Toma: „O să-l cumpărăm noi”. Ce se va face acolo

Astăzi, primarul C-tin Toma a anunțat că Primăria Buzău va cumpăra actualul sediu al Companiei de Apă.

foto: sediu Comp. de Apă, Bd. Unirii, lângă Piața Centrală. Angajații firmei de apă se vor muta în noul sediu de pe str. Spiru Haret – fostul Hotel Crâng

„Nu s-a prezentat nimeni la licitație, deși se vinde cu un preț bun. O să-l cumpărăm noi de la Primăria Buzău și o să-l transformăm în locuințe. Eliminăm astfel și orice suspiciune legată de acest spațiu”, a spus Toma.

O idee ar fi ca aici să fie mutați temporar o parte dintre chiriașii primăriei de pe Cuza Vodă. După ce aceștia vor elibera spațiului, municipalitatea ar urma să refacă imobilele cu iz istoric din centrul orașului.

Ideea primarului, combinată cu transformarea fostului „Gorbaciov” în al doilea sediu al Primăriei, este de a schimba imaginea centrului orașului. Dintr-un loc de care buzoienilor le era rușine în fața vizitatorilor din alte orașe ori străinătate, într-unul cu care să se mândrească.

Primăria Buzău a depus și documentele pentru atragerea unui proiect cu fonduri europene prin care platoul Dacia și Aleea Trandafirilor ar urma să fie modernizate.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Toma: „O să-l cumpărăm noi”. Ce se va face acolo

 • Asa domnule primar, mutati tiganii mai in centru, in case de lux desi nu au platit, nu platesc si nici nu vor plati 1 leu taxe si impozite, si nici de muncit n-au muncit vreodata, doar au beneficiat de vreo 3 generatii de banii platiti de altii… si ca recompensa acum vor primi apartamente de lux in centrul orasului cadou.
  In timp ce fraierii ce muncesc si platesc taxe si impozite peste jumatate din munca lor primesc facturi mai mari si taxe si impozite marite ca sa se poata da cadou apartamente de lux in centru celor ce nu muncesc si nu platesc ci doar sunt platiti si recompensati de primarie cu sume mai mari decat castiga oamenii ce muncesc.

  Bine ca a spus planul inainte de alegeri, sa stim pe cine sa nu votam.

 • fericirea vecinilor de bloc , sa le aduca asistatii 🙂

 • Ce se mai aude cu reabilitarea termică a unor blocuri ? Sau s-a împotmolit in cel mai pur stil romanesc?

 • Incredibil , poate ne spune Domnul PRIMAR un proiect facut pana acum cu bani europeni ,,,,,, DOAR UNUL !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • „Bravo”, domnule primar! Mutați țiganii pe bulevardul principal…

 • Nu era suficient ca s-a umplut zona de infractori ca au pus cazinourile frecventate de infractori la parter, acum vrea sa ii mute cu totul in bloc sa nu mai ai loc de ei pe acolo.

 • Tereaca nu ai fi putin invidios ca vei sta mai la periferie decat asistatii sociali???recte aia care nu misca un pai dar au beneficii???
  De ce nu inchiriaza sa scoata bani? precum are de gand, în mod corect, sefa de la Compania de apa Buzau???

 • Dacă acum stau cu chirie si zona se va moderniza, ei vor trebui să se descurce si sa închirieze în altă parte. Sau sunt locuințe sociale si ar trebui verificat mai întâi daca nu cumva sunt buni de muncă? Iar viitoarele apartamente din sediul cumpărat ar trebui închiriate la pretul pietei iar banii sa intre in bugetul orașului.

 • Sediul ala tot a primariei a fost inainte si l-au donat Companiei de Apa, ca acum sa il rascumpere pe mai mult de 2,5 milioane de lei, adica peste 25 de miliarde vechi.
  Daca tot arunca banii pe fereastra nu mai bine muta acolo birourile unor institutii din subordinea primariei, cum ar fi acele institutii care lunar platesc chiar si 10.000 de euro chirie pentru un spatiu care a fost dat de primarie unor smecheri gratis sau pe 2 lei?
  Afaceri romanesti, iei de la stat gratis si vinzi apoi inapoi la stat pe zeci de milioane.

 • Poate aduce vreun chirurg excepțional și îi plătește primăria chiria.

 • Anonim vorbesti numai prostii sediul a fost construit IN 1987 pentru Intreprinderea Judeteana de Gospodarie Comunala si Locativa BUZAU , care dupa cum spune si numele era in administrarea Cons.Judetean Buzau ,asa ca NU MAI BATE CAMPII CU ABERATII ,vorbim sa ne aflam in treaba .

 • Auzi Ionele
  Sediul nu a fost facut pt IJGCL BUZAU
  Pt ca este un bloc
  Sediul este in bloc
  Dar asta e alta poveste

 • Da alexx ai dreptate , eu vorbem doar de etajul 1,etajul 1 a fost pentru sediul IJGCL BUZAU .

 • lui ionel , care este f vehement in limbaj , dar dezinformat total :
  am zis inca din 06.07.19 la articolul „Compania de Apă își vinde sediul de la piață. Iată cât cere pe spațiul de la etajul unu ” – prin Hotararea de Guvern nr.597 din 28 septembrie 1992 privind trecerea sub autoritatea consiliilor locale sau, dupa caz, judetene, a regiilor autonome şi societatilor comerciale cu capital integral de stat, care presteaza servicii publice de interes local sau judetean – s-a dispus trecerea „Sub autoritatea Consiliului Local al municipiului Buzau – REGIA AUTONOMA MUNICIPALA DE GOSPODARIE COMUNALA SI LOCATIVA „( fosta I.J.G.C.L. la care te-ai referit) .
  CONSILIUL LOCAL al mun. Buzau mentionat in legea asta este Primaria , NU consiliul judetean cum crezi tu ! TOT PATRIMONIUL I.J.G.C.L . a fost si este de atunci incoace PROPIETATE a Primariei iar regiile locale au avut doar dreptul de UZUFRUCT ( de folosinta , pe intelesul tau ! )
  R.A.M. este continuatoarea fostei I.J.G.C.L. si R.A. GOSCOM iar Compania de Apa s-a infiintat in 2007 prin scindarea R.A.M.
  D-le „ionel-nu-mai-bate-campii-cu aberatii ” , spatiul ala de birouri a fost preluat de la R.A.M. ca aport la capitalul social al Companiei de Apa , dar aportul asta se refera la DREPTUL DE UZUFRUCT , NU LA DREPTUL DE PROPIETATE , pt simplul fapt ca R.A.M. nu este propietar pe patrimoniu si nu putea da ceva ce nu are , PROPIETARA e Primaria .
  Cel mai recent caz a fost cel al cazanului R.A.M. , pentru care primarul Toma a trebuit sa mearga in sala de judecata , fiindca doar reprezentantul legal al PROPIETARULUI are calitate procesuala in proces , nu R.A.M-ul .
  Toata povestea cu vanzarea asta o sa se lase cu cantec ….

 • Ionel, mai informeaza-te putin, spatiul ala a apartinut primariei si a fost dat gratuit catre RAM inainte de scindarea RAM in doua companii: RAM (apa calda si caldura) si Compania de Apa SA (apa rece si canalizare) care a preluat spatiul in patrimoniu de la RAM.

 • Mihai nu contest nimic din ce ai scris , eu vorbeam doar de momentul 1987 cand IJGCL APARTINEA DE Cons. Judetean Buzau ,moment cand ne-am mutat in acel spatiu (am vreo 43 ani de munca acolo ) ce a urmat ? asta e alta poveste .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.