Toma: „Se vor monta 50 în orașul Buzău”. Investiție privată

Orașul Buzău tinde să devină primul din țară în privința colectării deșeurilor refolosibile.

Pe lângă tradiționalul operator de salubritate, RER SUD, care a implementat la Buzău programul „Sacul galben” și a investit în primele platforme îngropate, un nou jucător va intra puternic pe această piață.

Informația a fost prezentată în premieră de primarul C-tin Toma într-o emisiune la TV Buzău:

„Buzăul va fi primul din țară care va avea o astfel de rețea. În oraș se vor monta 50 de echipamente inteligente, mai moderne decât cel de pe str. Frăsinet, de lângă parcarea Kaufland. Aparatele vor fi automate, de ultimă generație, și returnează clientului deșeul în cazul în care, de exemplu, se introduce eronat sticla la hârtie ori petul la polistiren. Buzoienii care vor colecta deșeuri vor primi tichete valorice care pot fi folosite la cumpărături. Investiția e privată, am discutat despre ea cu Clement Hung, patronul taiwanez al grupului GreenTech. E unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul local cu peste 3500 de angajați la Buzău. În acest moment se identifică spațiile potrivite din oraș unde să se poziționeze aceste echipamente. Pe noi, ca municipalitate, ne ajută în a avea un oraș mai curat și care trimite mai puține deșeuri către groapa de gunoi”.

Citește și articolul: Ăștia suntem. Iată ce a făcut de dimineață posesorul unui BMW la Buzău

Taiwanezul Clement Hung, care a preluat Romcarbon și e unul din cei mai mari jucători din țară în domeniul reciclării deșeurilor, a fost desemnat anul trecut cetățean de onoare al orașului Buzău. Atunci Clement a ținut un scurt discurs în limba română:

„Mă consider buzoian și un vizionar. Voi ajuta Buzăul atât cât voi putea. Am invitat și alți oameni de afaceri să investească la Buzău”.

Mai multe detalii puteți citi dând CLICK AICI.

Citește și articolul: Explicația prezenței peturilor în piscina de la Aqua Max

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Toma: „Se vor monta 50 în orașul Buzău”. Investiție privată

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.