Toma: „Sunt afirmații mincinoase și denigratoare”

Într-o știre difuzată ieri de TVR, directorul Muzeului Județean Buzău a apreciat că manualul „Istoria Județului Buzău” conține mai multe greșeli.

Daniel Costache a contestat – în știrea TVR (CLICK AICI) – informațiile că „în zona gării Buzău au fost reperate complexe de locuire geto-dacice din secolul I î.Hr” și că „geto-dacii de la Cârlomănești dețineau construcții complexe de mari dimensiuni”.

Foto: Mirarea lui Costache la parcurgerea informațiilor de mai sus

În schimb autorii manualului își susțin informațiile din carte și afirmă cu au documentare pentru cele scrise și, mai mult, s-au consultat cu specialiști ai muzeului.

Într-un comunicat de presă, semnat azi de primarul C-tin Toma, spusele lui Costache sunt considerate „mincinoase și denigratoare”

„Afirmațiile directorului Muzeului sunt contrazise chiar de lucrarea „Buzău – mică enciclopedie istorică”, publicată în anul 2000 de Muzeul Județean, ceea ce denotă necunoașterea cercetărilor făcute de instituția pe care astăzi o conduce”, scrie Toma în comunicatul publicat integral puțin mai jos.

Primarul a împărțit personal manualele elevilor de clasa a șaptea d ela Liceul Pedagogic.
comunicat

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Toma: „Sunt afirmații mincinoase și denigratoare”

 • Așa este, în zona gării s-au descoperit tunele dacice prin care se face legătura cu Sfinxul din munții Bucegi. O iei pe sub liniile ferate, faci la stânga la Cislău și ai ajuns. De aceea nu se renovează pasajul de la gară, e o parte din acest tunel și e declarat monument istoric de importanță strategică.

  Răspunde
 • Nu stiu cum se face, dar Buzaul se scapa pe el cam des cand vine vorba de invatamant…. Scoli in paragina pe care nu le mai renoveaza nimeni, sefe de inspectorat schimbate de ministri precum sosetele, batai in salile de clasa, dispute pe icoane si ora de religie, profa din Hasdeu care isi arata fundul gol in videoclip, directori abuzivi si spagari care nu mai stiu de nicio lege…..
  Iar acum, mai nou, manuale cu… ERORI !

  Răspunde
 • Nu, la gară au găsit niște fosile din epoca boșcodismului târziu. Pe ele scria maxi-taxi, iar istoricii încă nu au descifrat la ce erau utilizate, dar presupun că erau folosite pe post de mijloace de transport rudimentare pentru cărat sclavii pe plantațiile de 3 trandafiri roșii, care atunci erau înfloritoare.
  A fost descoperită și o mumie a unui vizitiu al acestui vehicul. Vizitiul a atras atenția prin faptul că purta ceva asemănător unor sandale romane, numite pe timpuri șlapi. Personajul era înconjurat de bancnote de 1 leu legate cu elastic, așa cum procedau în acele timpuri țăranii. De asemenea, vizitiul ținea în mână un carnețel cu ceea ce păreau bilete de călătorie, un set „bun” și unul de dat la fraieri, dacă cereau bilet. Biletele „bune” nu erau începute, semn că nu se dăduse niciunul, deși pe baza datării cu izotopi de carbon de grătar extrași de la unghia mare a degetului mic al vizitiului s-a putut stabili că acele cotețe rutiere încă mai circulau în Buzău în anul 2016, ceea ce i-a uimit pe cercetători, nevenindu-le să creadă că oamenii acelor timpuri evoluaseră în sens invers teoriilor false evoluționiste, adică se transformaseră din oameni în maimuțe. De multe ori chiar urlătoare. De manele…

  Răspunde
 • Toma este un Psd-ist cu obiceiuri dictatoriale. Cum contrazici tu doctori in istorie gen Daniel Costache si mulți alti istorici care chiar au invatat , si chiar vor sa arate istoria asa cum este ea nu cum stiu comunistii bolsevici sa inventeze. Toma sa-si vada de desenele lui pe asfalt cu sensurile giratorii cu care este invatat.

  Răspunde
 • Mulțumesc pentru apreciere, domnule Auraș.
  Cu toate micile dumneavoastră scăpări laudative la adresa domnului Toma (pe care și eu îl admir și felicit pentru schimbarea nesperată în bine a Buzăului), vă felicit pentru site și știrile mereu proaspete pe care le publicați, m-ați făcut să aștept cu nerăbdare articole noi, știu că găsesc articole „vii”, cu informații la obiect și ușor accesibile.

  Răspunde
 • Stati sa vedeti si manualul de geografie a judetului. Minunat! Ca si autorii!

  Răspunde
 • Cartea ar trebui impartita la asociatiile de locatari si pe la scolile desfiintate. Sunt discutii aprinse pe tema „cine suntem noi ?”

  Răspunde
 • Disputa dintre dr.Costache si dr. Nicoara o poate media „decat” dr. Boscodeala ! Toma sa nu se amestece pana nu „obtine” titlul de dr.

  Răspunde
 • Face un primar Bine intenționat un gest Bun pentru orasul nostru și se trezesc istoricii muzeului cu doctoratul luat numai ei știu cum sa-l critice. Dar ei de ce nu au avut atata amar de timp nicio inițiativă? Au stat, au luat salarii și altele de la Cultura, în schimb nimic pentru orașul care le plătește existenta. Ei nu merita decât un „lasati-ne ilustrilor” cu știință voastră, angajati-va măturători la RER.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.