Toma s-a decis ce va face aici. Idee nouă

Conform plăcii de marmură atașată peretelui de la stradă în această clădire au maltratați și chiar uciși zeci de buzoieni. Aici a lucrat între 1948 și 1951 temuta securitate.

În ultimii zeci de ani, în imobilul situat vizavi de fostul spital Brătianu a funcționat o structură a Direcției de Sănătate Publică, care se ocupa în principal cu statistica.

DSP-ul și-a strâns calabalâcul, iar în loc primarul C-tin Toma are de gând să înființeze un muzeu.

„E clădirea Primăriei Buzău. Era dată pentru o chirie modică celor de la DSP. Am luat-o înapoi, o vom reabilita, iar în loc vrem să înființăm un muzeu de artă contemporană. Vom colabora cu Muzeul Județean, vom primi donații, vom și achiziționa dacă va fi nevoie”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Muzeu și pe Calea Eroilor

Primarul a anunțat că în perioada următoare armata va amenaja pe Calea Eroilor un Muzeu Militar.

„Am vorbit cu generalul Gheorghiță Vlad, șeful armatei de la Buzău. S-a luat legătura cu Muzeul Național Militar, s-au obținut toate aprobările necesare. Muzeul Militar de la Buzău va fi amenajat într-o clădire militară de pe Calea Eroilor, care va fi recondiționată. Accesul se va face dinspre Calea Eroilor, va trebui să mutăm două dintre fotografiile istorice”, a adăugat primarul.

Toma: „Cele două muzee vor aduce un plus de atractivitate turistică pentru orașul nostru ”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma s-a decis ce va face aici. Idee nouă

  • De ce nu se face un muzeu al terorii securiste si comuniste, domnule Toma? Acolo au fost torturati,maltratati si ucisi adevaratii eroi ai acestor plaiuri buzoiene.Va este teama ca se supara neo-Securitatea?

  • Mai bine asfaltati trotuarul din fata ei, ca îți rupi picioarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.