Toma: „S-au făcut niște greșeli. Inginerii de pe vremea lui Ceaușescu o gândiseră mai bine”

De mulți ani, orașul și județul Buzău are printre cele mai mari prețuri la apa de la robinet din țară.

Zilele trecute primarul Toma a oferit o nouă explicație a acestui fapt:

„Sunt inginer, am și avut afaceri în domeniul apei, așa că știu ce vorbesc. După revoluție s-a făcut o eroare de strategie. S-au înființat în județ nu mai puțin de 44 de stații de extragere și tratare a apei din subteran. Asta înseamnă costuri foarte mari cu energia, mai ales după ultimele scumpiri, dar și cu personalul. Sunt 5-6 angajați la fiecare stație, pe schimburi”, a spus Toma.

Toma: „Ca să vă faceți o idee exactă, Compania de Apă Buzău are 44 de stații de extragere și tratare. Pe locul doi vine județul Timiș, la mare distanță, cu doar 17 stații!”

„Inginerii de pe pe vremea lui Ceaușescu o gândiseră mai bine”

C-tin Toma: „Proiectul de alimentare cu apă a județului Buzău întocmit pe vremea lui Ceaușescu prevedea amenajarea a 17 baraje pe râul Buzău, iar localitățile din județele Buzău și Brăila urmau să fie alimentate din râu. Și apa din Buzău trebuie tratată. Dar cu cheltuieli mult mai mici. Din păcate, doar comuna Siriu și orașul Nehoiu sunt alimentate din barajul de la Siriu, prin cădere, cu cheltuieli mici”.

O nouă promisiune

Toma a anunțat că în 2025 se termină cu scumpirile impuse de Comisia Europeană pentru proiectele cu finanțare europeană:

„Din 2026, o să vedeți că prețul apei la Buzău se va micșora. Noile investiții își vor arăta roadele, posibil să mai umblăm și la personal… Buzăul nu va mai fi în topul prețurilor practicate în țară”.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Toma: „S-au făcut niște greșeli. Inginerii de pe vremea lui Ceaușescu o gândiseră mai bine”

  • Toma a avut, bine zis, a avut, afaceri în domeniul apei. De ce nu mai are? De bun manager ce a fost…
    Ar trebui să reducă cheltuielile la CAB prin concedierea celor inutili, prin micșorarea numărului de autovehicule utilizate, prin monitorizarea prin GPS a autovehiculelor, prin eficientizarea consumului de energie electrică și de gaze naturale a locațiilor proprii.
    Până în 2026 murim de foame.

    Răspunde
  • „Toma a anunțat că în 2025 se termină cu scumpirile impuse de Comisia Europeană pentru proiectele cu finanțare europeană”

    sa intelegem ca UE ne scumpeste chestiile si e baubau ?

    pe bune ?

    Răspunde
  • Aiurea! După ce se termină investițiile obligatoriu se va monta la supt un operator străin. Cel mai probabil operatorul francez Veolia.

    Răspunde
  • Domnule Tereaca domnul Toma nu stie ce vorbeste ” Din păcate, doar comuna Siriu și orașul Nehoiu sunt alimentate din barajul de la Siriu, prin cădere, cu cheltuieli mici”
    Dute la Nehoiu si vezi ca acolo e o statie de pompare fosta H2O , CARE BAGA APA CU POMPE NU PRIN CADERE , sper sa-mi lasi comentariu daca ai verticalitate .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.