Transformare pentru o clădire importantă din Buzău

Imagini spectaculoase după aprinderea, de probă, a iluminatului exterior:Clădirea va arăta spectaculos și la interior:

Coloanele, de și alte elemente arhitecturale, sunt placate cu foiță de aur

Clădirea în renovare, dar care se apropie de finalizare, este cea a Bibliotecii Județene de pe Bd. Unirii.

Ionel Gagu, director general Concas Buzău: „Suntem la 85%. Inaugurarea este programată pentru septembrie”

Din septembrie, activitatea Bibliotecii Județene (personal, mobilier, cărți) urmează să se mute treptat înapoi de la Galleria Mall. Toată mutarea fondului de carte se va face cu mare grijă și ar urma să dureze până la cinci ani.

Reparațiile capitale ale clădirii de patrimoniu s-au realizat grație unui proiect cu fonduri europene întocmit de Consiliul Județean Buzău.


Firma Concas e cea care a reabilitat și clădirea patrimoniu istoric de la Bazar. Și acolo, iluminatul nocturn este spectaculos:
Citește și:

loading...

7 comentarii la „Transformare pentru o clădire importantă din Buzău

 • Domnule reporter, poate nu ați aflat, Biblioteca Județeană se va întoarce acasă abia după monitorizarea proiectului, care se va face după 5 ani de la darea spațiului în folosință, nu duceți în eroare populația!!!

  Răspunde
  • Cinci ani e termenul maxim, referitor la întoarcerea completă. Scrie și în articol, întoarcerea se va face treptat începând din prima lună și până la ultima.

   Răspunde
 • Se pare că nu înțelegeți. Dacă s-ar muta, Biblioteca Județeană ar trebui închisă. Nu se va muta nimic timp de 5 ani. Spațiul renovat va fi un spațiu expozițional.

  Răspunde
 • Știți că lumea migrează spre online. Inclusiv cu cititul. Asta care mai citește și altceva in afara de rețele sociale…

  Răspunde
 • Domnule Tereacă, Mihaela Angela Stan lucrează de 25 de ani în Biblioteca Județeană, este șefa Serviciului Relații cu publicul și cunoaște problemele din interior. Eu, care am lucrat peste 35 de ani în această instituție, vă recomand să cereți relații doamnei Nicoleta Gâlmeanu de la Consiliul Județean, despre care va fi soarta acestei clădiri în următorii 5 ani după finalizarea lucrărilor. I-am oferit și eu câteva materiale și informații.

  Răspunde
 • Acestei superbe clădiri-monument arhitectonic i-a fost dat pe parcursul anilor să fie ” curtată ” de fel de fel de ochi pofticioși ! Cam cum se întâmplă cu pădurea Crâng … Ambiguitatea declarațiilor pe tema Bibliotecii Județene Buzău cu a ei renovare și consolidare – e normal să lase loc la diverse întrebări și speculații… Deja instituției de cultură buzoiene i se cântă prohodul precum că internetu-i va lua locul ! Ar fi de dorit ca cei mai importanți șefi de la Județ și Primărie – altfel, ahtiați după artă și cultură ! – să facă lumină în acest caz ce se anunță sulfuros și lucrurile să reintre în normal ! Nu de alta, dar dl. Lucian Romașcanu a fost ministru al CULTURII și nu al turismului-alimentar …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.