Toma: „Studiem posibilitatea creșterii prețului biletului de autobuz”. Analiză și în privința călătoriilor gratuite ale pensionarilor


În acest moment, prețul unui bilet de autobuz e de 1,5 lei, în timp ce la maxi taxi tariful a urcat de anul trecut la 2 lei.

„Studiem posibilitatea creșterii tarifului la 2 lei. Cel mai probabil vom lua această decizie. În schimb, călătorii vor beneficia de condiții mai bune după achiziția celor 15 autobuze. Pe unele trasee, timpul de așteptare între două autobuze se va înjumătăți. De asemenea, programul de funcționare se va prelungi pe toate rutele până la ora 23.00”, a anunțat primarul Toma.

O decizie se va lua și în privința numărului de călătorii gratuite ale pensionarilor:

„E sigur că se va limita numărul acestora. Deocamdată nu am decis câte vor rămâne gratuite. Acest lucru se va întâmpla din momentul în care vom implementa sistemul e-ticketing. Fiecare pensionar va primi un card, care va fi alimentat lunar cu un număr de călătorii gratuite. Peste acest număr se va plăti. Ce pot să vă spun e că nu va mai exista un barem în funcție de mărimea pensiei. Toți pensionarii, indiferent de valoarea pensiei vor primi același număr de călătorii gratuite”, a adăugat edilul șef.

În acest moment, pensionarii cu o indemnizație mai mare de 2500 de lei nu beneficiază de gratuitate pe autobuz.


O consecință a introducerii sistemului e-ticketing va fi concedierea unora dintre actualele taxatoare:

„Căutăm să păstrăm cât mai multe dintre ele. Unele vor face control, altele vor trece la curățenia autobuzelor, o parte vor vinde bilete și abonamente. Dar, din păcate, ne vom și despărți de unele”, anunțat Gică Toader, directorul Trans-Bus.

Citește și articolul: O ciudățenie. O stradă ce aparține de două comune

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Toma: „Studiem posibilitatea creșterii prețului biletului de autobuz”. Analiză și în privința călătoriilor gratuite ale pensionarilor

 • Domnul Toma stie cat costa o călătorie în Bucuresti? Este fix 1.3 lei. Dar buzoienii sunt mai bogați și au de unde sa scoată pentru o călătorie din buzunar 2 lei.
  Alooo!
  Gândește cineva in aceasta ecuatie?

  Răspunde
 • Da domnule Toma dar in calitate de primar legea e departe dvs. De ce nu faceti cateva investigati la firmele care concureaza cu transbus de ce nu le retrageti licentele de calatori sunteti o societate mare de stat si nu cred ca ati vrea sa apara si alti concurenti pe piata asa ca puteti avea si biletul de 1,5 lei care este foarte convenabil si voua ca societate si ca calator ar fi multumit acum ca ati refacut statii cu nume lasati aceste filme mici sa utilizeze statiile ar trebui ca aceste compa,ni mici la fie ori inchise ori pretul de bilet la 1,5 lei,dar cred ca prima varianta ar fii bine si eu as vrea sa scapam de maxi taxi si sa avem un oras liber sa asteptam bus.
  Nu cred ca ati utilizat maxi taxi vara si iarna ,vara trebuie sa iti ei 2,5 de apa cu tine si o masca de gaza mai ales daca pleci cu maxi taxi 5 in care te urci de la unuri sud si cobori la pod vadu pasii esti mort de transpiratie insuportabila ,iarna si mai greu e mai mult frig in maxi taxi ca afara asta lasa de dorit .

  Răspunde
 • Am o întrebare pentru Domnul Promar Toma.
  Dacă toți elevii din oraș beneficiază de transport gratuit la școala (și conform legii toți elevii au dreptul la transport gratuit)elevii de la Maracineni- Sapoca de ce trebuie sa plătească transportul ? Ca mijloc de transport rămâne numai autobuzul 2 și la liceu nu le decontează abonamentele pe RATB

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.