Trădători de țară ? „Celebra ceapă de Buzău, înregistrată în SUA! Am luat 50 de semințe de la ei”

El este Costel Vânătoru, doctor în horticultură și cercetător la Stațiunea Legumicolă de la Buzău.

Alături de Galați, Dâmbovița și Argeș, Buzăul este unul din cele mai importante bazine legumicole din țară.

Ieri, la ședința Comisiei de Agricultură, Vânătoru a „mișcat” audiența atunci când a prezentat un caz cât se poate de rușinos pentru România.

„Domnilor deputați, domnilor reprezentanți ai guvernului. Știți ce am în acest pliculeț ? Sunt semințe ale celebrei cepe de Buzău. Dar știți ce scrie pe plic ? New York, SUA, Cornell University. Aflați domnilor că noi românii nu am fost în stare să înregistrăm ca brand românesc ceapa de Buzău. Au făcut-o însă alții. I-am rugat pe americani să-mi dea și mie câteva semințe originale. Mi-au dat 50 de semințe cu drept de utilizare. Vă dați seama ce umilință. Cum te simți ca român, nu zic ca cercetător, într-o astfel de situație ?”, a spus Vânătoru.

Cercetătorul buzoian mai avea în mână plicuri cu alte semințe ale unor soiuri românești înregistrate în străinătate.

„Uitați aici dovleacul Danubiana. Și aici tomatele țigănești. Ambele înregistrate în Germania. Și aici varza de Buzău în China. Iar exemplele sunt multe. Patrimoniul genetic al plantelor din România e luat de alții. Noi nu avem nimic. Și nu e vina străinilor, bravo lor. Ci a noastră a românilor că nu avem grijă, nu suntem în țară”.

Continuarea nu a spus-o în fața asistenței, ci reporterului pe hol. „De ce România nu înființează o bancă de gene ? Pentru că nu vor unii. Aceia care la ieșirea din țară au în geamantane plicuri cu semințele soiurilor românești. Dacă România și-ar face bancă de gene și le-ar înregistra pe toate, ce-ar mai vinde ei?”.

Seamănă, nu-i așa, cu unul din miile de cazuri de trădare națională. Din păcate, chiar dacă lucrurile par limpezi și au fost făcute publice, România nu va fi în stare să reacționeze.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Faza zilei. Toți bărbații or să râdă  CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Trădători de țară ? „Celebra ceapă de Buzău, înregistrată în SUA! Am luat 50 de semințe de la ei”

  • Viața a demonstrat că NOI INSINE ne vindem țara , cum rar mai există vreo nație cu năravul ăsta pe glob ! Vânzările se fac cu acte în regulă , sub acoperirea unor hotărîri de guvern, legi sau hotărâri la nivel local – iar politicienii ( votați de noi și trimiși în Parlament sau Guvern ) au partea leului în aceste atacuri dure la siguranța națională… O primă măsură ar trebui luată pe linia Autorității Naționale a Vămilor care să aibă conlucrare cu cei de la instituții sanitar-veterinare în controlarea coletelor care intră sau ies din țară fie prin poștă, fie pe calea aerului sau navală … Plicul cu semințe românești cerșite de dl. Costel Vânătoru m-a făcut să roșesc în fața ecranului !…

  • Si Ceausescu a fost împuscat pentru tradare…..????

  • Interesanta abordare de ..loby! Ce ma frapeaza este ca domnul Costel Vanatorul (un om de o calitate extraordinara si pentru care am un mare respect) si-a asumat inclusiv riscul sa fie acuzat de cea ce acuza, pentru cauza sa si a Romaniei. Se omit in declaratii urmatoarele: Avem omologate in Romania mii de soiuri de cereale si legume (unele chiar la Statiunea de cercetare din Buzau) fara sa avem o banca de gene. Cum se face ca “ceapa de Buzau” nu a fost omologata pana acum in Romania? De unde provine acest soi (cum a fost obtinut) si cine se face vinovat de neomologare? Asa ca ..daca vorbim de tradare de tara hai sa vedem unde este tradarea! Suna a ..politica! Vorba lu’ nene Iancu:”Tradare sa fie..dar sa o stim si noi!” Toate cele bune!

  • Chiar așa! Nene Iancule! Cine sunt trădătorii?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.