Toma: „Săptămâna asta sper să semnăm contractul”. Decizie importantă

„Săptămâna asta sper să semnez contractul cu firma care a câștigat licitația pentru montarea în unitățile de învățământ din Buzău a centralelor termice pe gaz”, a anunțat azi primarul C-tin Toma.

Zilele trecute au fost deschise ofertele, iar în orele următoare se va anunța firma sau asocierea de firme care a câștigat licitația.

E cea mai importantă investiție a Primăriei Buzău din 2019 – care se traduce prin desprinderea unităților de învățământ (școli, licee, grădinițe și creșe) de la sistemul centralizat.

„Investiția se va amortiza în 2-3 ani prin facturile mai mici care se vor plăti la căldură. Cu centrale gigacaloria e mai ieftină, dar și consumul va fi mai mic în perioadele în care va fi mai cald afară”, a adăugat primarul.

Prin astfel de operații au trecut în anii trecuți majoritatea orașelor din împrejurimi: Slobozia, Brăila, Târgoviște și Galați (chiar anul trecut) – unde sistemele centralizate au colapsat deja.

Se ia presiunea de pe sistemul centralizat

Decuplarea unităților de învățământ de la RAM e necesară și pentru a ușura sistemul centralizat.

Pentru iarna 2019-2020 se anunță separarea RAM de Ecogen, căldura urmând a fi produsă exclusiv de către RAM în mai multe centrale de cartier.

O astfel de centrală de cartier se înființează acum în Dorobanți la PT 4

Fără marii consumatori – școli, licee, grădinițe și creșe – se estimează că RAM va putea încălzi independent (de Ecogen) cele șapte-opt mii de locuințe rămase la sistem.

Sfatul primarului e ca buzoienii să continue să se debranșeze pentru că prețul gigacaloriei la RAM ar urma să crească – întrucât nu se va mai plăti subvenție.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Toma: „Săptămâna asta sper să semnăm contractul”. Decizie importantă

 • De toate se fac mai putin asfaltari!
  Nu stiu ce ss intampla!
  Ce o fi?!?le-o fi frica sa asfalteze?s-o fi stricat utilajul ala de 1 milion de euro?!?
  Domnule reporter, cand se asfalteaza in cartierul 23 august?
  Prea frumoasa si linistita zona pt a arata in acest hal!
  Chiar nu vede nimeni?s-ar plimba lumea cu bicicleta pe acolo daca ar asfalta!
  Dar nu au timp de asa ceva!
  Se ocupa de boroboațe mai marii primariei!
  Alooo
  Nenea Toma,nu vrei sa te consulti si cu noi (astia de inca platim taxele) sa stabilim de comun acord prioritatile in acest oras???sau faceti de capul vostru!
  Strazi si trotuare asfaltate vrem!nu pista pt biciclete la marginea orasului printre toti maidanezii!

 • Serios??? Chiar mi se pare o prioritate buna montarea centralelor termice in scoli si gradinite.aveti copii? Stiti prin ce frig au trecut in luna aprilie in gradinite? Asfaltarea in cartiere de “smecheri” poate astepta, nu moare nimeni fara asta,pe ce lume traiti?normal ca sunt prioritari copiii decat masina ta ta de zeci de mii de euro, dle Alexx

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.