Toma susținut mai mult de consilierii PNL decât de cei ai PSD la votul privitor la Compania de Apă. Pesediștii au votat contra primarului!

Situație ciudată, ca să nu spunem excepțională, astăzi în ședința CLM Buzău, la votul secret privitor la Compania de Apă. Primarul Toma a ajuns să fie susținut mai mult de consilierii PNL decât de cei ai PSD! Patru din cei cinci consilieri PNL au votat „pentru”, iar unul, Liviu Bănică și-a anulat votul. Acest lucru este știut întrucât peneliștii și-au arătat votul unul altuia.

Per total, după numărarea voturilor a ieșit următorul rezultat: 8 voturi pentru aprobarea hotărârii, 7 împotrivă și 4 anulate. 

În condițiile în care cei de la ALDE au anunțat că au votat „pentru”, iar Ionuț Apostu și Daniel Lambru nu puteau vota împotrivă întrucât au stat la masă cu primarul Toma, rezultă că șase din cei opt consilieri PSD prezenți la ședință, fie au votat împotrivă, fie și-au anulat votul! Cert este că n-au votat pentru!

Dacă Florescu a anunțat că a votat împotrivă, iar Bîrlă se presupune că a procedat similar, rezultă că dintre Artene, Hudițoiu, Țepeluș și Dunel,  unul a votat împotrivă, iar ceilalți și-au anulat votul.

Mai jos este prezentată o estimare a felului în care consilierii locali au votat astăzi. Ar mai fi de făcut precizarea că unul din cei trecuți cu roșu e posibil să fi votat într-o altă categorie. În caz că vreunul dintre consilieri apreciază că a votat în alt fel îl poate contacta telefonic pe autorul articolului.

Controversă! Proiectul a trecut sau a picat ? Voturile anulate sunt tratate drept zero sau ca voturi împotrivă ?
O controversă este legată și de faptul dacă proiectul a trecut sau a picat. O tabără, cea a primarului, apreciază că proiectul a fost aprobat, iar cealaltă, dimpotrivă, că a fost respins. Intriga o constituie cele patru voturi nule, care pot fi tratate egale cu zero, dar și ca voturi împotrivă. Secretara primăriei, jurista Radu Roxelana, a anunțat că proiectul a trecut:

„Cele patru voturi nu au fost abțineri pentru a se considera la numărătoare ca voturi împotrivă. Nu s-a scris pe ele explicit abținere, ci au fost niște mâzgăleli. De aceea au fost anulate. În concluzie, scorul a fost 8-7, deci proiectul a fost aprobat”.

De partea cealaltă, se apreciază că voturile anulate trebuie tratate drept voturi împotrivă și că s-a comis un abuz. Rămâne acum ca juriștii din Prefectură să decidă care tabără are dreptate, în momentul în care va trebui să dea sau nu aviz de legalitate asupra proiectului.

 

 

VOT PENTRU – 8

Ionuț Apostu – PSD

Daniel Lambru – PSD


Andrei Neder – ALDE

Mihai Alexandru – ALDE


Liviu Barbu – PNL

Ion Barbu -PNL

George Vlad – PNL

Șerban Nicolae – PNL

 

VOT ÎMPOTRIVĂ – 7

C-tin Florescu – PSD

Fănică Bârlă – PSD

Florin Artene – PSD


C-tin Ionescu – independent

Silviu Roșioru – PSRO

Maria Ionescu – PMP

Viorel Ion – PSRO

 

VOTURI NULE

Alexandru Dunel – PSD

Florin Hudițoiu – PSD

Laurențiu Țepeluș – PSD


Liviu Bănică – PNL

 

ABSENȚI DE LA ȘEDINȚĂ

Victor Ioniță – PSD

Victor Murguleț – PSD

Sorin Lazăr – PSD

Vasile Gheorghe – PMP

 

loading...

4 comentarii la „Toma susținut mai mult de consilierii PNL decât de cei ai PSD la votul privitor la Compania de Apă. Pesediștii au votat contra primarului!

 • Îi transmit pe această cale marelui juris FLORESCU CostiCĂ CĂ ar fi mai nimerit să stea
  acasă decât să se cace pe el în plină ședință , în sediul primăriei , dacă îl apucă
  pântecarea de emoție că poate deranja gașca de mafioți TESCARU – BOȘCODEALĂ – NEAGU . Cei care au votat împotrivă , și-au anulat votul sau au lipsit de la ședință vor fi sancționați ?

  Răspunde
 • Domnule Nicolae ! adevarul este ca multe chestii sunt votate la initiative domnului Primar , dar acest Domn Primar nu-si asuma sa semneze unele proiecte de hotarari ,
  unii consilieri si-au dat seama ca scot nucile Domnului Primar din foc cu miinile lor.
  Si de ce sa faca asta ??? Si iti pot da exemplu hotararea de alocare a unei imense sume de bani (Sparta ilegal in patru )pentru firma de avocatura, De cine credeti ca e semnata ???
  IONUT APOSTU , DE CE ??? Esti Primar ??? atunci fii barbat si asumati ce propui.
  Si asta e doar inceputul !!!!!!!!!! veti vedea .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.