Toma, ședință cu primarii din comunele unde circulă Trans-Bus

Întâlnire importantă luni după-amiază la Primăria Buzău – pe tema transportului cu autobuzele Trans Bus în comunele învecinate orașului Buzău.

Ședința a fost convocată de primarul mun. Buzău, C-tin Toma, care a anunțat că (din pricina crizei economice provocate de criza sanitară) orașul Buzău nu mai poate să plătească aproape singur (90% conform unor estimări) subvenția la Trans Bus.

Cel mai important personaj prezent la ședință, în actualul context, a fost reprezentantul CJ Buzău – Adrian Petre.

De ce ? Pentru că „toată lumea” – Toma, primarii de comune și, în ultimă instanță, călătorii – așteaptă salvarea de la CJ Buzău.

Mai exact, „toată lumea” așteaptă/își dorește ca instituția de pe Bd. N. Bălcescu să plătească o cotă parte din subvenție.

Conform informațiilor reporterului buzoienii.ro, Adrian Petre a luat problema și o va duce spre analiză în cadrul CJ Buzău. Deocamdată, un răspuns concret nu poate fi dat, întrucât CJ Buzău nu are buget (trebuie, mai întâi, întocmit de către guvern bugetul de stat).

Aurel Stoica, primar Țintești: „Deocamdată nu s-a luat nicio decizie. A rămas să ne mai întâlnim vineri. Cu toții așteptăm anunțul CJ Buzău. Dacă intră în Asociația de Transport și, dacă intră, cu ce sumă poate ajuta. Până în februarie nu se schimbă nimic, se va circula ca și până acum”.

Sunt, logic, două ipoteze de lucru pentru ca Trans Bus să continue cursele rurale. Reducerea frecvenței și creșterea prețului biletelor/abonamentelor

Vom reveni pe seama acestui subiect.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Toma, ședință cu primarii din comunele unde circulă Trans-Bus

  • Și Toma…un politruc, ca toți politrucii! Înainte de alegeri, extindere Trans bus în comunele învecinate, zonă metropolitană, promovare Gloria Buzău, și câte și mai câte, promovate la greu și de reporter! Acum…la loc comanda că este pandemie și nu mai putem! De parcă anul trecut când promitea marea cu sarea, nu era pandemie! Tot așa a făcut calcule și cu Grup Romet de a băgat-o in faliment! Un om care și-a dovedit incompetența în privat, poate fi competent la statul bugetar? Întreb și eu domnul reporter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.