Toma: „Vreau să-i pun să plătească la primărie pentru fiecare metru”

Faultat de guvern la începutul anului – când plata indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu handicap a fost trecută în sarcina Primăriei Buzău – Toma caută noi surse de venituri pentru a continua asfaltările și celelalte investiții din oraș.

Mai nou și-a îndreptat atenția către cablurile care atârnă pe stâlpii din oraș.

„O să introducem în dezbatere publică un proiect de taxare a cablurilor din Buzău, așa cum se întâmplă deja la Brașov și Oradea. Nu e corect ce se întâmplă acum, ca banii din taxarea cabliștilor să-i ia Electrica, iar Electrica să nu plătească niciun leu pentru stâlpii din oraș. Și spațiul, ca și solul, aparține municipiului Buzău. O să introducem un preț pe fiecare metru de cablu din oraș. Vrem să dezvoltăm orașul, iar pentru asta trebuie să găsim și alte surse de finanțare a proiectelor de investiții”, a spus primarul C-tin Toma.

Toma: „E și un lucru de estetică aici. În unele locuri sunt atât de multe cabluri de nu mai știi dacă stâlpii susțin cablurile sau e invers”

Edilul șef a anunțat că a avut o întâlnire cu toți cabliștii din Buzău în care le-a fixat un termen de 90 de zile în care să-și identifice și marcheze pe coduri de culoare firele de pe stâlpi.

După aceste 90 de zile, Urbis va proceda la tăierea cablurilor nemarcate.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Toma: „Vreau să-i pun să plătească la primărie pentru fiecare metru”

 • Foarte buna idee domnule primar. Poate așa ne civilizăm și le băgăm prin pământ în canale .

 • O decizie proastă luată de Toma, in prima faza multi buzoieni vor ramane fără servicii prin cablu, de exemplu internet, televiziune sau chiar electricitate deoarece nu toți cabaliști vor marca cablurile montate de ei si in a doua fază taxarea acestora va duce la scumpirea serviciilor care oricum au preturi destul de ridicate pentru ce oferă.

 • Toma nu intelege faptul ca dezvoltarea nu se face cu taxe si impozite.Ar trebui sa citeasca o carte de economie.

 • Mai concret anunta ca ne va mari facturile de utilitati ca sa aiba bani de asistati sociali sa le cumpere voturile.
  E disperare mare, se teme ca nu va mai fi ales de nimeni si incearca sa cumpere voturi din marirea facturilor si taxelor aplicate doar muncitorilor.

 • si cablistii vor lua banii de la abonati,ce-am facut?

 • Extraordinara idee! Taxa pe cablu va fi introdusa in abonamentele clientilor.Inca o taxa suportata de buzoieni.No comment!…

 • Am ramas fara apa calda. Voi ramane si fara cablu?Cu toata stima ,domnule Primar,va rog sa analizati cu atentie situatia. Care este strategia dvs?

 • Pe zi ce trece,Toma devine un ‘Dorel de la primarie’ pe banii nostrii. Poate se gandeste sa plateasca el scumpirea abonamentelor la cablu in urma ‘stralucitelor ‘ idei finantiste. O fi acest Toma noul ‘teodorovici de la finante’? Mai termina cu ‘proiectele’ ale fanteziste si ilegale prin care vreti sa furati bani publici si o sa fie fonduri pentru cele necesare si utile comunitatii,tovarase Toma-metalurgica.

 • Un subiect care va produce dezvoltare in opinia publica in cuantumul obtinut din idee. Dl. reporter ar trebui sa verificati de ce angajatii primariei nu au declaratiile de avere la vedere.

 • Hello, Opoziția? Mai existați? Faceti un pustiu de bine orasului acestuia, macar pentru bunicii voștri, lasati divergențele deoparte si revocati-l pe Toma din funcție.

 • DOMNUL PRIMAR NU STIE DIN CE SA FACA ROST DE BANI NU ESE CEVA BINE.

 • La câți angajați aveți iar le măriți salariile?…La anul se mărește salariul minim pe economie iar le măriți salariile, Bugetari de profesie.. ,., Îmi este lehamite.

 • Pt MIHAI NEAGU
  Care opozitie???
  Pai in afara de Mocanu care mai facea GALAGIE, la primaria Buzau toti voteaza cum spune Toma!

 • …multi, foarte multi contestatari! Ar trebui sa-i dea de gandit D-lui Primar. Poate nu este o solutie taxarea lor la metru patrat sau linear. Poate ar trebui sa-i oblige sa-si plateasca singuri lucrarile de introducere a cablurilor in subteran intr-un timp rezonabil pentru ca ar fi o lucrare cu volum mare. Cert este ca acei stalpi din fotografii sunt in tot Buzaul si dau un aspect tare urat. In sensul asta ar trebui luata o hotarare in consiliul local care sa nu incalce legea. Dupa o perioada de gratie in care societatile de cablu si „Electrica” ar trebui sa finalizeze lucrarile s-ar putea trece si la amenzi impotriva celor ce n-au respectat termenul. Oricum este de durata si sincer as fi foarte fericit sa traiesc acele momente in care sa intram si noi in normalitate. Si inca o problema, de ce nu sunt blocati, retineti nu cenzurati, cei ce jignesc sau fac afirmatii defaimatoare nesustinute de probe – nu este vorba numai despre ”viespe” care exceleaza in sensul asta, mai sunt si altii!

 • Pt Andrei…
  Nenea Andrei,nu mai suntem in comunism sa aplaudam si sa sustinem(obligati) toate tampeniile partidului!
  Fiecare isi exprima parerea,buna sau rea asta este!
  Nu toti suntem sustinatorii lui Toma!
  Si sper ca multi sa isi dea seama de ideile trasnite ale lui!!!

 • ,,Idei trasnite” = CIVILIZATIE !!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.