Toma s-a dus să ia cazanul, Munteniță l-a trimis la plimbare

Continuă conflictul dintre primarul C-tin Toma și Vasile Munteniță, directorul Ecogen Energy (firmă care a preluat fostul CET Buzău și livra căldură către RAM).

Cei din Primăria Buzău și de la RAM au aflat recent – pe fondul conflictului izbucnit la 1 aprilie când Ecogen a oprit căldura – că unul dintre cazanele de apă fierbinte (10 Gcal) din curtea Ecogen aparține municipalității.

Curtea Ecogen (fostul CET Buzău din Zona Industrială)

Astfel că – în condițiile în care Ecogen a oprit căldura din calorifere, iar furnizarea apei calde dă rateuri – Primăria și RAM Buzău s-au gândit să ia cazanul de la Ecogen și să-l pună în funcțiune. S-a identificat și o nouă locație, undeva prin Dorobanți, lângă o centrală de distribuție din cartier. O soluție salvatoare pentru mii de apartamente și o lovitură sub centură aplicată firmei Ecogen și directorului Munteniță.

Zilele trecute, muncitori de la RAM, echipați cu macara și toate cele necesare, au bătut la poarta Ecogen pentru a ridica cazanul. Numai că au fost refuzați, spunându-li-se că nu RAM este proprietara cazanului. A doua zi au revenit, însoțiți de astă dată și de reprezentanți ai Primăriei Buzău care aveau asupra lor actul de proprietate asupra cazanului. Dar și de această dată au fost refuzați. Motivația Ecogen a fost că acel cazan e prins în instalația Ecogen – unde are rolul său de backup – iar pentru eliberarea lui e nevoie ca RAM să modifice proiectul. Numai că proiectul e proprietatea Ecogen, iar RAM nu are acces la el.

Gubandru, Toma și dna Bănucu, director în Primăria Buzău. Facțiunea opusă Ecogenului

În aceste condiții e posibil să fie nevoie de intervenția poliției, probabil și a justiției, pentru ca Primăria Buzău să-și ia cazanul din curtea Ecogen. Iar cum în România procesele durează minimum doi ani…

Ecogen. O căpușă sau o salvare pentru Buzău ?

Cele două părți sunt într-un conflict ce pare ireconciliabil, primarul Toma acuzând Ecogen că a funcționat ani de zile – cu complicitatea ex-primarului Boșcodeală – ca o căpușă pe spinarea Primăriei Buzău, de unde a încasat milioane de euro din subvențiile la căldură. Acuzații respinse de Ecogen care afirmă că profitul a fost unul foarte mic și că investiția în cogenerare e una modernă, de viitor și mai sigură decât centralele de apartament.

Vom reveni!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma s-a dus să ia cazanul, Munteniță l-a trimis la plimbare

  • Capuse sau nu, legal su dreptate , cazanul aparține RAM,dar este aport RAM la capitalul societății Exoterm ,nu te poți retrage cum vrei si cum vrei. Nu e decât un argument al Primarei in negocierea cu furnizorul de agent termic. Au toată vara pt a se înțelege,pt ca vor rămâne mii de apartamente legate la RAM, al lui Gubandru ,adică „al nostru”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.