Toma și PSD, înfrângere surpriză în fața lui Barbu și a PNL

90 de lei va rămâne taxa pentru un loc de parcare lângă bloc.

Asta, deși C-tin Toma și-ar fi dorit majorarea la 120 de lei.

Primarul intenționa ca diferența de 30 de lei să meargă – pe modelul Oradea – pentru înfrumusețarea spațiilor verzi de pe lângă blocuri.

Numai că, la vot, proiectul referitor la toate parcările din oraș (cele de lângă bloc și cele administrate de Urbis) a căzut.

Au urmat câteva clipe de panică printre șefii și angajații din primărie, întrucât exista riscul pierderii unor fonduri europene.

Domnule Barbu, ce facem, pierdem 25 de milioane de euro!

-Domnule primar, votăm proiectul doar dacă lăsați taxa la 90 de lei pe an.

Strâns cu ușa, Toma a cedat:

-Ok, rămâne 90 de lei. Dar nici spațiile verzi de lângă blocuri nu vor mai fi înfrumusețate.

Proiectul a fost pus din nou la vot, peneliștii au votat pentru, și astfel s-a făcut cvorumul.

În concluzie, o victorie a opoziției, iar prețul va rămâne 90 de lei.

Rămâne de văzut dacă nu cumva până la ședința viitoare, Toma va mai găsi câteva voturi – printre cei patru consilieri absenți azi – și va încerca repunerea proiectului pe ordinea de zi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: ADIO! S-a votat azi! Nu va mai fi în capătul Bd. Bălcescu!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

9 comentarii la „Toma și PSD, înfrângere surpriză în fața lui Barbu și a PNL

 • Oricum, se ajunge la licitatie si creste pretul de zeci de ori, chiar si unde aveau inainte loc toti sa parcheze. Acum, desi in unele zone sunt locuri goale in orice moment, nu se poate parca pe ele, ca-s date, iar masinile stau in intersectie si provoaca sute de accidente minore. Nici nu s-au facut locuri din toate terenurile disponibile, ca sa aiba toti un loc. Sunt gradini in care isi tine masina un singur om, cu pile la primarie, care apoi face poarta si lacat, ca intr-o curte personala, iar altii isi lasa masinile in intersectii, ca n-au loc. Sa stie primarul ca nu oamenii multumiti voteaza, aia stau acasa, de obicei voteaza cei nemultumiti, asa ca nu-l vad bine.

 • Nu prea era OK ideea infrumusetarii spatiilor verzi, doar cu aportul prin aceasta majorare, detinatorilor de autoturisme, sau mai bine zis a celor cu locuri de parcare platite. Pentru ceilalti nu sunt aceleasi spatii verzi? Ei cum contribuie la imbunatatirea aspectului acestora, sau mai bine zis, cu ce? Era o masura discriminatorie, bine ca s-a renuntat.

 • O initiativa paguboasa. Dar numai buna pentru a gasi un tap ispasitor. De acum spatiile „verzi” vor fi abandonate pentru ca nu a trecut marirea de taxa. Dar pana acum nu ar fi trebuit oricum intretinute, amenajate? Din ce bani?

 • Primăria poate lansa experimental prin asociațiile de proprietari o listă de subscripție pentru strângere de fonduri destinate întreținerii spațiilor verzi din fața/jurul blocurilor. La un bloc de 10 apartamente cu 10 locuri de parcare s-ar fi strâns 300 lei. Prin contribuții benevole aceeași sumă poate proveni de la 6 apartamente, de exemplu. Ar fi o modalitate de revigorare a conștiinței civice, de solidaritate umană cu vecinii care realizează venituri mai mici și de păstrare a unui aspect urban unitar.

 • @pixelul conciliant
  … și ăilalți 4 să nu dea nimic?

 • E suficient de scump la 90 lei… primarul ar trebui sa aiba grija ca pierde voturi cu maririle astea de taxe degeaba ca sa aiba sa dea pomeni la asistati contra voturi.

  Deja e mai scump un loc de parcare decat taxa pe masina… ar trebui eliminate ambele, ca ambele sunt profund imorale.

 • Cat despre taxa pe spatu verde, o alta prostie menita sa ia banii oamenilor din buzunare degeaba.
  Sa puna la munca Urbisul, intr-o zi sapa pamantul din jurul blocurilor din jumatate de oras daca ar fi pusi la munca pe bune, si asta fara nici o plata in plus, ca si asa ii platim lunar mai mult sa stea sa admire zilnic o mana de flori din centrul orasului.

  Nu mai stiu ce prostii sa inventeze ca sa ia banii oamenilor munciti.

 • pacat banii puteau fi investiti in spatiile verzi
  vrei spatii verzi ….platesti….vrei confort…..vrei parcari….vrei drumuri…vrei transport….platesti
  asta e reteta restu sunt vorbe

 • Nu stiu daca Toma a spus despre majorarile astea in Campania electorala ???
  acum daca am fost ales fac ce vreau ,DE CE ? PENTRU CA POT ,zice el .
  Votati in continuare la fel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.