Toma s-a decis ce va face aici. Idee nouă

Conform plăcii de marmură atașată peretelui de la stradă în această clădire au maltratați și chiar uciși zeci de buzoieni. Aici a lucrat între 1948 și 1951 temuta securitate.

În ultimii zeci de ani, în imobilul situat vizavi de fostul spital Brătianu a funcționat o structură a Direcției de Sănătate Publică, care se ocupa în principal cu statistica.

DSP-ul și-a strâns calabalâcul, iar în loc primarul C-tin Toma are de gând să înființeze un muzeu.

„E clădirea Primăriei Buzău. Era dată pentru o chirie modică celor de la DSP. Am luat-o înapoi, o vom reabilita, iar în loc vrem să înființăm un muzeu de artă contemporană. Vom colabora cu Muzeul Județean, vom primi donații, vom și achiziționa dacă va fi nevoie”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Muzeu și pe Calea Eroilor

Primarul a anunțat că în perioada următoare armata va amenaja pe Calea Eroilor un Muzeu Militar.

„Am vorbit cu generalul Gheorghiță Vlad, șeful armatei de la Buzău. S-a luat legătura cu Muzeul Național Militar, s-au obținut toate aprobările necesare. Muzeul Militar de la Buzău va fi amenajat într-o clădire militară de pe Calea Eroilor, care va fi recondiționată. Accesul se va face dinspre Calea Eroilor, va trebui să mutăm două dintre fotografiile istorice”, a adăugat primarul.

Toma: „Cele două muzee vor aduce un plus de atractivitate turistică pentru orașul nostru ”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma s-a decis ce va face aici. Idee nouă

  • De ce nu se face un muzeu al terorii securiste si comuniste, domnule Toma? Acolo au fost torturati,maltratati si ucisi adevaratii eroi ai acestor plaiuri buzoiene.Va este teama ca se supara neo-Securitatea?

  • Mai bine asfaltati trotuarul din fata ei, ca îți rupi picioarele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.