Toma și PSD, mai multă putere. Ce s-a întâmplat azi
Rol aproape decorativ mai are opoziția în CLM Buzău.
Alde „Bebe” Ionescu, Ion Barbu și Roșioru mai pot face doar scandal. Căci putere – la vot – în respingerea proiectelor care nu le convin nu prea mai au.
Puterea le-a fost suptă de noul Cod Administrativ și dăruită celor de la PSD.
Ședința ordinară de azi a CLM Buzău a fost prima în care s-au aplicat noile dispoziții.
Care prevăd că pentru aprobarea proiectelor privitoare la patrimoniu nu mai e nevoie de majoritate calificată – două treimi din numărul total al consilierilor. Adică în loc de 16 voturi din 23 (numărul total al consilierilor), proiectele se aprobă doar cu 12.
Astfel că – azi – proiectele de patrimoniu, vezi Pădurea Crâng și terenul de la Jandarmerie, au putut trece cu doar 12 voturi (10 PSD + 2 PMP), după ce luna trecută fuseseră respinse (atunci erau necesare 16 voturi).
Majoritate calificată mai trebuie doar în cazul vânzărilor și cumpărărilor de bunuri imobiliare (și al donațiilor cu sarcini) dar astfel de proiecte sunt rare. În rest, alianța PSD-PMP de la Buzău, condusă de primarul C-tin Toma își trece prin consiliu ce proiecte vrea, chiar dacă se întâmplă să aibă un absent (azi a fost cazul lui Vasile Murguleț).
Trecerea de la majoritate calificată (16 voturi) la majoritate absolută (12 voturi) poate avea consecințe pozitive și negative.
Pozitive, atunci când opoziția se opunea din orgoliu (necunoaștere, prostie, rea voință etc.) la un proiect favorabil comunității, dar și negative atunci când opoziția nu mai poate bloca o „poamă” de-a puterii.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.