„Trageți perdelele pentru intimitate. Fără discuții private în fața bolnavilor”. Iată solicitările unei paciente către șeful UPU Buzău

Pentru că „sănătatea este mai importantă decât toate”, iar ce se întâmplă în spitalul județean și mai ales la UPU reprezintă adesea lucruri sensibile, ce pot fi îmbunătățite, vom posta mai jos mesajul trimis șefului UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, de către o pacientă pe facebook. Dincolo de faptul că la UPU ajung și pacienți care se puteau trata la medicul de familie, am reținut două aspecte ce le vizează pe asistentele medicale.

Doamna Zamfir Mirela reclamă că perdelele dintre paturi nu sunt trase astfel încât pacienții să beneficieze de o anumită intimitate. Se evidențiază și că, uneori, bolnavii sunt nevoiți să meargă la toaletă cu punga de perfuzie în mână, deși conținutul acesteia s-a consumat. În al treilea rând, faptul că unii dintre angajați poartă în fața pacienților anumite discuții private. (dă click mai jos pentru a vedea mai mare)

 

 

Postarea a avut impact și numeroși buzoieni au adăugat comentarii pro și contra. Soțul unei asistente consideră că postarea critică a doamnei Zamfir Mirela este, mai mult sau mai puțin, nedreaptă. (dă click mai jos pentru a vedea mai mare)

Părerea subsemnatului, profan în domeniu, este că doamnele asistente au o meserie foarte grea. Că lucrează adesea într-un stres teribil, fiind vorba uneori de viața oamenilor, că se confruntă și cu pacienți pentru care igiena personală nu există, că trebuie să se descurce la serviciu în ciuda diverselor lipsuri. Că au o slujbă pe care puțini ar putea-o face, iar prin comparație, unii dintre sinecuriștii de la stat nu prestează nici 10%.

Pe de altă parte, peronalul UPU trebuie să aibă înțelepciunea și complianța de a înțelege că anumite lucruri, mărunte, pot fi îmbunătățite fără un efort prea mare. Există pacienți educați, umblați prin străinătate, care plătesc impozite mari la stat și care au pretenția de a fi tratați profesionist.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „„Trageți perdelele pentru intimitate. Fără discuții private în fața bolnavilor”. Iată solicitările unei paciente către șeful UPU Buzău

  • Tot respectul pentru cadrele medicale, insa stiau foarte bine in ce consta meseria ce si-au ales-o si sistemul in care vor lucra. Asa ca….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.