Toma, pe trei șantiere deschise acum în Buzău. Iată ce se va face astă primăvară

Vremea bună ține în acest an cu șefii din Primăria Buzău și buzoienii, în general.

Deja se lucrează intens pe trei șantiere în municipiul Buzău – unde se pregătesc de asfaltare trei străzi.

E vorba de cartierul Micro XIV – Aleea Paltinilor (unde se face și o resistematizare o zonei, cu parcări și spații verzi – vezi foto alăturat), strada Călmățui (învecinată cu Horticolei, după ce s-au băgat gaze) și, surpriză, strada Oltului.

Primarul Toma a fost ieri pe șantier și a anunțat primul proiect major de asfaltare din 2019, după ce anul trecut s-au făcut Calea Eroilor și Aleea Sporturilor.

„După cum vedeți s-a început cu scoaterea bordurilor. Suntem pe strada Oltului, care se va asfalta complet, la pachet cu străzile Constituției și Orizontului. Ideea e de a crea un traseu convenabil șoferilor din Micro XIV către zona centrelor comerciale și a mai reduce în acest fel traficul de pe Bd. Unirii”, a anunțat primarul.

Zilele următoare se va mai deschide un șantier la ieșirea din Buzău înspre Smeeni.

Se va asfalta ultimul tronson din strada Pogonele – care va fi rebotezată Șoseaua Constanței – de la calea ferată până la ieșirea din oraș.

Lucrarea a fost atribuită, după o licitație, firmei Strabag.

În prima parte a anului se vor mai face trei străzi din cartierul Broșteni – restanțe de anul trecut – și se va începe cu asfaltarea trotuarelor în Dorobanți I și II. În plan figurează și strada Republicii – acolo unde există cele mai proaste trotuare din Buzău.

C-tin Toma a anunțat că în ciuda faptului că Primăria Buzău a pierdut din buget, va continua în ritm susținut asfaltările, „pentru că problema carosabilului și a trotuarelor rămâne nr. 1 în municipiul Buzău”.

În ultimii doi ani în Buzău s-au asfaltat peste o sută de străzi – în centru, prin cartiere și la periferie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Primele proiecții ale Iazului Morilor din Micro III. Lac, pod, canal, cafenea, tribune etc. Iată FOTO

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

8 comentarii la „Toma, pe trei șantiere deschise acum în Buzău. Iată ce se va face astă primăvară

 • Și la Crâng (cart. N. Bălcescu), nimic, nimic?!
  Ah, uitam, aici de fapt încă mai trăiesc mulți pensionari, care oricum votează PSD-ul necondiționat. Așa că indiferent de nivelul investițiilor din zonă, voturile sunt asigurate! Al dracului, care s-o mai duce la vot…

 • Greșit! De ce să nu mergi la vot? Toți ar trebui să mergem la vot, dacă vrem să schimbăm ceva. Nu trebuie să îi lăsăm pe alții să decidă în locul nostru.
  Încet-încet, lucrurile se schimbă în bine.

 • In loc sa apreciezi ca se face ceva in orașul vieții ca e vai mama lui in loc sa te bucuri ca prinde viața ușor ușor .. romanul tot la traista lui se gândește prima data. de aceeea suntem la nivelul la care suntem. din cauza celor ca tine și a multora care gândesc fix ca tine. vai de capu tău !

 • Zona Industriala…fara asfalt…fara trotuar!
  Ce se va face in acea zona…nu face parte din Buzau?

 • Multa publicitate pt. dl. Toma. In aproape 3 ani de zile nu a facut mare lucru. Multe promisiuni, putine realizari. Sa nu ne imbatam cu apa rece…

 • tot asa era si bosco toata ziua pe santier adica in birou
  felicitari primarului tre sa ii supravegheze ca altfel se pun pe tanjeala
  bravo!

 • Soseaua Spatarului ? Strada Independentei care este ca la Vulcanii Noroiosi ca si cratere ?

 • Ba da n-am vazut lume mai proasta. Cum sa zici ma ca n-a facut asta nimic? Cand e vizibil schimbat orasul in doar 2 ani. Ori sunteti batuti in cap, ori lipsa grava de materie cenusie. Sa nu cumva sa va mai inmultiti ca din cauza voastra suntem in rahat pana peste cap. Iar la aia care zic” da pe acolo nu se face.. dar pe acolo cand” , sunteti niste dobitoci ca sa nu va zic prosti. Incercati sa pocniti din degete si sa asfaltati peste noapte tot orasul sa fie multumiti toti dobitocii din oras 😉

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.