Consiliul Județean Buzău a fost felicitat după ce Ținutul Buzăului a devenit Geoparc Unesco

Săptămâna trecută, primarul C-tin Toma l-a felicitat public pe șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu, scris și vorbit, după ce Ținutul Buzăului a devenit Geoparc UNESCO.

„E o zi extraordinară pentru Buzău, aproape că mi-au dat lacrimile în timpul conferinței. Îl felicit pe domnul Neagu și pe toți ceilalți care au contribuit la această reușită, după o muncă, atenție, de zece ani. Acest ținut poate fi o comoară pentru tot județul Buzău. Chiar vorbeam cu domnul Neagu și domnul Ciolacu, trebuie făcut un plan și investit acolo, crescută promovarea ținutului. Apropo, noi, de la Primăria Buzău, vom face în Piața Dacia, un punct modern de informare turistică, va fi și despre Ținutul Buzăului”

„Aici, chiar merită felicitări domnul Neagu. Și nu o spun, așa, de complezență, știți că atunci când n-am fost de acord cu el, s-a întâmplat de câteva ori în trecut, nu m-am ferit și l-am criticat”

Toma a făcut și o postare pe facebook la care o postat un comentariu – „mulțumesc” – și Emanoil Neagu (vezi mai jos captura).

În ultimele săptămâni s-au mai întâmplat două lucruri care au relevat relația bună, de acum, dintre cei doi. Toma l-a invitat pe Neagu la evenimentul legat de împlinirea a 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău, când Neagu a spus din nou „mulțumesc”.

Apoi, alt eveniment, Neagu s-a retras – fără zgomot – de la conducerea „ADI 2008”, asociația care girează Compania de Apă, declarând că „e mai normal ca domnul Toma să o conducă, întrucât Compania de Apă aparține în mare măsură Primăriei Buzău”.

În concluzie, după aproape șase ani (în iunie se fac șase ani de când Toma a devenit primar), șefii celor mai importante instituții de la Buzău (Consiliul Județean și Primăria Buzău) au ajuns, în sfârșit, să se înțeleagă bine.

O cauză a îmbunătățirii relațiilor e și faptul că Toma și Neagu nu mai au motiv de arțag. Toma a declarat că nu e interesat de o candidatură la CJ Buzău (vrea să continue la primărie) și nici la șefia PSD Buzău (pe județ).

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.