Toma, sfat: „Cereți și voi teren de la armată!”

„Îi rog pe cei de la USR, pentru că sunt acum la putere, să facă 2 pași”.

E mesajul transmis de primar celor de la USR Buzău cu referire la înființarea la Buzău a unui spital municipal (promisiune de campanie a USR Buzău).

1. „Să obțină un teren pentru spital în zona Centurii Nord prin Hotărâre de Guvern, tot de la armată, așa cum am obținut eu”

2. „Guvernul USR-PNL-UDMR să dea o Hotărâre de Guvern prin care să înființeze un spital municipal pe terenul obținut”

Foto satelit. În dreapta jos sunt unitățile militare din Micro XIV, iar în rest până la Șoseaua de Centură e terenul armatei. Din acesta, un lot de 5,7 hectare a cerut și primit Primăria Buzău pentru a amenaja un cimitir municipal. Toma a primit terenul cu obligația explicită ca un sector să fie rezervat militarilor și familiilor acestora

Toma: „Dacă cei de la USR vor să demonstreze prin fapte că vor să facă ceva la Buzău, să demareze cu spitalul !
Mă angajez, ca primar, ca împreună cu consilierii PSD din Consiliul Local să facem toate eforturile pentru a asigura “ridicarea” cât mai rapidă a unui asemenea obiectiv”.

Toma: „Dacă cei de la USR vor veni cu proiectul, decizia de guvern și finanțarea asigurată voi propune consilierilor locali să cumpărăm un teren potrivit pentru spital. Asta, în ultimă instanță, dacă nu vom identifica un teren”

Toma a mai spus că dacă USR nu va reuși să pună proiectul pe roate, atunci Primăria Buzău va încerca să obțină fonduri europene pentru acest obiectiv.

„În acest moment în Primărie se lucrează la Strategia de dezvoltare durabilă a Buzăului în perioada 2021-2027, iar unul din punctele importante este și înființarea unui spital municipal modern pe fonduri europene. În ședinta Consiliului Local Municipal din aprilie vom aproba printr-o Hotărâre de Consiliu Local Municipal această strategie.
Nu cu vorbe se dezvoltă Buzăul, ci prin proiecte puse în practică!”

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Toma, sfat: „Cereți și voi teren de la armată!”

 • Foarte frumos!Bietul bolnav se va trata intr-un peisaj pitoresc cu vedere la ….cimitir!Cea mai buna idee…In plus, cei care trec in nefiinta vor fi dusi de la morga spitalului direct peste gard in cimitir.Buna idee…Pe terenul fostei maternitati,nu se poate face spitalul?

  Răspunde
 • Se vorbeste de vreo 6 ani de spitalele regionale si nu s-a facut nimic

  Răspunde
 • Zero lei a dat primaria la sanatate, dar milioane de euro pentru cluburile sportive de performanta.

  Răspunde
 • Dar de ce nu facut asta Psd -ul cat a fost la guvernare ???

  Răspunde
 • Sa nu uitam si de banii dati cu lopata catre biserica….intr-un Stat laic, cum este definit in Constitutie !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.