si justiția l-a scăpat de toate. Încă sta linistit în vizuina lui si isi poate duce viața buna pe retele sociale acest produs turcesc de patiserie.

  Răspunde
 • Sa intelegem ca dl Toma se da victima? Un manager adevarat stie ce conduce si care sunt consecintele deciziilor sale.
  Asa a facut si cu dl Tescaru… iar acum apa e mai scumpa decat pe vremea lui.
  Parerea mea sincera: Toma = manager slab (eufemistic vorbind!)…

  Răspunde
 • Prin decizia de a rupe contractul cu Ecogen a fortat Insolventa acesteia. Acum daca plateste biletele ,CLM devine CREDITOR si poate cere FALIMENTUL Ecogen ,banii fiind recuperati intr-un fel sau altul,dar exista si calea justitiei care poate impinge Banca sa execute Ecogen pt aceasta datorie. Mai este si calea DNA cu un autodenunt al lui Boscodeala care sa -l infunde pe Muntenita. Ce ziceti .in fata unei astfel de ”amenintari ” pote renunta si plateste Ecogen ,iar Bosco isi salveaza obrazul ?

  Răspunde
 • Boșcodeală și Toma sunt membrii aceluiași partid care a nenorocit Buzăul.In anii 2000 ambii îl primeau și îi ridicau osanale lui Iliescu. Mulți au memoria tare scurtă sau nu știu cum își făceau propaganda din balconul hotelului Pietroasa alături de zâmbărel. Vinovați sunt și toți care s-au lăsat manipulați și i-au ales atâta amar de vreme și care prin vot le-au girat toate nenorocirile.Toate păcatele se plătesc.

  Răspunde
 • 4 ani de când Boscodeala numai este , când mă uit în prezent pe facturi fie gaz fie electricitate net , la apa plătesc celai mult . Apa este un lux în orașul Buzău .

  Răspunde
 • Boscodeala este milionar in euro pe spatele Buzăului dar sa nu uitam isprava domnului primar Toma cu cei 200.000 euro aruncați pe prostia aia cu Eurovision, și se aduna, mai o Andra, mai o Drăgaică și atinge și el milionul de euro.

  Răspunde
 • Pentru Apostol și memoria lui ff scurtă: Primarii de după revoluție ai Buzăului au fost următorii:1990-1992: P.Partlal, Cezar Preda, V.Moraru, fără apartenență politică; între 1992-1996: Ștefan Frățilă – PUNR sprijinit în CLM de o majoritate PUNR-PNȚ-CD-PNL- PAC cu FSN+PRM în opoziție(!!!); între 1996-2000: C.Boșcodeală ales pe lista PD susținut de o majoritate PD-PNL-PNȚ-CD-PAR, cu FDSN(PDSR)+PRM în opoziție(!!!); între 2000-2004: C.Boșcodeală ales pe lista APR, susținut de o majoritate APR-PNL cu PDSR(PSD)+PRM în opoziție(!!!); între 2004-2008: C.Boșcodeală trecut la susținut de o majoritate PSD-PRM, cu PNL-PDL în opoziție; între 2008-2012: C.Boșcodeală ales pe lista PSD, susținut de o majoritate PSD, cu PNL-PDL în opoziție; între 2012-2016: C.Boșcodeală ales pe lista USL(PSD+PNL), cu PDL în opoziție; între 2016-2020: C.Toma, ales pe lista PSD, susținut de o majoritate PSD-ALDE(PMP), cu PSRo- PNL în opoziție. Prin urmare: în Primăria Buzău, PSD s-a aflat 15 ani la putere și 15 ani în opoziție.

  Răspunde
 • Cu stația de asfalt de un milion de euro, ce se mai aude?

  Răspunde
 • Bravo Clotilde, asta este adevarul. Boscodeala cu Preda au creat mafia in Mun Buzau, au preluat puterea si-au vopsit-o in ce culori au vrut, ca sa dea bine la public si sa-si asigure voturile majoritare. In acest timp au muls cat au putut, Preda a fost preluat de Basescu si pus sa-i administreze afacerile familiei, din care si-a tras si el partea .In 2004 ceva s-a rupt intre mafioti, pt ca Predea vroia si conducerea mafiei municipale, a fost o lupta stransa decisa de „prietenii” din Simileasca, unde PSD avea monopol și astfel Bosco a devenit „rosu” cu acte si pus ulterior sef peste PSD „eliminandu-l” pe „DOCTOR” cel care administra mafia judeteana din Buzaul „rosu”. Puroiul din administratia municipala a inceput sa nu mai fie suportat de alegatori si in 2016 si era clar pt Ciolacu, ajuns sef peste tot PSD-ul judetean si mai ales municipal, ca DACA NU SCHIMBA EHIPA DE LA PALATUL COMUNAL, va pierde puterea in Municipiu. A fost momentul lui Toma, care a stat ani buni pe margine, fiind in conflict deschis si cu Bosco dar si cu DOCTORUL, a putut castiga voturile „rosii” dar si pe cele „galben- albastre”, din cauza unui candidat sters si incompetent al PNL. Mafia de sub Bosco avea insa niste varfuri care aveau legaturi puternice si in PSD Central, dar si la cei cu ‘„ochi albastri”. Unul este Tescaru, „eliminat prin promovare”, dar au ramas multi in administratie, pt ca sunt din ”famigliile” acestor varfuri, unii cu legaturi ce trec peste capul Tomii si merg direct la varful PSD. Toma inghite multe, dar si lui i se iarta multe, pt ca alianta Toma – Ciolacu este castigatoare pt PSD in Municipiu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.