„Totul e nou!” Firmă din Buzău, investiții de 4,5 mil. €

Aseară a avut loc ultimul antrenament înainte de ieșirea, în zori, pe străzile Buzăului:

E vorba de nouă flotă a firmei de salubritate din Buzău.

„Tot ce vedeți aici e nou. Investiții de 4,5 mil. €. Am cumpărat 17 autogunoiere noi Iveco, 3 autoperii Mercedes pentru măturat mecanizat și alte utilaje mici și mari”, a anunțat Liviu Mocanu, directorul RER Sud Buzău.

Dimineața la 07.00, înainte de plecarea pe traseu, noua flotă a fost prezentată primarului Toma și presei locale:

Explicația investiției RER Sud Buzău ? Servicii mai bune pentru buzoieni și un nou contract, pe 5 ani, de salubrizare a orașului Buzău.


Utilaje de 4,5 mil. €

17 gunoiere noi, 3 autoperii noi Mercedes pentru măturat mecanizat, 2 încărcătoare frontale, 1 mașină pentru spălat recipienți, 3 autospeciale pentru transport containere mari, 2 autospeciale pentru transport containere de 4 și 7 mc, 1 basculantă cu macara pentru containere clopot (sticlă), 3 aspiratoare electrice pentru aspirat stradal.


04082023_Comunicat-de-presa__Start-contract_Mun.-Buzau_RER-SUD_2023_final-2

loading...

6 comentarii la „„Totul e nou!” Firmă din Buzău, investiții de 4,5 mil. €

 • Poate din aceste mașini noi nu va mai curge lichidul de la gunoi pe străzi.
  Și o întrebare: Câte mașini noi au fost cumpărate pentru conducere și personalul TESA?

  Răspunde
 • Mașini noi, ok, dar nu intre orele 7 – 9 dimineața, când toată lumea aleargă spre serviciu, mașinile de gunoi, încurcă circulația, pur și simplu stai in urma lor sa adune gunoiul. Nu i normal, in toate tarile civilizate, gunoiul se ridică dimineața devreme, până în ora 7 sau seara. Și, daca tot aveți mașini noi, poate adunați și gunoiul de pe străzi, poate se mai și matură,este mare mizerie in acest oraș.

  Răspunde
 • Cu aceasta ocazie, au fost distribuite si pubele noi, microcipate. Pentru deseurile vegetale, regula a fost ” functie de numarul de persoane” ! Consider ca aceasta regula este INCORECTA pentru persoanele de la case !!!!! Pentru acestea, consider ca este necesar sa se aplice regula „functie de suprafata” deoarece SUPRAFATA GENEREAZA CANTITATEA DE DESEURI VEGETALE , NU NUMARUL DE PERSOANE ! ! ! ! ! ! De aceea, va rog sa aveti in vedere schimbarea DE URGENTA a pubelelor pentru deseuri vegetale , de dimensiunea 0,240 L , cu pubele de 0,480 L conform acestei regului si conform sesizarilor / solicitarilor cetatenilor/abonatilor !

  Răspunde
 • Sunt un agent economic care cara bani cu sacoșa la băieții din centru și care este tăvălit pe toate părțile de toate instituțiile acestui județ, mai nou și de aceasta gașca care pretinde că își face treaba. Toți claie peste grămadă își încalcă contractele pentru că oricum nu ai ce sa le faci. Am dat nu mai știu câte mailuri la care oricum nu ți se răspunde în care i am rugat să și respecte partea lor de contract. Găsesc diferite motive pentru care nu ridica gunoiul:
  Ba că n au timp
  Ba că n au pelerine
  Ba că nu e reciclat așa cum trebuie
  O singura data pe luna facturează
  O singura data pe luna trec sa ridice gunoiul și atunci daca au chef, pelerine sau timp.
  Știe cineva cum pot fi pistonati băieții ăștia să își țină partea de contract?

  Răspunde
  • Unde este monopol și este administrat de o firmă privată lucrurile nu au cum să se desfășoare în registrul normalului. Maximizarea profitului de către operator vine la pachet cu neajunsuri pentru beneficiar. Și din acest motiv utilitățile publice ar trebui administrate pe principiul nonprofitului. Dar probabil că nu se va întâmpla în următoarele sute de ani pentru că atunci n-am mai fi colonia care am devenit ci o țară independentă.

   Răspunde
 • Investiția asta minunată aduce majorări de tarife de 5,5 lei în plus, lunar, de persoană.
  Hai să zicem că Buzăul are 70.000 de locuitori.
  5,5×70.000×12/5=924.000 euro pe an venit suplimentar la RER SUD doar din majorare. În 5 ani, 5×924.000=4.620.000 euro adică „investiția” se amortizează în 5 ani după care curge liniștit profitul. Să nu-și imagineze cineva că după amortizarea investiției tarifele se diminuează cu echivalentul a 5,5 lei!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.