Toma s-a dus peste Tescaru! Scandal și ceartă la cuțite. Presa a rămas la ședință. Abuz cu risc penal pentru Dumitru Cristea. Citește un reportaj amplu

„De aici merg direct la parchet pentru a face plângere penală. Am asistat la un abuz incredibil al domnului Cristea” a anunțat primarul Toma imediat după ieșirea din sala de ședințe unde s-a ținut AGA. O întrunire tensionată, „cu scandal”, cum le place ziariștilor să spună , în care s-au rostit vorbe grele între primarul Toma pe de o parte și Ionel Tescaru, Dumitru Cristea și avocații Companiei de Apă pe de alta.  Senzația jurnalistului care a asistat la o parte a ședinței e că Toma a repurtat o primă victorie în războiul de durată cu Compania de Apă. Neoficial, se spune că Dumitru Cristea, șeful CA de Comp. de Apă, înghiontit din spate de Tescaru și de avocați, ar fi greșit-o azi și că ar putea avea probleme penale. Că un inginer foarte bun, recunoscut și apreciat, s-a băgat în niște chestiuni juridice care-l depășesc și i-ar putea face probleme, chiar acum în pragul pensionării. Dar iată ce s-a întâmplat. 


O primă surpriză a fost prezența la ședință a primarului Toma, venit să-și susțină reprezentanta, Georgeta Cristea. A urmat scandalul dintre Toma și Tescaru, fiecare dintre ei acuzându-se că participă ilegal la Adunarea Generală a Acționarilor. Până la urmă amândoi au rămas în sală. „Azi noapte am luat decizia să vin, după ce am aflat ce s-a întâmplat ieri. Nu se mai putea așa” a anunțat Toma. 


Presa a rămas, în ciuda împotrivirii lui Tescaru

A doua surpriză a fost că, grație prezenței impunătoare a primarului Toma, ziariștii au fost lăsați să participe la ședință. S-a supus la vot și în ciuda împotrivirii celor de la Comp. de Apă, votul a fost pentru presă. „Pentru mine, aceasta e marea victorie a zilei de azi. Faptul că voi ați putut fi prezenți, că televiziunile au putut filma astfel încât toți buzoienii pot de acum să realizeze ce abuzuri incredibile se petrec aici” a spus Toma. „Unde ați mai văzut voi ședință AGA cu presa de față ? N-avem nimic cu jurnaliștii, dar așa e cutuma, așa era mai civilizat, fără ca presa să fie de față” a replicat Tescaru.


CJ Buzău, împotriva dorinței lui Tescaru

Cel mai important lucru și totodată surpriza zilei a fost schimbarea de atitudine a CJ Buzău, reprezentată în ședința AGA de Mirela Oprea (foto stânga). Jurista CJ Buzău, probabil că n-a dormit toată noaptea, a studiat legi și regulamente, s-a consultat cu președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu, iar astăzi a venit cu propunerea ca ședința să fie amânată. Variantă cu care C-tin Toma și reprezentanta primăriei, Georgeta Cristea, au fost de acord. Numai că, gruparea din Compania de Apă a ținut morțiș ca ședința să se desfășoare.

Într-un târziu după numeroase discuții, acuze și constatări juridice s-a supus la vot. Au votat pentru amânarea ședinței Primăria Buzău, CJ Buzău și Primăria Rm. Sărat. Adică peste 90% dintre acționarii Comp. de Apă! Au votat împotrivă reprezentanții primăriilor Pogoanele, Pătârlagele și Nehoiu. Scor 3-3, dar balanța înclina net în favoarea acționarilor majoritari.

Greșeala lui Cristea

Aici a urmat punctul culminant al ședinței, întrucât în ciuda acestei stări de fapt, Dumitru Cristea a declarat ședința legal constituită și a purces la parcurgerea punctelor de pe ordinea de zi. Țintarul n-a cuprins și solicitările Primăriei Buzău. Au fost momente tensionate , dar și comice, care urmează a fi apreciate de justiție. E important de precizat că în această situație, Mirela Oprea s-a ridicat și a părăsit sala de ședințe, declarând că nu e de acord cu ce se petrece !  

„Ar fi trebuit să ne ridicăm și să plecăm și noi. Dar am zis să rămânem pentru că altfel ați fi plecat și voi presa și nu s-ar mai fi putut reflecta tot circul de aici pentru a afla toți buzoienii cum e condusă această Companie de Apă” a explicat Toma.

Ședința a continuat, punctele de pe ordinea de zi au fost votate în ciuda împotrivirii Primăriei Buzău, iar la final s-au dat declarații.

Toma: „Mirela Oprea a fost o doamnă!”

„Țin să mulțumesc în primul rând doamnei Mirela Oprea de la CJ. A fost cu adevărat o doamnă. A realizat cine are dreptate și cine nu în acest război. A spus că aici se petrec lucruri ilegale. Nu știu ce discuții au fost la CJ Buzău peste noapte, dar mă bucur că au trecut de partea adevărului și a corectitudinii. Ce s-a petrecut aici a fost un abuz incredibil. Funcția de președinte al AGA pe care și-a atribuit-o domnul Cristea nu există, iar secretarul de ședință îl numesc exclusiv acționarii, nu el. De aici încolo e treaba organelor statului să facă dreptate. Eu mi-am făcut treaba, nu pot face mai mult. Am apărat și voi apăra ce cerbicie interesele locuitorilor municipiului Buzău. Trebuie să scădem prețul la apă, să eliminăm apa meteorică, să punem Comp. de Apă să lucreze în folosul buzoienilor nu a unei găști care ține la scaune pentru salarii de peste o sută de milioane pe lună”.

Tescaru: „Toma face show tv și nimic bun pentru buzoieni”

De partea cealaltă, Dumitru Cristea s-a abținut de la declarații, dar a vorbit, în schimb, directorul Tescaru:

„Nu mi-e frică de nicio plângere penală pentru că am respectat legea. Din punctul meu de vedere ședința s-a desfășurat corect, bugetul a trecut, iar dacă s-a încălcat cumva ceva o vor hotărî judecătorii, nu domnul Toma. Primarul atâta știe să facă – show tv. E specialist în cuvinte jignitoare la adresa celorlalți. De când a venit, doar asta face, show tv și nimic pentru buzoieni. Părerea mea e că vrea să împingă această companie înspre incapacitate de plată, înspre faliment. Aceasta pentru că vede că nu poate pune mâna pe cele 200 de milioane de euro care urmează să ne vină pentru proiecte cu fonduri europene în județul Buzău. Dar nu-l voi lăsa, pentru asta mă lupt”.

Auraș Tereacă

 

loading...

4 comentarii la „Toma s-a dus peste Tescaru! Scandal și ceartă la cuțite. Presa a rămas la ședință. Abuz cu risc penal pentru Dumitru Cristea. Citește un reportaj amplu

  • Felicitari si multumiri domnului primar Toma !
    E normal sa fie hulit , doar vrea sa le ia din bunastare si sa o dea locuitorilor acestui oras ! Ei vad ca pierd teren si au tupeul sa il numeasca circar. Dar ei se pot numi cu siguranta hoti ! La ei apa meteorica se calculeaza si se retine si in timp de seceta ! Domnule primar eu va sustin, se vede ca lucrurile au inceput sa se schimbe de cand ati luat mandatul ! Succes !

  • Nu te mai agita asa mult Cristina pentru ca Toma nu e ce pare ,vei vedea curand , numai gura e de el , Metalurgica a dus-o in faliment si mai vrea si altele ,curand va ramane singur in primarie pentru ca a adus cu el un stress generalizat ,angajatii primariei sunt speriati . Noroc ca a plecat acum in Japonia si Coreea ,GHICI PE BANII CUI ??????????????

  • Tudorel, nu-i mai plange pe cei din primarie ca ei nu stiu cum se castiga banii intr-o firma. Trebuie sa te pozitionezi pe piata, sa ai grija la pretul produselor sau serviciilor, sa te pazesti de marfa din China, sa asiguri salariile, darile la stat,sa platesti diverse si nenumarate acreditari si avizari …Cei de Primarie stiu ca lor trebuie sa le vina banii si atat. Ar trebui sa munceasca intr-o firma sa vada cam care-i viteza nu sa se duca sa ia covrigi sau sa faca piata sau sa se tunda in timpul serviciului. Acolo ar trebui sa fie oameni cu viziune de ansamblu pe care o capeti intr-o firma privata.

  • Dle Cristea , am urmărit ce s-a scris despre ședința CJ Buzău .Nu înțeleg de ce sunteți atât de înverșunat împotriva dlui Primar Toma .Chiar e așa călduț scaunul ăla de la Ape ,de nu vreți să lăsați un înlocuitor cu idei mai bune în a gestiona Compania ,pentru că până la urmă adevărul va ieși la iveală prin calitatea serviciilor către populație ,în primul rând .Dumneavoastră sunteți atât de copil încât să credeți că banii europeni vor intra în buzunarele dlui Toma ? Chiar credeți că dânsul nu știe că nu face acest lucru de capul lui ,că nu va răspunde pentru fiecare cent ? Lăsați dle omul să-și facă treaba și nu vă mai ciondăniți că aveți treabă .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.