Toma: „S-au grăbit. Nu se impunea închiderea cartierului pentru 20 de cazuri”

C-tin Toma e de părere că autoritățile care au decis carantinarea cartierului Poștă s-au pripit.

„S-au grăbit, au intrat în panică. În alte locuri din țară, sunt 40-50 de cazuri confirmate zilnic și nu se decide carantinarea. De ce sunt vinovați cei aproape 2500 de oameni, să fie izolați acolo? Nu sunt atât de multe familii de rromi și, oricum, pe cei bolnavi i-au luat de acolo”, a spus primarul la Focus TV.

Toma a mai spus că pe el, deși e primarul Buzăului, nu l-a întrebat nimeni despre această decizie, nu l-a invitat la vreo ședință la Prefectură și că, oricum, ar fi fost împotrivă.

În replică, prefectul Leonard Dimian susține contrariul. Că l-a sunat personal pe primar duminică seară, dar că Toma a refuzat invitația de a veni la Prefectură. Prefectul susține că propunerea carantinării cartierului a venit din partea DSP Buzău și că a fost aprobată de Raed Arafat.

„Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate, având în vedere detaliile anchetei epidemiologice făcute de autoritățile sanitare, cât și rezultatele testelor făcute asupra probelor. A fost unica posibilitate pe care o puteam aborda în această situație particulară. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătății publice”, Leonard Dimian – prefect Buzău.

Concluzie:

Prin aceste declarații, Toma s-a pus bine cu cetățenii din Poștă (nemulțumiți, evident, de blocarea lor în cartier), iar prefectul Dimian cu buzoienii care consideră măsura drept severă dar corectă.

SONDAJ

Buzoienii.ro a inițiat un sondaj pentru a încerca să afle opinia buzoienilor referitoare la acest subiect. CLICK AICI pentru a vota.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

10 comentarii la „Toma: „S-au grăbit. Nu se impunea închiderea cartierului pentru 20 de cazuri”

 • Lui Toma îi e teamă că îşi va pierde votanţii din Poşta.
  Dar n-are de ce să-şi facă griji. Oricum, atribuţiile lui de primar sunt mult depăşite într-o situaţie atât de delicată cum e COVID.
  De data asta, decidenţii sunt experţii şi oficialii din Ministere angajaţi în războiul anti-COVID.
  Şi da, chiar trebuia carantinat cartierul, pentru că nu e de joacă cu aşa ceva !

 • Imi pare rau Thomas….dar asta este doar o declaratie pur politica mustind de populism…
  Gresiti, gresiti grav domnule primar…
  Nici o grija, aveti votul meu si la urmatoarele alegeri…din multe alte considerente…

 • Felicitări pentru verticalitate domnule Primar! Nu locuiesc în Posta dar este evident că măsura carantinarii cartierului a fost luată de niste habarniști! Argumentele dvs sunt pertinente. Se pare că prefectului și celor de la DSP le-a pasat doar sa lase o impresie buna șefilor lor, fara sa se intereseze de soartă oamenilor. Și apropo pt detractori: nu mă interesează politica.

 • Răspuns pentru comentatorul @pro-carantinare. Daca a fost necesară măsura carantinarii cartierului Posta, de ce nu s-a luat aceeași măsură pentru Unirii Sud și Blv Lenin ? Probabilitatea ca cei din Clanul Pistol sa meargă la cumpărături la magazinele de pe Unirii Sud este mult mai mare decât să facă plimbări de seara prin Posta. Mergând mai departe, de ce nu se carantineaza și Mihai Viteazul. Deci argumentele pro-carantinare in condițiile din Buzău sunt puerile.

 • Câte cazuri ar fi trebuit ,Dl Toma sa se confirme ca fie corecta decizia luată ?Va întreb ,ca poate țineți cont și de cei care plătesc taxe pentru orașul acesta !
  Nu cred ca ar trebui sa decideți chiar tot Dvs, nu in cazul aceasta.

 • Eu zic ca este o măsură corecta! La 19 cazuri dintr-o bucată! Ceea ce vad ca oamenii încă nu au înțeles, este gravitatea acestui virus! Si la fel, ceea ce locuitorii din cartier nu inteleg, este ca masura ii apara în primul rând pe ei: nestiind cu cine a mai intrat în contact personajul respectiv, nu putem ști cine este bolnav (atenție! Asimptomatic cateva zile, dar care poate răspândi virusul).
  Deci, dragi locuitori, va inteleg nemulțumirea si suferinta, dar cred ca este mai bine sa stati 14 zile alături de cei dragi, acasă, decât mult mai multe zile pe un pat de spital, cu tuburi ieșind din voi!
  Si aici nu este vorba de “a muri si capra vecinului” – din comentariile multora cam asta am citit…. Cel mai probabil vor urma si alte cartiere.
  Cât despre balivernele cu “Cel mai sigur oras”, nimeni nu cred ca a crezut asta! A fost o chestie pur electorală si s-a dovedit asa! Poate nu am făcut decât să maniem Divinitatea cu infatuarea noastră…
  Urat sa faci campanie pe suferinta oamenilor! Foarte urat! Dovedește la cât de jos au ajuns unii!

 • Ma intreb daca dl.Toma intelege cat de nenorocit este acest Coronavirus si care sunt urmarile lui pentru oameni,pentru intreaga societate.Oare dl.Toma stie de cate bombe atomice a fost nevoie pentru a distruge niste orase ca Hirosima si Nagasaki? Covidul asta este o “bomba atomica” pentru sanatate,oameni si societate,domnule Toma! Asa ca ,fie si un singur purtator al microbului,daca este un dement iresponsabil si se plimba liber printre oameni,este asemenea bombelor care au distrus zeci de mii de oamenila Hirosima si Nagasaki! Ce e asa greu de inteles?Mai lasati dracului politica si daca tot ati ajuns in fruntea comunitatii,intelegeti ca ati fost ales de oameni sa actionati si sa luati masurile necesare pentru OAMENI.Incearca sa te debarasezi de politicianismul asta nenorocit care a distrus de 30 de ani incoace Romania si pe romani,fiindca altfel “suflul” microbului asta “atomic” ne va matura de pe fata Pamantului si pe noi si pe tine!

 • Se pare ca d-l Toma nu este constient cat de periculos este acest focar tziganesc ptr tot orasul, nu doar ptr cartierul Posta. Vad ca nici extinderea molimei in Dorobanti nu este in masura sa-i deschida ochii asupra pericolului care planeaza peste tot municipiul……[Leo]

 • @George Cozma, nu realizezi ce vorbeşti ! Şi asta din cauză că nu eşti suficient de bine informat în privinţa Coronavirusului. Ăsta nu e un simplu virus, ca celelalte. Ăsta e NENOROCIREA LUMII, extrem de contagios, mult mai mortal decât îl credem noi şi fără leac deocamdată. Dacă apucă să se dezvolte, să sufere mutaţii, poate să infecteze şi să ucidă la o scară mult mai mare, de 10 sau 100 de ori mai mare decât ce vedem azi ! Dar să zicem DOAMNE FEREŞTE !
  A tuşit unul, a strănutat altul, particulele rămân la faţa locului, chiar dacă suspecţii de COVID au fost între timp depistaţi şi internaţi în spital. Mai mult de atât, aceste particule pot fi răspândite de tălpile (sau anvelopele) celor care se freacă de colo-colo (de-aia se şi impune blocarea imediată a zonei unde se depistează un focar), dar şi de vânt (în acest caz autorităţile chiar fiind depăşite).

  Prin urmare, S-A PROCEDAT FOARTE BINE cu carantinarea Poştei. 19 oameni depistaţi dintr-o dată acolo deja e o alertă majoră. NIMENI NU MAI IESE, NIMENI NU MAI INTRĂ.

  Chiar dacă, foarte probabil, până la blocarea zonei, au apucat să iasă din ei şi să se frece şi prin alte zone ale Buzăului, deocamdată măsurile se iau gradual. Iar oriunde sunt depistaţi mai mulţi infectaţi la un loc, se impune carantinarea.

 • Dl. Toma cred ca are o problema, in general, cu toti prefectii, oricum s-ar numi. cred ca isi doreste mai multa putere decat ii ofera functia detinuta. Se numește totalitarism. Masura luata este foarte corecta, de ce trebuie sa ma intalnesc eu la magazine cu cei din posta purtatori si asimptomatici??? Dle Toma, nu poti fi expert in toate, dta nu esti expert in epidemiologie, lasa expertii sa isi faca treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.