Toma: „Primarul PNL din Deva a citit în presă și azi m-a sunat”

Unirea orașului Buzău cu Țintești, sursă de inspirație și pentru Deva.

Florin Oancea, primarul din Deva, a citit din presă despre inițiativa de la Buzău și a anunțat că va propune fuziunea dintre orașul reședință de județ (Hunedoara) cu comuna Cârjiți.

Ca și în cazul Ținteștiului, comuna Cârjiți are locuitori puțini, dar dispune de o suprafață mare

C-tin Toma, primar Buzău: „Da, domnul Florin Oancea a citit în presă despre ce vrem să facem la Buzău. Azi, m-a și sunat, e posibil să colaborăm”

Florin Oancea, primar PNL Deva: „Cred că este un prim pas și un exemplu de bună practică în administrație aceea de a aronda comunele mai mici, care nu au venituri foarte mari și care abia își asigură cheltuielile de funcționare, orașelor mai mari. Astfel pot beneficia de proiecte mari toate localitățile respective. Sperăm ca cetățenii să se prezinte în toamna aceasta la vot, cel mai probabil la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. Ca să treacă acest Referendum trebuie să se prezinte o treime dintre cetățeni la vot și la Deva și la Cârjiți. Am încrederea că vor ieși devenii la vot, pentru că vorbim de dezvoltarea acestui oraș pentru următorii 30-40-50 de ani”, a mai precizat Florin Oancea.

Dacă Buzăul și Deva vor reuși la toamnă în acest demers, nu-i exclus ca modelul să prolifereze la nivelul întregii țări (în condițiile în care reforma administrativă bate pasul pe loc).

Ultima extindere a orașului Buzău a avut loc în 1968 când a fost anexată comuna Simileasca.

În 2015, Oradea a încercat pentru a doua oară să fuzioneze cu Sânmartin, dar referendumul a picat la mustață (28,4% prezență – față de 30% cât prevede legea).

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Toma: „Primarul PNL din Deva a citit în presă și azi m-a sunat”

 • Bolojan, ca primar, a fost foarte iubit de oradeni. Dovada mandatele sale si realizarile. Dar exact oradenii, care il iubesc, i-au tras-o cu unirea / fuziunea cu Sanmartin. De ce oare?
  A mai fost si pe la noi unul care dorea unirea Buzaului cu Monteoru. Acelasi fiasco. De ce oare?
  Raspunsul – doua saracii nu fac nicio bogatie… decat pentru cine trage atele.
  Poate aude si dl Toma.
  Cu grajduri la Buzau si asfaltare la Tintesti NU va atrage populatia!…

 • E o proasta practică de administrație. E îmbogățirea unora deștepți care deja au cumpărat terenuri pe 2 lei in Tintesti, sărăcirea amaratilor din Tintesti si a tuturor din municipiu. Din fericire nu va trece. Oare Curtea de conturi aude????

 • Mă intrigă dar mă și bucură ecoul pe care îl are acest proiect pe meleaguri îndepărtate. Revenind la argumente. Suprafața limitată a Bucureștiului i-a împiedicat pe investitorii privați să construiască în Ilfov și Giurgiu? Nu! Brașov? Cluj? Nu! Parcă nu au fost astfel de evenimente istorice. Investitorii nu pot discuta cu Primarul comunei Țintești? Municipiul este asaltat de cereri cărora nu le poate face fata și are nevoie de spatiu? Citeam cu puțină vreme in urmă de discriminarea vechilor afaceri versus potențialele noi afaceri. Oamenii pot identifica și valorifica singuri potențialul daca nu-i încurcă administrația locală din diferite motive. Probabil aici e interesul. Cu cine trebuie să discute? Cu Primarul! Al cui Primar? Al unui municipiu cu suprafață mare. Normal. Alt aspect. Proiectul acesta in momentul acesta ar pune in pauza orice intenție. Dacă se schimbă interlocutorul de la toamnă? Cât durează toată tevatura cu documente administrative? Va fi muncă in plus pentru aceeași funcționari cat timp? Incertitudine și aglomeratie pentru cât timp?. Startul a fost dat de o lună. Noi mai stăm că știm ce potențial avem. Trebuia sa furăm startul și nu să amânăm plecarea. Altfel spus, carul trebuia făcut iarna trecută.

 • Clujenii au făcut parcuri industriale in jurul Clujului și nu a fost nevoie de fuziune cu acele localități (ex. Jucu).
  Cred că miza acestei uniuni este una imobiliară.

 • Domnul primar Toma nu sta de vorba cu nimeni. La audiente la el se patrunde greu sau deloc. Eu nu aveam, practic nicio problema, voiam sa-i daruiesc o carte al carei autor sunt, dar n-am patruns la audientza de multimea paznicilor care il pazesc mai ceva ca pe tezaurul national. Plus ca biroul audiente e plin de dame ofuscate care vor neaparat sa stie ele intai ce treaba ai cu pretiosul primar. Eu sunt simpatizant al stangii, dar asemenea atitudine despotica nu am intalnit. Cred ca mai usor ajungeai la Ceasca decat la Toma. Cat despre manevrele sale administrative, e doar un pretext ca sa-i lase si mai saraci pe Tintesteni, caci vor plati impozite de oras la sat, afacere misto de care sper ca bietii tintesteni sa se prinda. Ce investitii a facut Toma in afara de avion, de calaretul de inox si de locomotiva de la gara? Doua strazi mari desfundate si lasate asa, jumatatrea ramasa circulabila pe Transilvaniei e plina de gropi, cred ca are frigiderul plin de carne domnul primar, la cati i-or fi dand placutza suedeza…

 • Să nu ne facem iluzii despre minunile astea cu susținerea proiectelor de unde nu te aștepți. Să ne amintim totuși că domnul Primar are o funcție executivă în Asociația Municipiilor. Minunat! Asociația este formată din municipii reprezentate prin primari. Primarii Români se supun acelorași legi, au aceleași restricții, sunt puțini aceia feriți de ispite și mai ales sunt puțini aceia care au soluții particularizate zonei lor. Până la toamnă vor fi astfel de susținători de nu vom mai ține minte. Dar…. nu sunt din Buzău. Poate la ei o fi bine. Poate nu. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Era o „lege” care spunea aproximativ așa: „Dacă nu-i poți convinge, zăpăcește-i”. Eu cred că domnii primari își „împrumută” reciproc credibilitate dacă au fiecare în parte deficit la capitolul ăsta. Adică zăpăceala. Aduceți argumente concrete va rugăm. Susțin și eu bucuros pe domnul Primar de la Deva să facă o unire cu cine crede domnia sa că e mai bine. Eu nu locuiesc la Deva. Nu știu nimic despre nevoile celor de acolo. Aici mă lovesc de ele zilnic.

 • Vrăjeală pe față. Miza imobiliară a primarului Toma se miroase de la o poștă. Știe că nu mai prinde încă un mandat și vrea să își asigure pensionarea. Dovadă că alt primar expert în referendumuri eșuate îl susține. Dacă eu vreau să investesc sau să construiesc o fabrică , nu mă interesează că terenul este situat în Buzau , Lipia , Vadu Pașii sau Țintești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.