Toma: „Voi cumpăra anul ăsta pentru fiecare școală din Buzău”

Vine din privat, a fost om de afaceri, și evident unul din obiectivele sale este reducerea cheltuielilor, a pierderilor și a subvențiilor plătite de primărie.

Scopul este, procedând în acest fel, ca municipalității să-i rămână mai mulți bani pentru investiții și dezvoltarea orașului.

Pe lângă finanțarea transportului în comun, Primăria Buzău a cheltuit cei mai mulți bani în ultimii ani cu încălzirea sălilor de clasă din școlile, liceele și grădinițele din Buzău.

A devenit celebră factura de 850 de milioane/lună plătită în ianuarie 2017 de Școala nr. 11 către RAM Buzău. În fiecare unitate de învățământ caloriferele duduie, chiar dacă afară e mai cald, iar unele clase țin ferestrele și ușile deschise.

„Nu se poate așa ceva! Să aruncăm cu banii buzoienilor pe fereastră. Să plătim facturi uriașe către RAM și să avem străzi neasfaltate niciodată sau făcute praf. De aceea în 2018 vom cumpăra centrale pentru fiecare școală din Buzău. La facturile pe care le plătim acum, vă spun că în două luni vom amortiza investiția. Când vor avea propriile centrale, directorii și administratorii școlilor le vor da mai încet când va fi mai cald și se vor preocupa în general să reducă risipa. Îi vom monitoriza și noi de la primărie, îi vom lăuda pe cei care se vor conforma și îi vom face de râs pe ceilalți”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Citește și articolul: Iată cum se va numi bulevardul care pleacă din bariera Ploiești înspre Cimitirul Eroilor, patinoar și ajunge până la Hanul lui Țintă

Achiziția de centrale pe gaz pentru unitățile de învățământ din Buzău și decuplarea lor de la sistemul centralizat ar putea aduce sfârșitul R.A.M-ului.

Fără acești consumatori, poate cei mai importanți din Buzău, veniturile RAM se vor reduce considerabil și se va pune serios întrebarea dacă funcționarea societății de termoficare va mai fi viabilă.

O altă problemă pentru RAM e directiva UE de eliminare din aprilie 2017 a subvențiilor la căldură. Dacă directiva se va aplica și nu se va obține o prorogare, atunci consumatorii casnici vor trebui să plătească prețul integral pentru o gigacalorie, de 428 de lei. Mai multe detalii puteți citi dând CLICK AICI.

Citește și articolul: Surpriză la aruncarea Crucii! În apa Buzăului a sărit din mulțime și un tip îmbrăcat! Iată video!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Toma: „Voi cumpăra anul ăsta pentru fiecare școală din Buzău”

 • Nu se simte bine daca nu distruge ceva. A incercat cu apa dar nu ia mers, acum vrea sa distruga Ram -ul.

  Răspunde
 • Si asa sunt directori care dau caldura doar cateva ore pe zi, mai cu seama in birourile importante, fac economie la lumina chiar de e innorat afara, pe holuri neluminate natural…Halal exprimare, sa ii faca de ras. Pai in sedintele de partid din vremuri apuse erai ridicat in picioare ai ridiculizat pentru nerealizari conform planului. Managementul modern are alte sisteme de (auto)reglare.

  Răspunde
 • Foarte bine, sa aiba fiecare scoala centrala proprie si sa isi plateasca facturile din bugetul propriu si sa nu mai ceara pomana suplimantara de la buget ca sa plateasca facturile.
  Cat despre RAM, trebuie sa dispara aceasta structura mancatoare de foarte multi bani publici si privati prin umflarea de preturi si consumuri. E de neacceptat ca o factura RAM pe luna cea mai grea din iarna sa fie dubla decat o factura de gaz in aceeasi luna daca ai centrala termica. Si asta in conditiile in care cica mai e si subventionata dublu gigacaloria la RAM din banii publici… ca sa va dati seama de ce furt din bani publici si privati vorbim.
  Lumea sa isi puna centrale daca vor caldura. Adevarul e ca unii s-au si obisnuit cu pomana de la primarie si cu neplata facturilor, si deaceea nu vor sa isi puna centrala termica, pentru ca la compania de gaze nu mai e cu pomana de la primarie si cu facturile neplatite… acolo daca nu platesti factura intr-o luna vine echipa si taie gazul si pana nu platesti asa ramane. La RAM sunt unii cu datorii de zeci de mii de lei si nimeni nu face nimic, eventual din cand in cand mai vine primaria si mai face o amnistie si plateste ea datoriile altora care nu au chef sa plateasca dar vor caldura sa stea in costum de baie in casa in plina vara.

  Răspunde
 • Nu sa ii faca de ras, sa ii demita, ca doar partidul ii pune, partidul ii poate da jos.
  De ras sa ii faca cand se intalnesc la chefurile de partid la restaurante daca vrea, pana atunci sa ii demita si sa ii taie de la salariile si spagile de zeci de mii de euro lunare, ca acolo ii doare si trebuie sa ii doara.

  Răspunde
 • Adrule, „ia” se scrie „i-a”. Cu apa nu i-a mers pentru ca sunt prea multi sustinatori ai lui Tescaru, mai ales din PSD dar si toti cei ce au anumite avantaje din preajma acestuia si au salarii f.f.mari! Iar buzoienii platesc cea mai murdara si scumpa apa din tara asta – inclusiv diferntele mari de apa intre ceea ce consuma si ce platesc buzoienii de la bloc!!! In rest, cred ca si tie si lui Giani va e dor de Boscodeala!

  Răspunde
 • Eu as zice ca de aceasta data sa nu ne grabim nici cu laudele,dar nici cu criticile la adresa Primarului.Ideea nu este rea deloc si ar trebui aplicata si in alte institutii de stat sau bugetate din banii Primariei.Asa ca sa asteptam cateva luni dupa ce se vor cumpara si folosii aceste centrale termice pentru incalzire,sa vedem care sunt costurile pentru plata caldurii si mentenanta(alte materiale,personal de deservire,etc) si dupa aia sa punem in balanta,sa tragem concluziile si sa decidem cum e mai bine.Personal,inclin sa cred ca solutia propusa este una buna.Asa ca,……”putintica rabdare,stimabililor”!

  Răspunde
 • Decizia ca fiecare scoala sa aiba propria centrala e foarte buna. Si pentru celelalte institutii ar fi o masura buna. Sa nu se exagereze insa cu competitia asta cine consuma cel mai putin.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.