Toma: „Un mare dezvoltator belgian a venit să-i dăm teren spre Țintești pt. un nou cartier”

C-tin Toma la Campus TV: „M-am trezit zilele trecute la birou cu un mare dezvoltator imobiliar belgian. E de prin Anvers, construiește acum lângă București, la Bolintin. A venit la mine însoțit de doi arhitecți. Auziseră despre povestea noastră de unire cu Țintești pentru a face rost de teren. Belgianul mi-a cerut să-i facilitez obținerea unui teren pentru a face un cartier la marginea orașului”

Toma: „E o problemă mare a Buzăului, care-i privește îndeosebi pe tineri. Prețul mare al locuințelor din oraș. Buzăul e pe locul 18 ca număr de locuitori, dar la prețul locuințelor suntem pe 7-8 în țară. Belgianul susține că va face locuințe la prețuri accesibile pentru orașul Buzău”

Mesaj, Costin către Toma:

„Domnule primar, una dintre cele mai mari probleme ale orașului este lipsa investitorilor în imobiliare care să ofere un preț corect și pe posibilitatea de cumpărare a buzoienilor. Nu e posibil ca la Buzau cei care construiesc acum să ceară pe locuințe prețuri mai mari ca în București. Cu banii după un apartament cu 2 camere în Buzau, în orice zonă, îți cumperi casă în jurul capitalei. După ce avem în oraș printre cele mai mici salarii din țară nu e posibil ca tinerii din oraș să se împrumute pe viață la bancă. Dacă autoritățile locale nu înțeleg această problemă, cei mai mulți dintre tineri o să plece din oraș. Eu unul am bagajele făcute de plecare în capitală. Felicitări pentru ideea alipirii comunei Țintețti la mun. Buzău, sper că se va și realiza” – mesaj postat ieri pe buzaucityreport

Toma susține că unirea cu Țintești va face un mare bine orașului, copiilor și nepoților noștri, că-i va furniza Buzăului terenul necesar dezvoltării rezidențiale, dar și economice, iar cei care critică acest proiect sunt lipsiți de viziune.

Marți, Toma a publicat pe facebook harta „Buzăului Mare!”. Dacă referendumul trece, Buzăul va deveni mai mare ca Ploieștiul – ca suprafață!

Citește și:

loading...

28 de comentarii la „Toma: „Un mare dezvoltator belgian a venit să-i dăm teren spre Țintești pt. un nou cartier”

 • Ar fi bine sa mute CNADNR traseul autostrăzii pe teritoriul comunei Smeieni. Altminteri autostrada va fi similară Bulevardului Uninii. O sa fie o autostrada prin mijlocul orașului pe care se va circula cu 130 km/h de la un capăt la altul fără nicio trecere de pietoni fără nimic….

 • Are și umor și perseverență nu ai ce să zici. O locuință costă cât este dispus să plătească cel care o cumpără, nu cât costă construcția ei. Ghici de ce a venit belgianu’? Pentru că ăsta este de fapt potențialul. Prețurile mari. Este o oportunitate pentru el să-i faciliteze asta unul interesat de promovarea oportunității proiectului. Să nu fim naivi, pentru că naivitatea în afaceri dăunează grav …..

 • Iata, intr-un final, si primul interes major, si cred ca unic: IMOBILIARELEEEEE taticaaaa. Pai pe autobanda daca faci sub o ora pana la Buc, or sa vina bucaletii ciorchine. Domnul primar nu a spus viitorul neptoilor si copiilor alor cui „nostri”. Si ce a mai spus e ca Buzaul e doldora de dezvoltare economica si imobiliara si d-aia e nevoie de Tintesti, ca nu mai e loc. Doamne, suntem si ghinionisti noi cu alte Boscodeala, acum Toma… si oricare va veni in urmatorii multi ani.

 • Ciudată coincidență….

 • „Toma susține că unirea cu Țintești va face un mare bine orașului, copiilor și nepoților noștri…”
  Complet de acord. Trebuie definit grupul ăsta „ai noștri”. Ai cui copii, nepoți și strănepoți nu vor mai avea nevoie de servici?

 • Nu cred o sa se extinda atat de mult incat sa se apropie casele de autostrada. In cel mai rau caz, vor fi panouri fonoizolante. Oricum, proximitatea autostrazii nu este un avantaj pt ca degeaba esti aproape daca accesul se face doar prin doua noduri. Stai si te uiti din curte la autostrada, doar atat. Alte avantake trebuie urmarite. Trebuie facut un pud cu strazi, piete, bulevarde aerisite, impreuna cu dezvoltatorii imob, astfel incat noul pol de dezvoltare al orasului sa aiba o noimă. Daca tot se face un drac, macar sa aiba sens.

 • Ce nu ştiu locuitorii acestei comune, şi primarul Toma „uită” să spună, este faptul că Buzăul este localitate de rangul II (coeficient de corecţie 4,00) iar satul Ţinteşti, reşedinţă al comunei Ţinteşti, de rangul IV (coeficient de corecţie 1,10). Rezultatul? Un impozit de 3,63 ori mai mare pentru locuitorii comunei Ţinteşti atunci când vor deveni locuitori ai municipiuui Buzău. Interesant, nu-i aşa? Pentru fiecare 100 lei impozit plătit acum vor mai plăti încă 263 lei în plus, în total 363 lei în loc de 100 lei!!! Dar nimeni nu spune asta!
  Pentru celelalte sate din comună situaţia va fi şi mai acută, multiplicarea impozitului făcându-se cu 4,00.

  În intravilan situaţia devine şi mai interesantă, impozitul urmând a fi mai mare de 5 până la aproape 11 ori !!!

  Cred că alte comentarii sunt de prisos!

 • Dacă nu promiteți metrou n-o să se facă unirea , indiferent ce se va promite ca facilitate . Metrou înaintea Clujului și se va face și unirea , aaa… uitasem , autostrada 7 să se suspende în zonă după modelul Opărescu , pardon , Oprescu !

 • Si acum ce il impiedica sa construiasca in Tintesti? Investitorul face locuinte la Bolintin, adica intr-un sat.

 • Belgianul poate sa construiasca la iesirea spre Vernesti sau spre Lipia; sint destule terenuri

 • Capitolul „Gândire cu premeditare”. Strategia e pentru cei care gândesc și planifică, nu e pentru cei care visează și uită să termine ce au început. Ne-am umplut de șantiere eterne ( deja primele ctitorii au nevoie de reparații)! Ar fi cazul să fie promovat Primarul într-o funcție mare în concordanță cu anvergura și viziunea lui (apreciata atât la nivel național cât și internațional), până nu ne sufocă pe toți din lipsa spațiului pentru persoanalitatea proprie. Singura direcție în care ar trebui susținut și încurajat este să-și mute castelele de nisip departe de orașul Buzău. Poate ne ajută la vară domnul Bolojan că vine încoace.

 • Zero investiții dintre cele promise acum 5 ani, în campania electorală și după. ZERO!
  Dle Tereacă, de ce nu publicați acele declarații de atunci ale primarului? Vin chinezi, japonezi, „bangladezi”… miliarde de euro investiții, jale, rupere.
  Oricum, se consumă bani degeaba pe subiectul ăsta, referendumul nu va fi validat, și nu pentru că nu ar fi nevoie de o lărgire a suprafeței orașului, ci pentru că totul e decis dubios. Doar că așa vrea mușchiul primarului, fără să asculte și fără să se consulte.

 • Dacă tot a venit Belgianu’ nu a întrebat și în ce constau modificările contractelor de împrumuturi care se adoptă ( dezbaterea e exclusă) pe 14.07 odată cu referendumul extraordinar de important? Poate ne spune și nouă că tot e informat și ARE ACCES LA SURSĂ. Dacă nu as trăi în Buzău as spune că are mare tupeu să anticipeze rezultatul unui „referendum”. Organizatorul face asta public.

 • Au intrat ca în brânză. S-a trezit primarul cu 3 oameni la birou. Norocul nostru că nu erau agresivi și voiau doar pământ.

 • Bună întrebarea lui Adi!! Și acum, cine îl împiedică pe investitor să construiască acele terenuri? Sunt și mai ieftine, deci prețul locuințelor/profitul ar fi proporțional!! Sau aștepta utilități „moca” și atunci alta este situația!! Mai cunoaștem cazuri!!!

 • @ local security
  Tare :)))

 • Dacă Toma vrea să ajute tinerii, poate să înceapă cu deblocarea vânzarilor de la locuințele ANL și cele din Orizont (sunt și garsoniere sau apartamente acolo la prețuri decente). Până contruiește belgianul în Tintești îmbătrânesc tinerii.

 • Si taxiurile zburatoare cand sosesc?:)). Credeam ca doar Ceausescu era megaloman/visator/risipitor, etc…

 • Deci avem confirmarea ca miza unirii este cea imobiliara. Unde sunt investitorii care fac locuri de munca?

 • Dn primar dormea. Visa. Dintr-o data, (citez) “m-am trezit zilele trecute la birou cu un mare dezvoltator imobiliar belgian”. Sa intelegem ca dn primar doarme la birou sau are vise imobiliare cu investitori bruxelezi? Oricare din variante arata cat de prost s-a votat ultima data in stacojiul Buzau.

 • Domnul primar pune în pericol construcția autostrăzii A7. Conform normelor UE actuale, autostrăzile nu pot trece prin localitățile urbane.
  Tereacă, care sunt AVANTAJELE acestei uniri? Pentru noi, cetățenii care plătim taxe și impozite?

 • Dle Tereaca, te rog frumos lasa propaganda de partid! Am un „deja vu” cu declaratia asta privitoare la investitorul belgian. Sa ne aducem aminte de urmatoarea declaratie, citez: „Suntem în negocieri cu grupuri străine din cel puţin trei ţări. Se conturează, dar eu trebuie să iau acea decizie. Aţi văzut ce s-a întâmplat la Dinamo, şi vorbesc pentru microbişti acum… Nu poţi să aduci nişte investitori la întâmplare şi să te trezeşti că te-au lăsat singur. Ne facem de râs, în primul rând.
  Hai să vedem care oferă cel mai mult şi, bineînţeles, va cântări foarte mult şi ce a făcut în fotbal până acum.
  Este vorba şi de un grup din Belgia, alt grup de prin Turcia, mai sunt nişte oameni din Israel, unii din Dubai. Vom vedea.”
  Iarasi vorbe in vant, minciuni petru fraieri. Pana la urma a adus un mare investitor „strain” De la Rm Sarat care „a facut foarte multe” in fotbal inainte de a veni la Gloria :))).
  Si cum a spus Adi mai sus, ce il impiedica pe investitior sa mearga direct la primarul din Tintesti sa obtina terenul pentru a construi cartierul? Cred ca ar iesi mai ieftin cu investitia. Ceva este cusut cu ata alba!

 • Primarul nu stie ca ar pica fondurile UE pentru A7 daca autostrada ar trece prin mijlocul unui cartier? Repet ce am mai spus, autostrazi prin orase vezi doar in SUA si si acolo parerile sunt impartite. E cel mai stupid argument acesta.
  De asemenea, si asta cu investitorul am mai auzit-o, chiar pe site am vazut o stire ca venea un investitor sa bage 300 de milioane de euro in Buzau. Unde sunt banii?

 • Ca să-ncep cu o ” glumă ” în completarea lui ” Local security ” era o poezie : ” Noi vrem Coșbuc ” de … George Pământ ! Revenind, recunosc că m-am lăsat sedus de discursurile dlui. Toma și l-am votat , dar, uite că dacă vrei să cântărești un om, dă-i puterea pe mână și vezi ce face cu ea… Mă gândesc că și alții proveniți rural ( de unde, pân la urmă, ne tragem toți ! ) au vrut să lase posterității celebritatea locului de baștină ( vezi Ceaușescu-Scornicești, Chivu Stoica-Smeeni ) dar nici ei nu s-au gândit la … urbanizarea forțată ! Se pare că prioritățile imediate ale actualului nostru primar se rezumă doar la alipirea Tinteștiului cu Buzăul … Dacă investitorul belgian cu ” pedigree ” de Bolintin Deal sau Vale e atât de interesat i s-ar putea oferi o suprafață destul de importantă de pământ NEARABIL situat din Buzău spre Costești ( via biuta CFR ) unde poate să fructifice ceea ce nici activiștii-agronomi ai PCR Buzău n-au reușit – un pământ pe care nu crește nimic și este chiar în ” buza ” municipiului … Așteptăm reacția și propunerile serioase și ale altor buzoieni – în ideea cinstită de a se face investiții serioase și corecte în Buzău !

 • Numai și numai comentarii pozitive la adresa acestei uniri sau uniuni, cum s-o numi!! Mă întreb de ce nu le vede jurnalistul, care ne spunea ca ” nu se scrie nimic negativ, pentru că nu are ce”! O fi de vină „investitorul belgian de Bolintin?” Apropo, domnule Tereaca, ce înseamnă „de prin Anvers”? Și care Bolintin, „ăl din Deal sau ăl din Vale”? Nu de alta, dar este important să știm încotro o luăm!!

 • Azi era in fata primariei un Maybach cu Warren Buffet in el…astepta amărâtul sa.l lase gardianul sa intre, luase bon de ordine. Avea in portbagaj aproape 1 miliard dolari sa faca la Tintesti o fabrica Boeing….

 • SI MARMOTA ?????????????????????

 • Mai avea primarul niște investitori când vroia să privatizeze echipa de fotbal Gloria Buzău!! Și tot primii erau!! Se pare ca din zi în zi seamănă tot mai tare cu Dragnea, Olguta, Codrin, Boșcodeală și alții de această categorie!! Fraieri sunt cei ce cred asemenea gogoși!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.